11.3 C
Keratea
Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου, 2021

Έτσι εξαπάτησε τον Δημήτρη Κοντομηνά ο «Dr. Θάνατος» από το Κορωπί!

Πρόσφατα Άρθρα

 

Μία κατάθεση πρώην διευθυντικού στελέχους της εταιρίας του Δημήτρη Κοντομηνά ρίχνει φως στον τρόπο με τον οποίο ο ψευτογιατρός, Νίκος Κοντοστάθης, κατάφερε να εξαπατήσει τον πασίγνωστο επιχειρηματία και πρώην καναλάρχη.

Το Newsbomb.gr αποκαλύπτει την κατάθεση στελέχους που απασχολήθηκε για σχεδόν 20 χρόνια σε διάφορες εταιρίες του ομίλου Κοντομηνά και μάλιστα σε κορυφαίες θέσεις.

Η συγκεκριμένος μάρτυρας κατέθεσε στις Αρχές προσπαθώντας να βοηθήσει στη διαδικασία ξεσκεπάσματος του Κοντοστάθη, ο οποίος μπαινόβγαινε στις εταιρίες του τότε καναλάρχη, συστηνόμενος ως «Νικολάου Νικόλαος».

Ο Κοντοστάθης είχε φτάσει στο σημείο να καλέσει το Πάσχα του 2007 τα στελέχη του ομίλου Κοντομηνά να κοινωνήσουν στην Αγία Αικατερίνη της Πλάκας και στη συνέχεια να τους κάνει το τραπέζι στο ξενοδοχείο Χίλτον. Μάλιστα, αρκετά ήταν τα στελέχη του Ομίλου που αποδέχτηκαν την πρόσκληση, σύμφωνα πάντα με την κατάθεση.

Ο Κοντοστάθης είχε παρουσιαστεί αρχικά στον Κοντομηνά ως εκπρόσωπος του βαθέως αμερικανικού κράτους και ως εκπρόσωπος κολοσσιαίου επενδυτικού ταμείου της Αμερικής. Του έδωσε, μάλιστα, δώρα, τα οποία υποτίθεται έστελναν στον Κοντομηνά ο διευθυντής της CIA και η Κοντολίζα Ράις.

Ο ψευτογιατρός, μαζί με δικηγόρο, ανάγκασαν τον Κοντομηνά, με το πρόσχημα της προστασίας του και ότι το ήθελε το βαθύ αμερικανικό κράτος, να κάνει διάφορα έξοδα στις εταιρίες του, όπως για παράδειγμα θωράκιση αυτοκινήτων , αγορά δεύτερου σκάφους, πρόσληψη διάφορων ανθρώπων, ενοικίαση αεροσκάφους που θα πήγαινε στην Κίνα, συνολικού ποσού περίπου 15.000.000 ευρώ.

Κατόπιν, αφού τον έπεισε, με τη βοήθεια δικηγόρου του στενού περιβάλλοντος του επιχειρηματία, για τις «προσβάσεις» του, ο Κοντομηνάς αποφάσισε να επενδύσει σε μία νέα τεχνολογία που είχε αρχίσει να αναπτύσσεται μόνο σε κάποιες πολιτείες της Αμερικής. Για το λόγο αυτό ιδρύθηκε μία εταιρία στο Λιχτενστάιν, η οποία θα ανέπτυσσε την τεχνολογία αυτή στην Ελλάδα.

Ο Κοντομηνάς μετέφερε στο λογαριασμό της εταιρίας 40.000.000 ευρώ, διότι ο Κοντοστάθης και ο δικηγόρος τον πίεζαν ότι επείγει να αγοραστούν τα μηχανήματα που χρειάζονταν για την επένδυση. Με την καταβολή των 40.000.000 ευρώ, βάσει της σχετικής σύμβασης, θα παραδίδονταν το προηγμένο σύστημα τηλεπικοινωνιών στην εταιρία. Αυτό, ωστόσο, δεν συνέβη ποτέ. Η σύμβαση δεν εκτελέστηκε, τα μηχανήματα δεν παρελήφθησαν ποτέ και ο Κοντομηνάς κατάλαβε ότι έπεσε θύμα απάτης.

Το εντυπωσιακό είναι ότι ο Κοντοστάθης κατάφερε χρησιμοποιώντας ένα από τα ψευδώνυμά του να επιστρέψει στον Κοντομηνά 10.843.000 ευρώ σε λογαριασμό του επιχειρηματία στην Ελλάδα. Τα χρήματα επεστράφησαν από αμερικάνικη τράπεζα με εντολέα για τη μεταφορά τον «Nicholas Kontos».

Τέλος αξιοσημείωτο είναι ότι το πρώην στέλεχος του ομίλου Κοντομηνά αναφέρει ότι -σύμφωνα με την εκτίμησή της- ο γνωστός επιχειρηματίας καθυστέρησε να προσφύγει δικαστικά σε βάρος των δραστών, γιατί φοβόταν για τον εαυτό του και την οικογένειά του.

Αναλυτικά η κατάθεση που περιλαμβάνεται στη δικογραφία της πολύκροτης υπόθεσης:
«Το Μάρτιο του 2006 γνώρισα πρώτη φορά σε μία παρουσίαση οικονομικών στοιχείων του ομίλου τον Νικόλαο Κονστοστάθη, ο οποίος συστήθηκε ως «Νικολάου Νικόλαος», Ελληνοαμερικανός επενδυτής από την Αμερική.

Ο Κοντοστάθης συνοδευόταν από τον…, δικηγόρο, τον οποίο τον γνώριζα από πριν ως σύμβουλο του Κοντομηνά και κάποιους άλλους, που δεν θυμάμαι. Τον δικηγόρο τον γνώρισα πρώτη φορά το 2006, όπου με τον χειρότερο τρόπο μπήκε στο γραφείο του διευθυντή της νομικής υπηρεσίας του Ομίλου και τον διώξανε αναίτια, αφού του πήραν όλα τα αρχεία, έντυπα και ηλεκτρονικά, εν γνώσει του Κοντομηνά.

  Δωρεά του Αθανάσιου Μαρτίνου στο Λιμενικό με σκάφη «RAFNAR 1100» από την Κερατέα!

Ακολούθησαν πολλές απολύσεις προσωπικού και στελεχών του Ομίλου με τον πιο άσχημο τρόπο. Επισημαίνω ότι ο δικηγόρος κυκλοφορούσε με όπλο, επιδεικτικά μέσα στην εταιρία. Η παρουσίαση που προαναφέρω πραγματοποιήθηκε από εμένα και τους συναδέλφους του Τμήματός μου, όπου όταν τελείωσε ο δικηγόρος μας ξεφτίλισε με το χειρότερο τρόπο, μπροστά στα πρόσωπα που παρίσταντο και απέδωσε σε εμάς τις μεγάλες οικονομικές ζημίες που εμφάνιζε το κανάλι Alpha και οι άλλες εταιρίες μέσων μαζικής επικοινωνίας που είχε ο όμιλος.

  Καταφύγιο αδέσποτων ζώων συντροφιάς στη Λαυρεωτική με προϋπολογισμό 372.000 €

Μία εταιρία του ομίλου τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών είχε πάρει την άδεια για τεχνολογία κινητής και σταθερής τηλεφωνίας WI-MAX, ασύρματη με χρήση δορυφόρου έναντι 16.000.000 ευρώ.

Εκείνη τη χρονική περίοδο ήταν εντελώς νέα τεχνολογία και είχε αρχίσει να αναπτύσσεται μόνο σε κάποιες πολιτείες της Αμερικής και θα ήταν πρωτοποριακή για την Ελλάδα.

Κυρίως ο δικηγόρος ερχόταν στα γραφεία του Ομίλου, ενώ ο Κοντοστάθηκς μαζί με τον…, συνεργάτη τους πήγαιναν στα γραφεία της εταιρίας του Ομίλου στη Γλυφάδα.

Ο δικηγόρος, ο … και ο Κοντοστάθης εμφανίστηκαν στον Κοντομηνά ως εκπρόσωποι του βαθέως αμερικανικού κράτους και εκπρόσωποι του… fund, κολοσσιαίου επενδυτικού ταμείου στην Αμερική.

Οι ανωτέρω ισχυρίστηκαν ότι γνωρίζουν για μηχανήματα που έχει καταλήξει και θα αγοράσει η CIA για την ανάπτυξη του WI-MAX. Επίσης, του έφεραν δώρα από το διευθυντή της CIA και την Κοντολίζα Ράις. Για το λόγο αυτό ο Κοντομηνάς δημιούργησε μία εταιρία στο Λιχτενστάιν με την επωνυμία… μαζί με τον δικηγόρο και μάλλον και τον Κοντοστάθη.

Η εταιρία αυτή θα ήταν η εταιρία που θα έβαζε τα κεφάλαια για να αναπτυχθεί το σύστημα WI-MAX στην Ελλάδα. Ωστόσο, ο Κοντομηνάς δεν είχε δώσει σε κανέναν από τους συνεργάτες του στον όμιλο πρόσβαση στην εν λόγω εταιρία, ώστε να μπορούν να ζητήσουν στοιχεία για οποιοδήποτε λόγο.

Ο μόνος που γνώριζε το γραφείο της εταιρίας αυτής ήταν ο Κοντομηνάς και ο δικηγόρος και μάλλον ο Κοντοστάθης. Εκ των υστέρων έμαθα ότι κύριος μέτοχος της εταιρείας… που φαινόταν στα νομικά έγγραφα της εν λόγω εταιρίας με ποσοστό 60% ήταν η εταιρία…, στην οποία μοναδικός μέτοχος ήταν το ίδρυμα… Το ίδρυμα αυτό ανήκει στον Κοντομηνά και στα μέλη της οικογένειάς του.

Ο δικηγόρος, ο Κοντοστάθης και ο … είχαν πείσει τον Κοντομηνά να φτιάξει ίδρυμα και να μεταφέρει σε αυτό όλα τα περιουσιακά του στοιχεία. Επίσης, τον είχαν πείσει ότι σε αυτό το ίδρυμα έπρεπε να μπει πρόεδρος ο δικηγόρος. Η σύσταση του ιδρύματος έγινε αλλά ουδέποτε προχώρησε η μεταφορά των περιουσιακών στοιχείων του Κοντομηνά.

Στη συνέχεια, ο Κοντομηνάς την 20-12-2006 και την 25-01-2007 μετέφερε από τον τραπεζικό του λογαριασμό τράπεζας του Λονδίνου στον τραπεζικό λογαριασμό της εταιρίας… ποσά 20.000.000 ευρώ και 20.000.000 ευρώ αντίστοιχα.

Συνολικά ο Κοντομηνάς μετέφερε 40.000.000 ευρώ απευθείας στην εταιρία, διότι τον πίεζαν ότι είναι επείγον για την αγορά των μηχανημάτων για την ανάπτυξη του WI-MAX.

Είναι σύνηθες οικονομικά να πληρώνεται απευθείας ο προμηθευτής και μετά το ποσό αυτό να περνά στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας, στην προκειμένη περίπτωση θα περνούσε στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας… και μάλιστα αυτό αναφερόταν και στη σύμβαση που είχε υπογράψει η εταιρία… με την εταιρία…, η οποία βάσει αυτού του συμφωνητικού είχε αναλάβει την κατασκευή του τηλεπικοινωνιακού αυτού συστήματος στην Ελλάδα.

  Δημοσιοποίηση στοιχείων ταυτότητας και φωτογραφίες του αλλοδαπού που ασέλγησε σε 5χρονη σε ιππικό όμιλο στο Κορωπί (φωτό)

Έπρεπε με την καταβολή των 40.000.000 ευρώ, βάσει της σύμβασης, να παραδοθεί το προηγμένο αυτό σύστημα τηλεπικοινωνιακών στην εταιρία…, ακριβώς μετά την πληρωμή του προαναφερόμενου ποσού.

Η εν λόγω σύμβαση ποτέ δεν εκτελέστηκε, ποτέ δεν αναπτύχθηκε το WI-MAX στην Ελλάδα και ποτέ δεν παρελήφθησαν τα μηχανήματα.

Επίσης, ως εκπρόσωπος της εταιρίας τηλεπικοινωνιών υπογράφει ο … και ως εκπρόσωπος της εταιρίας… υπογράφει ο Δημήτρης Κοντομηνάς. Η εν λόγω σύμβαση ουδέποτε εκτελέστηκε και τελικά ο Κοντομηνάς κατάλαβε ότι είχε πέσει θύμα απάτης στο τέλος του έτους 2007.

Την 1-11-2007 η εταιρία τηλεπικοινωνιών επέστρεψε στον Κοντομηνά ποσό ύψους 10.843.000 ευρώ σε λογαριασμό του σε τράπεζα στην Ελλάδα από μία αμερικάνικη τράπεζα, με αναφερόμενο εντολέα για τη μεταφορά τον «Nicholas Kontos».

Ο δικηγόρος και ο Κοντοστάθης ανάγκασαν τον Κοντομηνά με το πρόσχημα της προστασίας του και ότι το ήθελε το βαθύ αμερικανικό κράτος να κάνει διάφορα έξοδα στις εταιρίες του, όπως για παράδειγμα θωράκιση αυτοκινήτων , αγορά δεύτερου σκάφους, πρόσληψη διάφορων ανθρώπων, ενοικίαση αεροσκάφους που θα πήγαινε στην Κίνα κλπ, συνολικού ποσού περίπου 15.000.000 ευρώ. Στο τέλος του 2007 σταμάτησε η συνεργασία του Κοντομηνά με τον δικηγόρο και τον Κοντοστάθη και τότε αποκαλύφθηκε και το πραγματικό επώνυμο του Κοντοστάθη που μέχρι τότε συστηνόταν ως Νικολάου Νικόλαος. Οι συνάδελφοί μου στην εταιρία ήξεραν τον Κοντοστάθη ως Νικολάου Νίκο, στους οποίους είχε πει ότι ήταν πτυχιούχος του ΜΙΤ, ότι είχε τελειώσει τη σχολή Ικάρων στην Ελλάδα και είχε διατελέσει πιλότος F-16 στην Αμερική. Επίσης, ο Κοντοστάθης ισχυριζόταν ότι η γυναίκα του ήταν κόρη του μεγαλομετόχου ενός αμερικάνικου αμυντικού κολοσσού.

Ο δικηγόρος και ο Κοντοστάθης έντυναν τη συμπεριφορά και τα λόγια τους με ένα θρησκευτικό πέπλο, προσπαθώντας να μας πείσουν ότι εκτός από οικονομικοί παράγοντες ήταν και θεοσεβούμενοι άνθρωποι. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Πάσχα του 2007, ο δικηγόρος με την παρέα του είχε καλέσει τα στελέχη του Ομίλου να πάνε να κοινωνήσουν στην Αγία Αικατερίνη της Πλάκας και στη συνέχεια να πάνε για φαγητό στο ξενοδοχείο Hilton. Προσωπικά δεν συμμετείχα σε αυτή τη διαδικασία αλλά κάποια στελέχη του Ομίλου συμμετείχαν. Ο Κοντομηνάς κατάλαβε την απάτη σε βάρος του αλλά άργησε να ξεκινήσει τη διαδικασία της αγωγής εναντίον του δικηγόρου και του Κοντοστάθη.

  Συνελήφθη στην Κερατέα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κερατέας 40χρονος για κλοπές σε καταστήματα σε Κορωπί και Κερατέα

Ο λόγος της αργοπορίας ήταν κατά τη γνώμη μου ότι φοβόταν για τον εαυτό του και την οικογένειά του αλλά φοβόταν και για τα στελέχη του και τις οικογένειές τους. Προσωπικά γνωρίζω στέλεχος του Ομίλου που τον απειλούσαν ότι θα του σκοτώσουν το παιδί του».

Newsbomb.gr.

Σχολιασμός του άρθρου

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Αμερικανίδα Οικονομολόγος Κάθριν Όστιν Φιτς, πρώην υφυπουργός στέγασης στις ΗΠΑ, αποκαλύπτει το Σχέδιο πίσω από την Πανδημία

Εάν υπάρχει ένα βίντεο σήμερα που να απαντά στο “ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΤΟ 2020;” είναι το ακόλουθο. Ανεξάρτητα από τις πολιτικές πεποιθήσεις του καθενός,...

Αγωγή Τσίπρα σε Παπαχρήστο και Κουρτάκη για τη «βίλα στο Σούνιο» – Ζητά 1 εκατ. ευρώ, το οποίο θα αποδοθεί στον ΕΔΟΕΑΠ

Αγωγή κατά των δημοσιογράφων Γιάννη Κουρτάκη και Γιώργου Παπαχρήστου κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Όπως ενημέρωσε ο κ. Κουρτάκης μέσω του προσωπικού του...

Ο ψευτογιατρός του Κορωπίου, η ιδιωτική κλινική που ετοίμαζε στο Μαρκόπουλο και η «ανιψιά» του Νεγρεπόντε της CIA

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις σχετικά με την δράση του Νίκου Κοντοστάθη ή αλλιώς του ψευτογιατρού του Κορωπίου. Το lawandorder.gr αποκαλύπτει ένα ακόμη ευφάνταστο σενάριο που εμπλέκει...

Πιο αναγκαίες από ποτέ οι επεκτάσεις του Προαστιακού προς Λαύριο και Ραφήνα.

Πιο αναγκαίες από ποτέ είναι οι επεκτάσεις του Προαστιακού Σιδηροδρόμου Αθηνών προς τα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου. Σήμερα το δίκτυο του Προαστιακού...

«Η κόρη Βερολίνου» από την Κερατέα. Το αριστούργημα αρχαϊκής τέχνης που μεταφέρθηκε στη Γερμανία τη δεκαετία του ’20

«Η κόρη Βερολίνου» ήταν ελληνίδα αριστοκρατικής καταγωγής που πέθανε πρόωρα στην Κερατέα. Θεωρείται αριστούργημα αρχαϊκής τέχνης και μεταφέρθηκε στη Γερμανία τη δεκαετία του ’20... Ένα...

Ο Δήμος Μαρκοπούλου στην Ψηφιακή Εποχή με 100% οπτική ίνα μέχρι το σπίτι

Εγγυημένες ταχύτητες Internet 100Mbps & 200Mbps με 100% οπτική ίνα μέχρι το χώρο του τελικού χρήστη απολαμβάνουν κάτοικοι κι επιχειρήσεις στο Μαρκόπουλο. Ο Όμιλος ΟΤΕ, με...

«Κλείδωσε» η εκλογή αιρετών με 43% από την πρώτη Κυριακή

Πλαφόν εισόδου 3% και κατάργηση της τρίτης κάλπη, η οποία αφορά τους Διαμερισματικούς και Κοινοτικούς Συμβούλους. Στην επιλογή για εκλογή αιρετών με 43% από την...

Σύλληψη ημεδαπού για απόπειρα κλοπής στο Μαρκόπουλο

Συνελήφθη στο Μαρκόπουλο τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου 23-1-2021, ημεδαπός άνδρας για απόπειρα κλοπής, μετά από ενημέρωση περιοίκων και κατόπιν επισταμένων αναζητήσεων. Λίγες ώρες νωρίτερα,...

Παρόμοια Αρθρα

Ο ψευτογιατρός του Κορωπίου, η ιδιωτική κλινική που ετοίμαζε στο Μαρκόπουλο και η «ανιψιά» του Νεγρεπόντε της CIA

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις σχετικά με την δράση του Νίκου Κοντοστάθη ή αλλιώς του ψευτογιατρού του Κορωπίου. Το lawandorder.gr αποκαλύπτει ένα ακόμη ευφάνταστο σενάριο που εμπλέκει...

Ο Δήμος Μαρκοπούλου στην Ψηφιακή Εποχή με 100% οπτική ίνα μέχρι το σπίτι

Εγγυημένες ταχύτητες Internet 100Mbps & 200Mbps με 100% οπτική ίνα μέχρι το χώρο του τελικού χρήστη απολαμβάνουν κάτοικοι κι επιχειρήσεις στο Μαρκόπουλο. Ο Όμιλος ΟΤΕ, με...

Σύλληψη ημεδαπού για απόπειρα κλοπής στο Μαρκόπουλο

Συνελήφθη στο Μαρκόπουλο τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου 23-1-2021, ημεδαπός άνδρας για απόπειρα κλοπής, μετά από ενημέρωση περιοίκων και κατόπιν επισταμένων αναζητήσεων. Λίγες ώρες νωρίτερα,...

Χωρίς μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο ο Δήμος Σαρωνικού σύμφωνα με τα αποτελέσματα της πρώτης μαζικής διενέργειας rapid test

Αρνητικά ήταν και τα 601 τεστ ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid covid-19 test) που πραγματοποιήθηκαν χθες Κυριακή 24 Ιανουαρίου από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στον παράδρομο...

Εργοστάσιο Καμπά – Το ιστορικό οινοποιείο της Παλλήνης που κατέληξε ναός του Σατανά (βίντεο)

Μία έκταση 350 περίπου στρεμμάτων, στην περιοχή της Παλλήνης, στην συμβολή των αξόνων της Αττικής οδού και της περιφερειακής Υμηττού, η οποία περιλαμβάνει το...

Κορωπί: βίντεο – ντοκουμέντο από την εισβολή διαρρήκτη σε μαγαζιά (βίντεο)

Αγανάκτηση των καταστηματαρχών της περιοχής, καθώς για να πάρει λίγα κέρματα από την ταμειακή μηχανή προκαλεί ζημιές πολλών χιλιάδων ευρώ. Entries Navigation