Τη δημιουργία διαδημοτικού καταφύγιου ζώων στο Μαρκόπουλο σχεδιάζει ο Δήμος Αμαρουσίου

Πρόσφατα Άρθρα

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου με τον Πρόεδρο του ΣΒΑΠ Γιώργο Κουράση και τον Γ. Γραμματέα του Συνδέσμου Παύλο Καμάρα, παρουσία και του Αντιδημάρχου Πολεοδομίας Κων/νου Ρώτα την περασμένη Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020.

Κύριο θέμα της συνάντησης αποτέλεσε η δημιουργία του «Διαδημοτικού Καταφυγίου Αδεσπότων Ζώων» στο Μαρκόπουλο Αττικής και οι διαδικασίες χρηματοδότησής του από το ΥΠΕΣ δεδομένης της υποβολής σχετικής ολοκληρωμένης πρότασης.

Επιπλέον, συζητήθηκαν ζητήματα διοικητικής στήριξης του έργου του ΣΒΑΠ. Σημειώνεται ότι ο Δήμος Αμαρουσίου είναι ένα από τα 16 μέλη του Συνδέσμου για την Βιώσιμη Ανάπτυξη Πόλεων (ΣΒΑΠ) που σκοπό έχει την υλοποίηση μελετών και έργων που αφορούν στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών σε τομείς όπως κυκλοφοριακή αγωγή, περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, διαχείριση απορριμμάτων, προστασία αδέσποτων και γενικότερες διαδημοτικές συνεργασίες.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Αμπατζόγλου δήλωσε: «Ο ΣΒΑΠ εκτελεί ένα σημαντικό έργο για του Δήμους μέλη που ανήκουν κυρίως στον Βόρειο και Ανατολικό Τομέα των Αθηνών. Το Μαρούσι ως μητροπολιτικός Δήμος των Βορείων Προαστίων θα παράξει κάθε δυνατή υποστήριξη. Το θέμα που συζητήσαμε ιδιαιτέρως σήμερα και που αφορά στη δημιουργία δομής προστασίας των αδέσποτων μικρών μας φίλων, δεν αποτελεί μόνο δείγμα πολιτισμού για κάθε οργανωμένη κοινωνία αλλά συνιστά και επιβεβλημένη ανάγκη για να είναι οι πόλεις μας καθαρές και ευπρεπείς. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η δημιουργία του σύγχρονου Ευρωπαϊκών προδιαγραφών Καταφυγίου Αδέσποτων Ζώων στο Μαρκόπουλο Αττικής, ενός κέντρου περίθαλψης και υιοθεσίας που θα προασπίσει την υγεία και την ασφάλεια τόσο των αδέσποτων όσο και του κοινωνικού συνόλου». ​

xtypos.gr

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα