Καταγγελία για την ηχορύπανση από τους Ρομά στο Κορωπί

Έκκληση για άμεση λύση στο χρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, ζητούν οι κάτοικοι της περιοχής “Κούπι” στο Κορωπί, λόγω του γειτονικού οικισμού των Ρομά.

Η χρόνια και διαρκώς αυξανόμενη υποβάθμιση της ζωής των κατοίκων της περιοχής, τους έχει φέρει σε απόγνωση, ύστερα και από τις αναρίθμητες αποτυχημένες προσπάθειες για συνεργασία με τις αρχές, όπως τονίζουν.

Με στόχο την έστω και αργοπορημένη ευαισθητοποίηση των αρχών, προς την οριστική επίλυση του προβλήματος, προέβησαν στην παρακάτω καταγγελία.

«Ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Κορωπίου, εν μέσω της πανδημίας που πλήττει την χώρα και οι κάτοικοι υποχρεούνται να παραμείνουν στο σπίτι προβαίνει στην κάτωθι καταγγελία, λόγω της απίστευτης κατάστασης που επικρατεί στον οικισμό «ΡΟΜΑ» στην περιοχή Κούπι Κορωπίου.

Ο οικισμός της δεξαμενής Κορωπίου βρίσκεται επί εικοσιτετραώρου βάσης σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, λόγω της ασταμάτητης ηχορύπανσης μεγάλης διάρκειας, αφόρητης έντασης και πρωτοφανούς έκτασης που ξεπερνά την ακτίνα των δύο χιλιομέτρων. Πρόκειται για μία κατάσταση, που αναμφίβολα αποτελεί σοβαρή υποβάθμιση του φυσικού μας ανθρωπογενούς περιβάλλοντος.

Ο οικισμός Ρομά που βρίσκεται στην θέση Κούπι είναι κράτος εν κράτει. Έχουν άσυλο και από την τοπική αυτοδιοίκηση και από την ελληνική αστυνομία. Το Αστυνομικό Τμήμα Κορωπίου είναι διακοσμητικό, δε διαθέτει ούτε περιπολικό. Η Διεύθυνση Νοτιοανατολικής Αττικής σφυρίζει αδιάφορα. Είναι γεγονός πως δεν υπάρχουν «ώτα ευήκοα» καθώς όλοι οι «αρμόδιοι – αναρμόδιοι» παίζουν με την ψυχική υγεία τριακοσίων και πλέον οικογενειών! Υπάρχει νομοθεσία η οποία δεν εφαρμόζεται, ενώ παρ’ όλες τις διαμαρτυρίες και καταγγελίες των κατοίκων η περιοχή δεν αστυνομεύεται. Έτσι οι Ρομά συνεχίζουν να δρουν ανεξέλεγκτα! Αυτή είναι η ισονομία και η ισοπολιτεία των διοικούντων!

  Τα μυστήρια της προσάραξης στην Τζια

Στις αλλεπάλληλες καθημερινές γραπτές και τηλεφωνικές καταγγελίες των κατοίκων σε όλα τα θεσμικά όργανα (Α.Τ. Κορωπίου – Άμεση Δράση – Γ.Α.Δ.Α. – Αρχηγείο – Γραφείο Υπουργού) η απάντηση είναι: «Θα ενημερώσουμε».

Ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Κορωπίου απαιτεί:

α) από τα αρμόδια θεσμικά όργανα της πολιτείας την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των κατοίκων της περιοχής και την εφαρμογή του νόμου.

β) από την τοπική αυτοδιοίκηση σχεδιασμό σε συνεργασία με τους άλλους φορείς για την πορεία του οικισμού, ο οποίος δεν μπορεί πλέον να παραμείνει στην οικτρή κατάσταση που βρίσκεται σήμερα.»

Σχόλια μέσω facebook