Κορωπί: Προσωρινή διαταγή να μην λειτουργήσει η κεραία κινητής στον Άγιο Δημήτριο Κορωπίου έως, την οριστική εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων τον Φεβρουάριο 2021.

Πρόσφατα Άρθρα

Φαίνεται να δικαιώνεται ο αγώνας των κατοίκων του Αγίου Δημητρίου Αλυκού ενάντια στην κεραία κινητής τηλεφωνίας, που τοποθετήθηκε πρόσφατα μέσα στον αστικό ιστό και διπλά στην ομώνυμη εκκλησία.

Μετά τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν στις 10 Οκτωβρίου, σήμερα το πρωί έγινε δεκτό από τα ελληνικά δικαστήρια το αίτημα προσωρινής διαταγής, ώστε να μην ηλεκτροδοτηθεί η κεραία, έως την οριστική εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

Πρόκειται για μια πρώτη νίκη που επετεύχθη μετά από κινητοποίηση των περίπου 380 κατοίκων (που υπογράφουν τα σχετικά αιτήματα) αλλά και τα πλήρως εμπεριστατωμένα επιχειρήματα που κατέθεσε ο δικηγόρος τους κ. Δημήτρης Αβαρκιώτης κατά την εξέταση της προσωρινής διαταγής.

Είχαν προηγηθεί τα ασφαλιστικά μέτρα του Δήμου Κρωπίας, τα οποία θα εκδικαστούν και αυτά τον ερχόμενο Φεβρουάριο, όμως οι δικαστές απέρριψαν την αίτηση του Δήμου για προσωρινή διαταγή. Αυτό σημαίνει πως εάν δεν είχαν κινηθεί οι κάτοικοι, αυτή τη στιγμή η κεραία θα μπορούσε να ηλεκτροδοτηθεί και να λειτουργήσει κανονικά!

Την περασμένη Πέμπτη, την ημέρα συζήτησης της αίτησης για προσωρινή διαταγή που κατέθεσαν οι κάτοικοι, παρέστησαν στα δικαστήρια της της οδού Ευελπίδων και οι Δήμαρχοι Κρωπίας, Δημήτρης Κιούσης, και Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου, μαζί με τους νομικούς συμβούλους των Δήμων, και άσκησαν προφορική παρέμβαση προς υποστήριξη του αιτήματος προσωρινής διαταγής που περιέχονταν στην ασκηθείσα αίτηση ασφαλιστικών μέτρων των κατοίκων.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της επιτροπής αγώνα για την κεραία:

Αγαπητοί Συγκάτοικοι & Συναγωνιστές Καλησπέρα,

Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι σήμερα έγινε δεκτό από τα ελληνικά δικαστήρια το αίτημα μας για προσωρινή διαταγή να μην λειτουργήσει η κεραία έως, την οριστική εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων τον Φεβρουάριο 2021.

Η νίκη μας είναι μεγάλη και οφείλεται στον αγώνα που καταβάλαμε όλοι μας αυτό το διάστημα με την συγκινητική πολυάριθμη συμμετοχή των κατοίκων, με τις απαραίτητες εξουσιοδοτήσεις και την οικονομική συνεισφορά των περισσοτέρων.

Θα θέλαμε λοιπόν να ευχαριστήσουμε από τα βάθη της καρδιάς μας όλους εσάς, τον συνήγορο μας, δικηγόρο Αβαρκιώτη Δημήτριο, τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Δημητρίου και τους Δήμους Σαρωνικού και Κορωπίου για την παρουσία τους κατά τη συζήτηση της προσωρινής διαταγής επί της Αίτησης Ασφαλιστικών Μέτρων παρόλο που το κακό προηγούμενο της απόρριψης από τα ελληνικά δικαστήρια του αιτήματος για προσωρινή διαταγή από τον Δήμο Κορωπίου αποτέλεσε μια επιπλέον δυσκολία για την δική μας δικαίωση.

Η τριμελής επιτροπή αισθάνεται δικαιωμένη από το θετικό αποτέλεσμα για την προσπάθεια της, αλλά και για την δική σας στήριξη και διατήρηση της ενότητας μας στις μομφές και επιθέσεις που δεχτήκαμε και δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να καπηλευθεί την Νίκη μας αυτή.

Ας παραμείνουμε λοιπόν ενωμένοι για να συνεχίσουμε τον όμορφο αγώνα μας, μέχρι την τελική μας δικαίωση από τα ελληνικά δικαστήρια !!!

Φιλικά,

Γεωργουλάκης Γιάννης

Καραγεωργοπούλου Έλενα

Μίχας Νίκος

 

 

Σχετικά:

Παρέμβαση στον εισαγγελέα των δημάρχων Σαρωνικού και Κορωπίου υπέρ των κατοίκων Αγ. Δημητρίου Λαγονησίου…

ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΗΜΟΥ ΚΡΩΠΙΑΣ & ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΟΡΩΠΙΟΥ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΑΤΑΓΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ…

Άμεσες ενέργειες του Δήμου Κρωπίας με αυτοψία και με κατάθεση αίτησης ασφαλιστικών μέτρων για…

«4 Κεραίες κινητής τηλεφωνίας σε έναν ιστό στον Άγιο Δημήτριο Κορωπίου, κοντά σε πλατεία με παιδική χαρά, δύο Προσκυνηματικούς χώρους,  παιδικό σταθμό και άλλους…

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα