ΜΙΑ 7ΜΕΛΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΓΙΑΖΙΝΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΙΡΑΚ ΑΝΑΖΗΤΑ ΑΜΕΣΑ ΣΤΕΓΗ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

Πρόσφατα Άρθρα

Το βίντεο είναι μια ερασιτεχνική απεικόνιση της καθημερινότητας και του άμεσου προβλήματος στέγασης μιας μονογονεικής, 7μελούς οικογένειας προσφύγων της φυλής Γιαζίντι από το Ιράκ, μίας μητέρα με 6 παιδιά ηλικιών απο 3 εως 13 ετών.

 

Η μητέρα πλέον διαμένει σε μισθωμένο σπίτι στην Κερατέα από τον Άυγουστο του ’19 όταν και πάρθηκε απόφαση που της παραχωρεί διεθνές άσυλο.

 

Εντάχθηκε στο πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ της Ύπατης Αρμοστείας. Η διάρκεια του προγράμματος ήταν εξάμηνη με πληρωμή πάγιων λογαριασμών, ενοικίου και παροχή μηνιαίου ποσού (550 ευρώ) για κάλυψη βασικών αναγκών. Το πρόγραμμα επίσης περιλαμβάνει εκμάθηση ελληνικών για τον ενήλικα με σκοπό την εύρεση εργασίας και την κοινωνική ένταξη, ώστε μετά τη λήξη του προγράμματος να μπορέσει να βιοπορίστει.

Σήμερα, τον Ιούνιο του 2020 το πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ έχει ήδη λήξει ενώ ακόμα εκκρεμεί λόγω γραφειοκρατικών κολλημάτων η παροχή μόνιμης άδειας παραμονής στη μητέρα. Έτσι η οικογένεια οδηγείται απο μέρα σε μέρα στην αστεγία χωρίς να έχουν εκπονηθεί τα απαραίτητα μέτρα ένταξης που περιλαμβάνει το πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ και χωρίς καμία καθοδήγηση.

Η μόνη στήριξη της οικογένειας σε συναισθηματικό και υλικό επίπεδο προσφέρθηκε και προσφέρεται αποκλειστικά από κατοίκους της Κερατέας, οι οποίοι κάνουν καθημερινά έκκληση για εύρεση κατοικίας εντός της πόλης ώστε ν’ αποφευχθεί η μεταφορά τους σε hotspot, ενδεχόμενο που θα οδηγούσε στην καταδίωξη τους λόγω φυλής.

 

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα