Μάρτυρες ενός περιστατικού που προκαλεί πλήθος ερωτημάτων για την ασφάλεια των αστυνομικών αλλά και των πολιτών, έγιναν πολίτες, λίγο πριν από τις 9 το βράδυ της Δευτέρας, στο Λαγονήσι.
Συγκεκριμένα ένα περιπολικό τυλίχτηκε ξαφνικά στις φλόγες, μάλλον εξαιτίας μηχανικής βλάβης, δημιουργώντας μια απόκοσμη ατμόσφαιρα εν μέσω της σφοδρής κακοκαιρίας που έπληττε και την περιοχή.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες οι αστυνομικοί που επέβαιναν σε αυτό είναι είναι καλά στην υγεία τους ενώ όσοι παρακολουθούσαν το θέαμα φοβήθηκαν προς στιγμή ότι το αυτοκίνητο της ΕΛ.ΑΣ. θα εκρηγνυόταν με απρόβλεπτες συνέπειες για την περιοχή.
Ευτυχώς όμως αποφεύχθηκαν τα χειρότερα ενώ το περιστατικό φέρνει για μιαν ακόμη φορά στην επιφάνεια την κατάσταση των περιπολικών της Ελληνικής Αστυνομίας για την οποία τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. επανειλημμένα έχουν διαμαρτυρηθεί χωρίς όμως, μέχρι στιγμής, να εισακουστούν.
Δείτε παρακάτω βίντεο από τη στιγμή που το περιπολικό έγινε παρανάλωμα του πυρός:
Ανακοίνωση τής Ένωσης Νοτιοανατολικής Αττικής:
Χθες, Δευτέρα 15/02/2021 και ώρα 21:00, περιπολικό του Α.Τ. Κερατέας, κινούμενο επί της Λ. Καλυβίων στο Λαγονήσι, έπιασε φωτιά και κάηκε ολοσχερώς, ενώ οι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Νοτιοανατολικής Αττικής που επέβαιναν σε αυτό, εκτελώντας υπηρεσία (λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών), γλύτωσαν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.
Επανειλημμένα έχουμε επεσημάνει τις ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό (οχήματα, κ.λπ), αλλά και σε αστυνομική δύναμη στα Τμήματα Τάξης και Ασφαλείας της Νοτιοανατολικής Αττικής.
Το φιλότιμο των εναπομεινάντων αστυνομικών δεν φτάνει αλλά ούτε και η αποδοτικότητα αυτοκινήτων των 700.000 χιλιομέτρων αποτελεί παράγοντα που μπορεί να συμβάλλει αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.
Οι απαντήσεις που έχουν δοθεί κατά το παρελθόν από την Ηγεσία μετά από ερωτήσεις βουλευτών ακόμα και του κυβερνώντος κόμματος, για την κατάσταση που επικρατεί στις Υπηρεσίες της Νοτιοανατολικής Αττικής, δεν είναι ιδιαίτερα πειστικές και τα επιχειρήματα που παρατίθενται είναι προφανώς ασαφή και αβάσιμα.
Ενίσχυση της Ν/Α με έμψυχο δυναμικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό τώρα!