ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΕΡΑΤΕΑΣ

Αγαπητοί γονείς και συνεργάτες,

Εδώ και αρκετά χρόνια, η πάγια πολιτική του Συλλόγου σε ότι αφορά τα ομαδικά αθλήματα τη συγκρότηση και συμμετοχή των ομάδων στα πρωταθλήματα έχει ως εξής:

Ο σύλλογος φροντίζει για κάθε ομάδα του, ανεξαρτήτως αθλήματος, ηλικίας αθλητών ή αθλητριών και πρωταθλήματος που συμμετέχει, να καλύπτει τα κοινά για οποιαδήποτε ομάδα έξοδα :

Προπονητή, φυσιοθεραπείας, φαρμακευτικού υλικού, μετακινήσεων, ιατρού, γραμματείας αγώνων, διαιτησίας κλπ.

Στις περιπτώσεις που προκύπτει θέμα κάλυψης επί πλέον εξόδων (π.χ. οδοιπορικά έξοδα παικτών που κατοικούν σε άλλες περιοχές της Αττικής), αυτά εγκρίνονται με την απαραίτητη προϋπόθεση ότι έχουν εξασφαλιστεί έξτρα χορηγίες ειδικά για το σκοπό αυτό.

Σε αυτό το πλαίσιο, εγκρίνεται κάθε χρόνο και η συμμετοχή της ομάδας βόλλεϋ ανδρών στα πρωταθλήματα. Τα επί πλέον έξοδα της απο το 2013 μέχρι και την αγωνιστική περίοδο 2018-19, έχουν καλυφθεί σε ποσοστό 100% με έξτρα χορηγίες ιδιωτών και εταιρειών.

Από τα έξοδα της περιόδου 2019-20, έχει μείνει ακάλυπτο ένα μικρό μέρος τους, επειδή ακυρώθηκαν εξ αιτίας της πανδημίας οι χορηγίες 2 εταιριών, που είχε συμφωνηθεί να εκταμιευθούν τον Απρίλιο 2020. Σημειώνουμε επίσης, ότι επί σειρά ετών ο προπονητής της συγκεκριμένης ομάδας ηταν ένας από τους βασικούς χορηγούς του τμηματος,δεν αξίωνε και δεν έπαιρνε την παραμικρή αμοιβή για τις υπηρεσίες του.

Με αυτή τη λογική, η συγκρότηση και συμμετοχή της ομάδας βόλλεϋ ανδρών στο φετινό πρωτάθλημα εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο, έχοντας τη ρητή διαβεβαίωση της κυρίας Κολιού του ότι έχει εξασφαλίσει έξτρα χορηγίες συγκεκριμένου ύψους, που έφταναν για να καλύψουν και το υπόλοιπο οφειλών της προηγούμενης περιόδου.

Συνεργασία της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Μαρκοπούλου με την ΑμΚΕ “ΙΑΣΙΣ”

Σήμερα που οι διαβεβαιώσεις αυτές αποδείχθηκαν λόγια κενά περιεχομένου, το Διοικητικό Συμβούλιο είναι υποχρεωμένο να αναζητήσει άμεσα πραγματικές χορηγίες ιδιωτών και βάσει των αποτελεσμάτων να αποφασίσει ποια θα είναι η συνέχεια.

Οι ασφαλιστικές δικλείδες, ώστε η λειτουργία όλων των τμημάτων του Συλλόγου να μην επηρεάζεται στο παραμικρό από τυχόν αυξημένες ανάγκες κάποιας ομάδας, υπήρχαν και συνεχίζουν να υπάρχουν.

Κάθε αντίθετος ισχυρισμός, δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα και υπηρετεί άλλους σκοπούς.

Κερατέα,
Οκτώβριος 2020