Ακόμα ένα καίριο «χτύπημα» κατάφερε η Ελληνική σε κύκλωμα ναρκωτικών, που δρούσε στην Κερατέα και τη Μύκονο.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής πέρασαν «χειροπέδες» σε τέσσερις Αλβανούς κι έναν Έλληνα, ηλικίας 23 έως 37 ετών, για την καλλιέργεια υδροπονικής κάνανβης σε σπίτι στην Κερατέα και τη διακίνησή της στην πρωτεύουσα και τη Μύκονο.

Η συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση δραστηριοποιούνταν στην καλλιέργεια και παραγωγή δενδρυλλίων κάνναβης υδροπονικής μορφής, καθώς και στη διακίνηση κάνναβης και κοκαΐνης στις προαναφερόμενες περιοχές.

Η έφοδος πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (01/09) σε σπίτι στην περιοχή της Κερατέας, που το κύκλωμα είχε μετατρέψει σε εργαστήριο καλλιέργειας υδροπονικής κάνναβης.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και παραβάσεις των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά, τα και την είσοδο, διαμονή και κοινωνική ένταξη υπηκόων τρίτων χωρών στην ελληνική επικράτεια.

Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών παρακολουθούσαν περίπου ένα μήνα το συγκεκριμένο κύκλωμα. Για το λόγο αυτό προηγήθηκαν εξακριβώσεις και σύμφωνα με όσα προέκυψαν αρχηγός της οργάνωσης είναι ένας 37χρονος Αλβανός, ενώ ο είχε -σύμφωνα με πληροφορίες- ρόλο μεταφορέα.

Πληροφορίες αναφέρουν, επίσης, ότι το κύκλωμα για τις επαφές του χρησιμοποιούσε «παλαιού τύπου μεθόδους», προκειμένου να μην παρακολουθούνται από τις αρχές οι συνομιλίες, ενώ ήταν πολύ προσεκτικοί στις τους. Ακόμα, στο συγκεκριμένο σπίτι της Κερατέας, υπήρχαν μόνιμα δύο άτομα που δεν έβγαιναν έξω ύστερα από εντολές του αρχηγού, για να εποπτεύουν τις καλλιέργειες.

Εκτιμάται ότι η δράση του ξεκίνησε πριν από δυο μήνες. Τόσο ο αρχηγός όσο και τα μέλη δεν είναι σεσημασμένοι για βαριά αδικήματα, με ορισμένους να έχουν τιμωρηθεί στο παρελθόν για τροχονομικές παραβάσεις. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο σπίτι βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

200 δενδρύλλια κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας,

945 γραμμάρια άγνωστης χημικής σύστασης ουσίας,

4 ΙΧΕ και 1 ΔΧΕ αυτοκίνητα, καθώς και δίκυκλη μοτοσικλέτα,

10 συσκευές κινητής τηλεφωνίας,

ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,

1.540 ευρώ,

ένα  φυσίγγιο 9mm και σουγιάς,

3 αυτοσχέδια μεταλλικά καλούπια κι ένα αυτοσχέδιο ξύλινο καλούπι,

3 μεταλλικές μέγγενες, καθώς και πλήρης εξοπλισμός και παρακολουθήματα εξαερισμού, ηλεκτροδότησης και φωτισμού εργαστήριου – φυτωρίου κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας.

Από τη μεθοδολογία δράσης του κυκλώματος, την ιεραρχική της δομή και τους ρόλους, τη δημιουργία κατάλληλων υποδομών, τη δυναμικότητα της φυτείας και των προσδοκώμενων ποσοτήτων κάνναβης, διά της μεθόδου της υδροπονικής καλλιέργειας, προκύπτει η εκ μέρους των μελών της κατάρτιση επαγγελματικής υποδομής, που τους εξασφάλιζε διαρκή δράση και αποκόμιση μεγάλου ύψους παράνομων προσόδων, υπολογιζόμενων από 180.000 έως 300.000 ευρώ.