Κινήσεις Λιβανού για επιστροφή των κατασκηνώσεων στο Σούνιο σε εργαζόμενους του ΥπΑΑΤ

Πρόσφατα Άρθρα

Από το 2016 έχει μετατραπεί σε δομή υποδοχής προσφύγων 

Υπενθυμίζεται ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τα τελευταία πενήντα χρόνια λειτουργούσε τις παιδικές κατασκηνώσεις του στο Λαύριο Αττικής.

Η έκταση 170 στρ. παραχωρήθηκε κατά χρήση στις κατασκηνώσεις με την αριθ.175677/4972/24-07-1985 με απόφαση του τότε Υπουργού Γεωργίας.

Ωστόσο οι κατασκηνώσεις λειτουργούσαν στην ίδια τοποθεσία ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του 1970 και οι δαπάνες που βάρυναν το Υπουργείο υπερβαίνουν κατά πολύ το 1.000.000 €.

Στις 13/3/2016 έγινε κατεπείγουσα μεταφορά προσφύγων στις εγκαταστάσεις της κατασκήνωσης.

Εξ αρχής υπήρξαν διαβεβαιώσεις εκ μέρους του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ότι η εγκατάσταση των προσφύγων στην κατασκήνωση του Υπουργείου Αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων θα είναι προσωρινή μέχρι την οριστική τακτοποίησή τους σε μόνιμες δομές υποδοχής προσφύγων.

Ωστόσο με απόφασή του (Α.Π : ΥΠΕΝ/ΔΠΔ/116987/5681/01-02-2021) ο Γενικός  Διευθυντής Δασών ανακάλεσε την απόφαση παραχώρησης αριθ.175677/4972/24-07-1985 του τότε Υπουργού Γεωργίας.

Όπως εξηγεί στην επιστολή του προς τον ΥΠΕΝ κ. Κ. Σκρέκα ο ΥΠΑΑΤ κ. Σπήλιος Λιβανός «με την απόφαση αυτή το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αποστερείται των κατασκηνώσεων του στις οποίες εκτός των παιδιών των υπαλλήλων φιλοξενούνταν κατά κύριο λόγο παιδιά αγροτών από όλη την Επικράτεια».

Ο κ. Λιβανός συναντήθηκε με εκπροσώπους των εργαζομένων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τους διαβεβαίωσε ότι θα προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την επίλυση του προβλήματος.

Σχολιασμός του άρθρου

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα