Την έναρξη διαδικασιών για να δημιουργηθεί «Σπίτι της Γυμναστικής» στο Δήμο Σαρωνικού, ανακοίνωσε ο Δήμαρχος, κ. Γιώργος Σωφρόνης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20 Μαΐου το 7ο Φεστιβάλ Γενικής Γυμναστικής, που διοργάνωσε ο Αθλητικός Όμιλος Λαγονησίου, υπό την αιγίδα του Δήμου Σαρωνικού και της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας.

Στο κατάμεστο κλειστό γυμναστήριο «Νίκος Κακλαμανάκης» αθλητές και προπονητές από τον Δήμο Σαρωνικού, αλλά και την υπόλοιπη Αττική, πρόσφεραν για μια έβδομη συνεχόμενη χρονιά, και τρίτη υπό την αιγίδα του Δήμου, ένα ξεχωριστό θέαμα, με εντυπωσιακά προγράμματα γυμναστικής πλαισιωμένα από μουσική και χορό.

Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν, κατά σειρά εμφάνισης, οι εξής σύλλογοι και σωματεία: Αθλητικός Όμιλος Λαγονησίου, Α.Σ. Πρωτοπορία-Ελληνοαγγλική Αγωγή, Ν.Π.Δ.Δ. Βραυρώνιος-Δήμου Μαρκοπούλου, ΠΝΟΗ Μοσχάτου, ΑΕΣΑΦ Κούρος, Α.Π.Ε. Γιτάνη Περιστερίου, Α.Π.Σ. Κτησιφών Παιανίας, Παλαιστικός Σύλλογος Ραφήνας – Πικερμίου, Γ.Α.Σ. Καλυβίων, Ο.Α. Λαυρίου, Φ.Ο.Μ. Κότινος.

Βραβεύθηκαν όλες οι αθλητικές ομάδες που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ, και ανάμεσά τους και ο αθλητής Διακουμάκος Αλέξανδρος, για το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μεταμοσχευμένων στο άθλημα της Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης. Η βράβευση έγινε από τον Πρόεδρο του Α.Ο.Λ. κ. Παναγιώτη Δούρο.

Κατά τον χαιρετισμό του στην εκδήλωση, ο Δήμαρχος Σαρωνικού, κ. Γιώργος Σωφρόνης, ανακοίνωσε την έναρξη της διαδικασίας για τη δημιουργία «Σπιτιού της Γυμναστικής» σε έκταση που διαθέτει ο Δήμος, στην περιοχή της Γαλάζιας Ακτής. Η νέα αυτή υποδομή, θα συμβάλει στη διεύρυνση των αθλημάτων γυμναστικής που παρέχονται από τους τοπικούς συλλόγους, ενώ παράλληλα θα μπορεί να φιλοξενεί υπερτοπικές διοργανώσεις, στο πλαίσιο της ανάπτυξης του αθλητικού τουρισμού.

Όπως ανέφερε ο κ. Σωφρόνης, «Είχαμε και φέτος την ευκαιρία να απολαύσουμε ένα μοναδικό θέαμα, από τους αθλητές και τις αθλήτριες που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ Γυμναστικής. Είμαστε υπερήφανοι για την εξέλιξη που βλέπουμε να έχει αυτός ο θεσμός, τόσο σε επίπεδο συμμετοχής και απήχησης, όσο και σε επίπεδο ποιότητας. Η επιτυχία του, επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά ότι οι τοπικοί αθλητικοί σύλλογοι, όταν λειτουργούν με αίσθημα ευθύνης για τη νέα γενιά και αγάπης για τον αθλητισμό, μπορούν να παράγουν ουσιαστικό και σημαντικό έργο. Ένα έργο που, ως Δημοτική Αρχή, στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Ειδικά για το άθλημα της Γυμναστικής, σκοπεύουμε τώρα, να δημιουργήσουμε έναν νέο, φιλόξενο χώρο, ο οποίος θα στεγάσει και θα ενισχύσει αυτό το έργο. Το «Σπίτι της Γυμναστικής» είναι μια υποδομή που αξίζει να υπάρχει στο Δήμο μας και θα προσπαθήσουμε να είναι σύντομα στη διάθεση των αθλητών και των προπονητών.»

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, κ. Πέτρος Φιλίππου, η Πρόεδρος της «Γυμναστικής για όλους» κα Μαρία Παπαδοπούλου, ο Αντιδήμαρχος Σαρωνικού, κ. Βασίλης Μπούτσης, και η Τοπική Σύμβουλος κα Ελισσάβετ Λαζαρίδου, ο Πρόεδρος Δικτύου Δημοτικών και Περιφερειακών Συμπαραστατών κ. Βαγγέλης Μιχάλης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Σαρωνικού κ. Χάρης Κυνηγαλάκης και μέλη της και ο Πρόεδρος της ΔΗΜ. ΤΟ. της Νέας Δημοκρατίας κ. Σπύρος Χυσίρογλου.

  Ανεμογεννήτριες: Ο κ. Φιλίππου έσπειρε ανέμους και τώρα θερίζει θύελλες