Εξασφαλίστηκε η συνέχιση της χρηματοδότησης για τις Κοινωνικές Δομές του Δήμου Σαρωνικού.

Πρόσφατα Άρθρα

Σε μια περίοδο όπου επιβάλλονται κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης, ο Δήμος Σαρωνικού έρχεται κοντά στις ευπαθείς και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και «απλώνει»  δίχτυ προστασίας και αλληλεγγύης.

Εξασφαλίσαμε τη συνέχιση της χρηματοδότησης και αναβαθμίζουμε τις Κοινωνικές Δομές του Δήμου μας  (Κέντρο Κοινότητας, Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο)  για δύο επιπλέον έτη, από το Ε.Π. Περιφέρειας Αττικής (ΕΣΠΑ 2014-2020).

Αναλυτικά:

  • Το Κέντρο Κοινότητας με αυξημένες αρμοδιότητες, ενισχύεται με την προσθήκη ενός επιπλέον Κοινωνικού Λειτουργού και βρισκόμαστε πλέον στη διαδικασία πρόσληψής  του.
  • Το Κοινωνικό Φαρμακείο  με  αναβαθμισμένο ρόλο και ενισχυμένο  με την προσφορά υπηρεσιών από εθελοντή φαρμακοποιό και βοηθητικό προσωπικό, διαδραμάτισε και εξακολουθεί να έχει καθοριστικό ρόλο στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης.
  • Το Κοινωνικό Παντοπωλείο συνεχίζει «αθόρυβα» να υποστηρίζει νοικοκυριά που έχουν ανάγκη σε τρόφιμα και σε είδη πρώτης ανάγκης.
  • Τέλος το πρόγραμμα  «Βοήθεια στο σπίτι» ενισχύθηκε με μία επιπλέον νοσηλεύτρια και από κοινού με τις υπόλοιπες κοινωνικές  δομές, «σήκωσαν το βάρος» της πρωτόγνωρης  υγειονομικής κρίσης που ζήσαμε λόγω του κορωνοϊού (COVID 19). 

Ο Δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου ευχαριστεί τους αρμόδιους Αντιδημάρχους Ηλία Πατσιαούρα και Κώστα Γκίκα καθώς και τους εργαζομένους στις κοινωνικές δομές, τονίζοντας «Σε μια περίοδο όπου  ο Δήμος μας αλλά και το σύνολο της χώρας, προσπαθεί να διαχειριστεί μια νέα πραγματικότητα – γεμάτη ανασφάλειες και ερωτηματικά – που διαμορφώθηκε μετά την υγειονομική κρίση, μια από τις λίγες βεβαιότητες είναι η επιτακτική ανάγκη ανάπτυξης κοινωνικού κράτους και αναβάθμισης του ρόλου των κοινωνικών υπηρεσιών. Ο Δήμος μας θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό όσων έχουν ανάγκη με υπευθυνότητα και αλληλεγγύη». 

 

Από το Γραφείο Τύπου

ΔΗΜΟΣ  ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

 

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα