Στον πλειστηριασμό ο… παράδεισος του Νικολάου Μεταξά στο Σούνιο έναντι 6 εκ. ευρώ

Πρόσφατα Άρθρα

Στο… σφυρί βγαίνει ο μικρός παράδεισος του Νικολάου Μεταξά στο Σούνιο, συνολικής  έκτασης 7.268 τετραγωνικών μέτρων στη θέση «ΚΑΒΟ ΚΟΛΩΝΕΣ» με θέα τον Ναό του Ποσειδώνα. Πρόκειται για μία εξοχική κατοικία που θα ζήλευε ακόμη και ο Θεός του Ποσειδώνα.

Οι… κυνηγοί της ονειρεμένης βίλας λόγω χρεών του ιδιοκτήτη είναι δύο, και επέλεξαν την πιο ακραία νομική δυνατότητα που είχαν για να εισπράξουν τα χρήματά τους.

Η έκταση, αλλά και τα ακίνητα, είναι υποθηκευμένα αρχικά από την Τράπεζα Πειραιώς, έναντι συνολικού ποσού 4,2 εκατ. ευρώ η οποία μετά από μακροχρόνιες νομικές διαδικασίες, που ξεκίνησαν από το 2017, και αναβολές, προσδιορίστηκε νέα ημερομηνία πλειστηριασμού για τις 30 Σεπτεμβρίου 2019.

Ως επισπεύδων εμφανίζεται η INTRUM Hellas, καθώς είναι η διάδοχος εταιρείας των απαιτήσεων της Τράπεζας Πειραιώς.

Ωστόσο, η έκπληξη έρχεται από τον δεύτερο επισπεύδοντα, που έχει λάβει ημερομηνία  πλειστηριασμού για τις 2 Σεπτεμβρίου του 2020.

Ο κ. Κωνσταντίνος Αβραμίδης απαιτεί από τον κάτοχο και ιδιοκτήτη Νικόλαο Μεταξά το ποσό των 10. ευρώ, και για την διασφάλιση του ποσού προχώρησε σε υποθήκη του ίδιου ακινήτου τον Ιανουάριο του 2017.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα έγραφα δημοσιοποίησης του πλειστηριασμού δεν εμφανίζουν εάν ο ενδιαφερόμενος και κάτοχος του ακινήτου αποδέχθηκε την υποθήκη του συνόλου του ακίνητου για οφειλή ύψους 10. ευρώ.

Στο ενδεχόμενο στον πρώτο πλειστηριασμό να εκδηλωθεί αγοραστικό ενδιαφέρον για τον «μικρό» παράδεισο του Σουνίου, καταβάλλοντας το ζητούμενο ποσό των 6 εκατ. ευρώ, δεν θα υπάρχει λόγος να γίνει ο επόμενος πλειστηριασμός του ακινήτου από την INTRUM Hellas.

Η συμβολαιογράφος Βασιλική Βαλσαμίδου έχει αναλάβει και τους δύο πλειστηριασμούς  και στην περίπτωση που εμφανιστεί αγοραστής στον πρώτο πλειστηριασμό και καταβάλει το ζητούμενο ποσό, η συμβολαιογράφος θα κάνει την κατανομή των χρημάτων με βάση της σειρά προτεραιότητας για να παραδοθεί στη συνέχεια καθαρό και ελευθέρων βαρών ο παράδεισος του Σουνίου στο νέο ιδιοκτήτη.

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, το κόστος για τον κ Αβραμίδη είναι τριπλάσιο σε σχέση με το ζητούμενο ποσό διεκδίκησης.

Η περιγραφή του … παραδείσου του Σουνίου

Στο βόρειο τμήμα του ακινήτου ο περιβάλλων χώρος είναι δεντροφυτεμένος με φυτά και τοπικής προέλευσης (62 ελαιόδεντρα, 12 εσπεριδοειδή, 10 ροδιές, 2 κυδωνιές, 2 συκιές, κυπαρίσσια, χαρουπιές, σκίνα, θυμάρι και 100 ρίζες ελληνικής αμπέλου), ενώ ο υπόλοιπος περιβάλλων χώρος οριοθετείται από χαμηλού ύψους πέτρινους τοιχίσκους ιδιαίτερης τεχνοτροπίας από πέτρα περιοχής χωρίς αλλοίωση του ανάγλυφου του εδάφους, δίκτυο μονοπατιών και επιφάνειες πρασίνου.

Τα διάφορα επίπεδα του κτήματος είναι κατασκευασμένα από κεραμικά πλακίδια terracotta και πέτρινα σκαλοπάτια με πέτρινα χαμηλού ύψους τοιχία, με τελείωμα σε κάποιες περιπτώσεις από σκυρόδεμα απόχρωσης ώχρας (πεζούλια). Από την είσοδο, που βρίσκεται βορειοανατολικά του ακινήτου, υπάρχει διάδρομος στρωμένος από κυβόλιθους που οδηγεί σε εξωτερικές θέσεις στάθμευσης και σε κοντινή απόσταση από την εσωτερική αυλή που διαμορφώνουν τα κτίρια A, Β και Β2, ενώ στο κέντρο του ακινήτου υπάρχει πέτρινο μονοπάτι που οδηγεί στο νοτιότερο άκρο του ακινήτου σε ειδικά διαμορφωμένο κυκλικό πλάτωμα.  Το κατασχεθέν ακίνητο διαθέτει φωτισμό ανάδειξης των κτιρίων και του κτήματος, ο οποίος έχει τοποθετηθεί κατόπιν ειδικής αρχιτεκτονικής μελέτης φωτισμού, με λαμπτήρες νέας τεχνολογίας, έτσι ώστε να αναδεικνύονται οι χώροι και διάδρομοι των κτιρίων και του κτήματος, χωρίς να επηρεάζεται η παρουσία το αρχαιολογικού Ναού του Ποσειδώνα.

 Τα ακίνητα  που περιλαμβάνονται

Στην θέση «ΚΑΒΟ ΚΟΛΩΝΕΣ», στο Δήμο Σουνίου Αττικής εντός ζώνης της παραλιακής Λεωφόρου Βουλιαγμένης – Σουνίου και επί του οποίου υπάρχει κυρίως κτίσμα, αποτελούμενο από ισόγειο επιφάνειας 101,61 τ.μ. και υπόγειο επιφανείας 259,54 τ.μ., καθώς και δύο ανεξάρτητα ισόγεια κτίσματα επιφάνειας 120,00 τ.μ. καθώς και πισίνα.:

1) Το κτίριο Α, επιφάνειας 95,00 τ.μ. με στεγασμένη βεράντα επιφάνειας 120,00 τ.μ.

2) Το κτίριο Β, επιφάνειας 250 τ.μ.

3) Το κτίριο Β2, επιφανείας 128,00 τ.μ.

4) Το κτίριο Γ επιφανείας 24,00 τ.μ.-

5) Το κελάρι και αποθήκη επιφανείας 21,00 τ.μ.

6) Το ημιϋπαίθριο Barbeque (BBQ).

7) Κολυμβητική δεξαμενή επιφανείας 175,00 τ.μ.

 Οι υποθήκες του ακινήτου !

Το  πιστοποιητικό Βαρών του Υποθηκοφυλακείου Λαυρίου, υπάρχουν τα εξής βάρη:

1) προσημείωση υποθήκης, για 3.750. ευρώ  κατά  του καθ’ ου η και ΥΠΕΡ της Ανώνυμης Εταιρείας «ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε.»,

2) Προσημείωση Υποθήκης, για 2.200. ευρώ  υπέρ  ιδίων ως άνω, εγγραφείσα στις 25/07/2006.

3) προσημείωση υποθήκης, για 145. ευρώ υπέρ  της Θεοπίστης χας Γεωργίου ΦΙΛΙΠΠΟΥ.

4) προσημείωση υποθήκης, για 200. ευρώ υπερ του Εμμανουήλ Μουζάκη του Αντωνίου.

5) Αναγγελία, για 10. ευρώ υπέρ του Κωνσταντίνου Αβραμίδη.

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ