Ποιοι δρόμοι πεζοδρομούνται στο Λαύριο (Απόφαση & Χάρτης)

Πρόσφατα Άρθρα

Ο Οργανισμός Λιμένος Λαυρίου, ανακοινώνει ότι, κατόπιν ομόφωνης σύμφωνης γνώμης των επιχειρηματιών της Χερσαίας Ζώνης, η απαγόρευση διέλευσης των οχημάτων από τους κεντρικούς δρόμους τους Λιμένα Λαυρίου, καθημερινά, από 20:00 έως 03:00 (όπως εγκρίθηκε βάσει της υπ’ αρ. 4/312/27-5-2020 Απόφασης Διοικητικού Συμβουλίου Ο.Λ.Λ.Α.Ε.) θα ισχύσει από την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020.

Αναλυτικά η απόφαση αναφέρει:

Έγκριση απαγόρευσης διέλευσης οχημάτων («πεζοδρόμηση» με κλείσιμο του δρόμου) επί της παραλιακής οδού Κουντουριώτη και της Ακτής Α. Παπανδρέου κατά τη θερινή περίοδο.

ΑΠΟΦΑΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο αφού έλαβε υπόψη:

1. Την πρόταση της Διοίκησης του ΟΛΛ για την πιλοτική εφαρμογή της απαγόρευσης διέλευσης οχημάτων επί της παραλιακής οδού Κουντουριώτη και της Ακτής Α. Παπανδρέου για τους καλοκαιρινούς μήνες, προκειμένου α) οι χρήστες και επισκέπτες του Λιμένος να έχουν τη δυνατότητα να κάνουν περιπάτους χωρίς κίνδυνο και όχληση
από τα οχήματα και β) στη δύσκολη συγκυρία που διανύουμε και δεδομένων των μέτρων περί τηρούμενων αποστάσεων και λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος με περιορισμένη πληρότητα, να δοθεί η δυνατότητα στους επιχειρηματίες της Χερσαίας Ζώνης να τοποθετήσουν τραπεζοκαθίσματα επί του δρόμου.

2. Την καταρχάς σύμφωνη γνώμη του Δήμου Λαυρεωτικής, του Κ. Λιμεναρχείου Λαυρίου, του Εμπορο-Επαγγελματο-Βιοτεχνικού Συλλόγου Λαυρίου «Ο ΕΡΜΗΣ» και των επιχειρηματιών της Χερσαίας Ζώνης επί της ανωτέρω πρότασης, όπως διατυπώθηκε σε σχετικές συναντήσεις εργασίας των εμπλεκομένων.

3. Το υπ’ αρ. πρωτ. Δ.Τ.Υ. 223/20-5-2020 Υπηρεσιακό Σημείωμα της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών με συνημμένο το υπ’ αρ.Τ-30 Τοπογραφικό Διάγραμμα, όπου αποτυπώνεται η ακριβής πρόταση απαγόρευσης διέλευσης οχημάτων και «πεζοδρόμησης» ορισμένων δρόμων της Χερσαίας Ζώνης, αρμοδιότητας Ο.Λ.Λ.Α.Ε.

4. Την εισήγηση του Δ/ντος Συμβούλου για την έγκριση της προτεινόμενης «πεζοδρόμησης»

5. Τη διαλογική συζήτηση και τις παρατηρήσεις των μελών Αποφασίζει ομόφωνα

Εγκρίνει την απαγόρευση διέλευσης οχημάτων («πεζοδρόμηση» με κλείσιμο του δρόμου) από τους κεντρικούς δρόμους του Λιμένα Λαυρίου (εντός της Χερσαίας Ζώνης), για τη χρονική περίοδο από 1/6/2020 έως και 30/9/2020, καθημερινά, κατά τις ώρες 20:00 – 03:00, ως ακολούθως:

• Κλείσιμο της παραλιακής οδού ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗ, από τη γωνία Κουντουριώτη και Αγ. Παρασκευής (έμπροσθεν καταστήματος ΒΑΜΒΑΚΟΥΣΗ) έως και τη στροφή της Κουντουριώτη προς την οδό Δανουκάρα (ύψος πλατείας Καμινευτών).

• Κλείσιμο της ΛΕΩΦ. ΑΚΤΗ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ από τη στροφή της Κουντουριώτη προς την οδό Δανουκάρα (ύψος πλατείας Καμινευτών) έως και τη γωνία του πεζόδρομου του καταστήματος ΠΕΤΡΙΝΟ (στροφή προς πλατεία Ηρώων).

• Περαιτέρω κλείσιμο δρόμων δεν προβλέπεται καθώς θα εμποδιστεί η ελεύθερη δίοδος των πυροσβεστικών οχημάτων που κινούνται όλο το 24ωρο στην περιοχή.

• Μετά από συνεννόηση του Ο.Λ.Λ. και του Κ.Λ.Λ. θα προβλεφθεί η απαραίτητη εγκατάσταση μέσων σήμανσης και σηματοδότησης, προς αποφυγή ατυχημάτων και για διευκόλυνση της ομαλής λειτουργίας της πεζοδρόμησης.

• Ο Ο.Λ.Λ. Α.Ε. αναλαμβάνει την εύρυθμη λειτουργία της «πεζοδρόμησης», όσον αφορά τις ώρες κλεισίματος με την τοποθέτηση / αφαίρεση μπαρών από το προσωπικό της εταιρείας φύλαξης που ήδη παρέχει υπηρεσίες στον Λιμένα Λαυρίου.

Η απόφαση αυτή θα κοινοποιηθεί στον Δήμο Λαυρεωτικής και στο Κ. Λιμεναρχείο Λαυρίου.

Για την υλοποίηση της απόφασης απαιτείται η έγγραφη σύμφωνη γνώμη του Κ. Λιμεναρχείου Λαυρίου.

Η Πρόεδρος Δ.Σ.
Ιωάννα Κουλουβράκη

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα