Μετέφεραν μετανάστες από Βάρκιζα στην Ιταλία

Σε μια σπηλιά στη Βάρκιζα, που καταλήγει στην ερημική παραλία «Θυμάρι», στοίβαζαν τους ανθρώπους που επρόκειτο να μεταφέρουν παράνομα στην Ιταλία, οι διακινητές που εξαρθρώθηκαν από την Αστυνομία.

Το Open αποκάλυψε αποκλειστικό βίντεο από τη δράση τους, ενώ ιδιαίτερης αξίας είναι οι διάλογοι που κατέγραψε ο κοριός της ΕΛΑΣ. Οι διάλογοι είναι ανάμεσα στα μέλη της σπείρας και στον Τούρκο αρχηγό τους που κινούσε τα νήματα μέσα από τις φυλακές Ναυπλίου.

Το κύκλωμα δρούσε νύχτα καθώς μικρά αυτοκίνητα μετέφεραν δύο-δύο τους αλλοδαπούς στην απόμερη περιοχή και μέσα από ένα μονοπάτι κατέληγαν στην σπηλιά. Από εκεί τους επιβίβαζαν στο ιστιοφόρο που ονόμαζαν «Ελπίδα» και το ταξίδι για τις ακτές της Ιταλίας ξεκινούσε.

Ηγετικό ρόλο στην σπείρα είχε ένας 45χρονος Τούρκος ο οποίος μέσα από τη φυλακή Ναυπλίου έμπαινε σε ιστοσελίδες, αγόραζε σκάφη, στρατολογούσε νέα μέλη, έκανε τις οικονομικές συμφωνίες ενώ προχωρούσε ακόμα και στην αποστολή χρημάτων μέσω εταιρειών ταχυμεταφορών σε μέλη του κυκλώματος. Τα μέλη του κυκλώματος εντόπιζαν σε hot – spot και σε στέκια αλλοδαπών στο κέντρο της Αθήνας ενδιαφερόμενους για να φύγουν από την Ελλάδα παράνομα ενώ μιλούσαν μεταξύ τους κατά τη μεταφορά των αλλοδαπών στο ιστιοφόρο.

Η σπείρα αποκαλύφθηκε όταν στην υποδιεύθυνση οργανωμένου εγκλήματος εμφανίστηκε ένας Ιρακινός και μίλησε για όλη τη δράση του κυκλώματος. Εκτός από τους εννέα συλληφθέντες στη χώρα μας ερευνά το ενδεχόμενο τα πλοκάμια της εγκληματικής οργάνωσης να απλώνονται και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

  Ανακοίνωση για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

 

↓ Σχολιάστε εδώ μέσω του λογαριασμού σας στο facebook ↓