Το Πόρτο Ράφτη αποκτά αποχέτευση – Υπεγράφη η σύμβαση κατασκευής του δικτύου

Πρόσφατα Άρθρα

Ένα μεγάλο έργο για την περιοχή του επιτέλους ξεκινά καθως υπεγράφη η σύμβαση για τα έργα στο αποχετευτικό δίκτυο. Είναι το πρώτο μεγάλο βήμα για να αποκτήσει η γνωστή παραθαλάσσια περιοχή της Αττικής αποχέτευση και αναμένεται να λύσει μέρος του μεγάλου προβλήματος που αντιμετωπίζει η περιοχή. Ανάδοχος του έργου αναδείχθηκε η εταιρεία ΕΡ.ΤΕ.ΚΑ. Α.Ε. με ποσοστό που αγγίζει το 55%.

Το έργο με τίτλο «Δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων Πόρτο Ράφτη — Α’ φάση» με αναθέτουσα αρχή το Δήμο Μαρκοπούλου δημοπρατήθηκε στις 10 Φεβρουαρίου 2020 και στις 14 του ίδιου μήνα αποσφραγίστηκαν οι προσφορές. Συνολικά 13 σχήματα συμμετείχαν στη διαδικασία. Το αρχικό του έργου είχε εκτιμηθεί σε  ποσό με 26,88 εκατ. ευρώ ( 21.6 εκατ. ευρώ τιμή χωρίς ΦΠΑ).

Η υπογραφή της σύμβασης πραγματοποιήθηκε στις 21 2020. Η διάρκεια των έργων ορίστηκε στους 36 μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης. Αν δεν έχουμε κατά την κατασκευαστική περίοδο, το έργο θα ολοκληρωθεί στις αρχές του 2024.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το  2014-2020 μέσω του ΥΜΕ-ΠΕΡΑΑ.

Το αντικείμενο του έργου

Το αντικείμενο του έργου περιλαμβάνει την κατασκευή τμήματος του συνολικού δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων στο Πόρτο Ράφτη, το οποίο θα καλύπτει το κύριο παραλιακό μέτωπο του οικισμού, κάποιους από τους κεντρικούς συλλεκτήρες, καθώς και τους Κεντρικούς Αποχετευτικούς Αγωγούς (Κ.Α.Α.), οι οποίοι είναι είτε αγωγοί βαρύτητας είτε δίδυμοι κεντρικοί καταθλιπτικοί αγωγοί των αντλιοστασίων μεταφοράς ακαθάρτων.

Η κατασκευή των αντλιοστασίων αποτελεί αντικείμενο ανεξάρτητης εργολαβίας. Το δίκτυο βαρύτητας έχει συνολικό μήκος 37,9 χιλιόμετρα περίπου και αποτελείται από αγωγούς διαμέτρων από 200 έως 800 χλσ. Το μήκος διαδρομής των δίδυμων καταθλιπτικών αγωγών είναι 7,2 χιλιόμετρα περίπου, με διατομές αγωγών από 110 έως 600 χλσ.

Τέλος, στο αντικείμενο της εργολαβίας περιλαμβάνεται και η κατασκευή 1.500 ιδιωτικών συνδέσεων.

Σχολιασμός του άρθρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ