Πυροβόλησε και σκότωσε σκύλο στο Κορωπί Αττικής

Τα ουρλιαχτά ενός σκύλου, λίγο πριν τα μεσάνυχτα χθες 30 Ιουνίου, ξεσήκωσαν τους φιλόζωους κατοίκους της οδού Θεμιστοκλέους στο Κορωπί Αττικής, οι οποίοι είδαν ένα από τα αδέσποτα της περιοχής να τρέχει κλαίγοντας από τον πόνο.

Μια κοπέλα που είδε το ζώο να φεύγει τρέχοντας έμαθε από κάτοικο της περιοχής ότι άκουσε από ποιο σπίτι προήλθε ο συριγμός, προφανώς του αεροβόλου, με το οποίο πυροβολήθηκε το σκυλί.

Το ζώο παρά την έρευνα που έκαναν μέσα στο σκοτάδι δεν το βρήκαν, αλλά το εντόπισε νεκρό σήμερα ο άνδρας ο οποίος συνήθιζε να το ταΐζει και ήταν εκείνος που μετέφερε το πτώμα του στην Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία στο Κορωπί. Η ακτινογραφία έδειξε το σφαιρίδιο του αεροβόλου.

Πλέον αναμένεται το Α.Τ. Κορωπίου να σχηματίσει δικογραφία και γι’ αυτήν την υπόθεση για την οποία έχει ενημερωθεί και η Φιλοζωική Δράση Εθελοντών Αγίας Μαρίνας Κορωπίου.

Τι ισχύει για τα αεροβόλα

Για την απόκτηση αεροβόλου δεν απαιτείται άδεια, αφού η χρήση του είναι μόνο σκοπευτική. Όταν όμως το αεροβόλο χρησιμοποιείται για τον τραυματισμό ή τη θανάτωση π.χ. ζώων τότε ο κατηγορούμενος διώκεται για οπλοχρησία και φυσικά ο νόμος 4039/2012 προβλέπει πολύ μεγάλες ποινές φυλάκισης και χρηματικές καθώς και διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώ για όσους κακοποιούν ή δολοφονούν ζώα.

 

↓ Σχολιάστε εδώ μέσω του λογαριασμού σας στο facebook ↓
  Αυτά είναι τα μέλη της σπείρας διαρρηκτών που ρήμαξαν την Αν. Αττική (Φωτογραφίες)