Ο Δήμαρχος Μαραθώνος για την διαμαρτυρία των κατοίκων σχετικά με τους μετανάστες. Τι απαντούν εκ νέου οι εκπρόσωποι των κατοίκων.

Πρόσφατα Άρθρα

Αγαπητοί συμπολίτες,

Αναφορικά με το μεταναστευτικό ζήτημα που αφορά και στον Δήμο Μαραθώνος και επ’ ευκαιρίας και της επιστολής η οποία κυκλοφορεί στο διαδίκτυο αναφορικά με τους φιλοξενούμενους μετανάστες στον Δήμο μας, προς αποκατάσταση της αλήθειας, σας γνωστοποιούμε τα εξής:

Αρχικά, επιθυμούμε να γνωρίζετε  ότι η  αναφερόμενη επιστολή περιλαμβάνει ανακριβείς πληροφορίες. Δεν συμμεριζόμαστε όλα όσα κυκλοφορούν στο διαδίκτυο σχετικά με το θέμα, καθώς αυτά δεν ευσταθούν.

Ο  πληθυσμός των προσωρινά  φιλοξενούμενων στον Δήμο μας μειώνεται διαρκώς και η πεποίθησή ότι η Δημοτική Αρχή αθέτησε τον λόγο της ως προς την εισροή μεταναστών, είναι λανθασμένη.

Αντιλαμβανόμαστε τη δυσαρέσκεια κάποιων για τα μεμονωμένα περιστατικά παραβατικότητας που συνέβησαν στο παρελθόν. Επιπλέον, δεν έχουμε και δεν είχαμε ποτέ την πρόθεση να μείνουμε απαθείς σε τυχόν συμπεριφορές που θα θέσουν σε κίνδυνο τη δημόσια ασφάλεια, για αυτό και στο παρελθόν υποβάλαμε κατά παντός υπευθύνου αναφορικά με ένα σχετικό συμβάν.

Όμως, τονίζουμε για ακόμη μια φορά, ότι στο θέμα του μεταναστευτικού βαδίζουμε βάσει του δεσμευτικού πλάνου που έχουμε λάβει από την Κυβέρνηση, το οποίο περιλαμβάνει,  μετά τις επιστολές που είχαμε αποστείλει  στους Υπουργούς, Μετανάστευσης και Ασύλου, καθώς και Προστασίας του Πολίτη κ. Νότη Μηταράκη και Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για το θέμα, τη σταδιακή μείωση των φιλοξενούμενων μεταναστών, από την ξενοδοχειακή μονάδα  MARATHON BEACH  RESORT καθώς και  των ασυνόδευτων ανηλίκων που διαμένουν στις κατασκηνώσεις του Δήμου Αθηναίων στον Άγιο Ανδρέα και τη μετεγκατάστασή τους, όπως και γίνεται.

Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να αλλοιώσει τον ιστορικό τόπο μας με οποιονδήποτε τρόπο. Ο πολίτης είναι η βασική μας προτεραιότητα και θα κάνουμε ότι είναι εφικτό για την καλύτερη ποιότητα της ζωής όλων.

Δήμαρχος Μαραθώνος

Στέργιος Τσίρκας

 

Απάντηση προς τον Δήμαρχο Μαραθώνος

Αξιότιμε κ. Τσίρκα,

Σας ευχαριστούμε καταρχήν για την τιμή που κάνατε στους Μαραθώνα να απαντήσετε στην ανοιχτή επιστολή μας. Πρέπει να ξέρετε πως ήδη έχουμε μαζέψει μεγάλο αριθμό υπογραφών που υπερβαίνει τις 1 και έχουμε καταθέσει την ανοικτή επιστολή στην με A.Π. 9009/20/5 και θα προωθηθεί στον εισαγγελέα στον οποίον και θα δοθούν οι υπογραφές με βάση τον νόμο περί προστασίας προσωπικών δεδομένων. Οι ενέργειες μας θα συνεχιστούν και θα επεκταθούν. 

Παρόλη την προσπάθειά σας να ανασκευάσετε πράξεις ή παραλείψεις του Δήμου,  δυστυχώς, δεν τα καταφέρατε.  Αν νομίζετε πως μπορείτε να καλύψετε ή να απαλύνετε το μέγεθος του σοβαρότατου προβλήματος του εποικισμού, κατ’ ουσίαν, στην περιοχή μας, λανθάνετε  Επαναλαμβάνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε να γίνει ο τόπος μας νέα Μόρια, όπου σταδιακά και μεθοδευμένα οι Έλληνες θα εξαναγκαστούν να εγκαταλείψουν την περιοχή τους ή, ακόμη και θα επιταχθούν οι κατοικίες τους (όπως συνέβη στην Λέσβο και σε άλλα μέρη).   

Ήδη, πολλοί συμπολίτες μας μας ενημερώνουν ότι τα μέτρα κατά του κορωνοϊού τους εμποδίζουν να μεταβούν στις κατοικίες τους, αδυνατώντας έτσι, να τις φυλάξουν ενώ υπάρχουν αναφορές για κρούσματα διαρρήξεων.

Αν η επιστολή που στείλαμε εμπεριείχε όντως «ανακριβείς πληροφορίες» γιατί στην δημοσίευση σας δεν τις αντικρούσατε με συγκεκριμένα επιχειρήματα, όπως ότι “ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΠΡΟΘΕΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΆΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ” ; 

Γιατί δεν απαντήσατε στις καταγγελίες μας αναφορικά με την δημιουργία νέων δομών μεταναστών

Μήπως είστε απασχολημένος με την μεταφορά αλλοδαπών και των συνακόλουθων ωφελημάτων που λαμβάνει μια Περιφέρεια/Δήμος από αντίστοιχα ευρωπαϊκά προγράμματα για μετανάστες, που δεν βρίσκεται πια χρόνο για τους δημότες; Η μήπως κάποιοι αποφασίζουν κατά το δοκούν για το μέλλον των Ελλήνων πολιτών που θα καταστούν, εφόσον συνεχιστεί η κατάσταση αυτή, αριθμητική, εθνική και θρησκευτική μειοψηφία στον τόπο τους

Επισημαίνουμε ότι δεν έχετε ακόμη δημοσιοποιήσει αναλυτικά στατιστικά στοιχεία σχετικά με τον αριθμό των μεταναστών στην περιοχή τώρα αλλά και το καλοκαίρι, πόσοι έχουν μετακινηθεί μόνιμα από την περιοχή μας και αν αυτό συνάδει με την οδηγία περί ποσόστωσης (1%).  Όπως επίσης και για το μέγεθος της οικονομικής καταστροφής που έχει προκληθεί.  Πως γίνεται να πιστέψουν οι πως οι μετανάστες φεύγουν όταν καθημερινά βλέπουν καινούργιους να έρχονται; Πρέπει να ξέρετε πως μόνο με αποδείξεις θα πειστούν και όχι με αοριστίες και ευχολόγια. 

Ακόμη, δεν έχετε αναφερθεί καθόλου στην εμπλοκή του κ. Τζιλάβη στις μεταφορές μεταναστών στην περιοχή. Όπως επίσης δεν απαντήσατε εάν ο Δήμος έχει τον ίδιο δικηγόρο με την οικογένεια Τζιλάβη. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι το γεγονός ότι υπήρξε προκάτοχος σας στον Δήμο και τώρα έχει συνδέσει τα συμφέροντα της επιχείρησης του με τη διαμονή των μεταναστών στη Νέα Μάκρη δεν αντιβαίνει με τις υποχρεώσεις σας ως Δήμαρχος. 

Κύριε Δήμαρχε, έχετε ένα ιστορικό χρέος και πρέπει να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων,  απομακρύνοντας όλους τους μετανάστες από την περιοχή μας, καθώς διακυβεύονται θέματα δημόσιας ασφάλειας

Λυπούμαστε αν κάποιοι έχουν ιδεοληψίες και λειτουργούν με ταμπέλες, που, φυσικά, αναιρούνται από τη στιγμή που θ’ αντιμετωπίσουν οι ίδιοι το πρόβλημα, γιατί η αύξηση της εγκληματικότητας είναι πλέον ένα δυσάρεστο δεδομένο. Ο Μαραθώνας αποτελεί το σύμβολο της προάσπισης του Δυτικού Πολιτισμού, της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας κατά της Αυταρχικής και Ανελεύθερης Ανατολής.  Η Νέα Μάκρη είναι η συνέχεια της ιστορικής Μάκρης που αλώθηκε στην Μικρά Ασία. Αν μετατραπούν αυτοί οι ιστορικοί τόποι σε κάτι αλλότριο, γιατί όπως γνωρίζετε κάθε εισερχόμενη κουλτούρα που δεν μπορεί να συμβαδίσει με την κουλτούρα ενός τόπου προσπαθεί, ενίοτε, να επιβληθεί και δια της βίας, τότε,  μάλλον, δεν θα είστε πλέον Δήμαρχος Μαραθώνα, αλλά Μπαγκλαντές, Πακιστάν, Νιγηρίας κ.α. 

Αν δεν μπορείτε να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων και δεν θέλετε να απομακρύνετε όλους τους μετανάστες από την περιοχή μας, αν συναινείτε, έστω και σιωπηρά, στο έγκλημα αυτό, είναι καλύτερα εσείς και οι συνεργάτες σας να παραιτηθείτε πριν η Εισαγγελία και η παρέμβουν. Θα βρεθούν σίγουρα αξιόλογοι, μορφωμένοι, έμπειροι και ευσυνείδητοι να αναλάβουν την διαχείριση του ιστορικού Δήμου μας.

 

Οι κάτοικοι/δημότες Μαραθώνα

 

Νέα Μάκρη, 02/02/2021

 

Διαβάστε σχετικα:

Διαμαρτυρία σχετικά με επικείμενη μεταφορά εκατοντάδων μεταναστών σε ξενοδοχεία του Δήμου Μαραθώνα καθώς και…

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ/ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ/ΔΗΜΟΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΠΡΟΣ: Δήμαρχο Μαραθώνα κ. Στέργιο Τσίρκα ΚΟΙΝ.: – Α.Τ.  Νέας Μάκρης               – Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών   Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,   Είμαστε μια ομάδα κατοίκων/δημοτών του Δήμου…

Σχολιασμός του άρθρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ