Εγκληματικά επικίνδυνες μεταφορές σκαφών στο Λαύριο και όχι μόνον

Πρόσφατα Άρθρα

Εγκληματικά επικίνδυνες μεταφορές σκαφών στο Λαύριο και όχι μόνον

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο Organic Life, με τις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε και απεικονίζουν εγκληματικά επικίνδυνη μεταφορά σκάφους, από τη γλίστρα του Λαυρίου στο parking, με τους επιβαίνοντες σε αυτό, κρεμασμένους σαν τσαμπιά, να κάθονται ακόμα και επάνω από την… καμπίνα !!!
Παρόλο που πρόκειται για μια οδική μεταφορά 2 χιλιομέτρων, από τη γλίστρα στο parking, άραγε, πόσους νεκρούς θα μετράγαμε, ακόμα και με ένα ελαφρύ φρενάρισμα ;
Επικίνδυνες μεταφορές σκαφών με κόσμο επάνω στα σκάφη !!!

Σύνηθες πρακτική, αποτελεί ότι διαπιστώσαμε, από τα περισσότερα parking σκαφών, η μεταφορά τους από τη γλίστρα στο parking, με τους επιβάτες επάνω στα σκάφη, να καμαρώνουν, έχοντας παντελή άγνοια κινδύνου !!!

Μια εγκληματικά επικίνδυνη πρακτική, που διώκεται ακόμα και ποινικά, σε περίπτωση ατυχήματος, τόσο για τους ιδιοκτήτες των σκαφών, όσο και των εταιρειών μεταφοράς.

Η… λαμπρή εξαίρεση !!!

Παρά τα όσα απίστευτα διαπιστώσαμε στη γλίστρα, ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε η πολιτική γνωστού parking, το οποίο όπως διαπιστώσαμε, όχι μόνον αποβίβαζε τον κόσμο από τα σκάφη, αλλά ασφάλιζε με επιπλέον δικούς του ιμάντες, τόσο το σκάφος επάνω στο τρέιλερ, όσο και το τρέιλερ επάνω στο αυτοκίνητο.

Πέραν δηλαδή των στανταρ ιμάντων και αλυσίδων, που έχουν τοποθετήσει οι κατασκευαστές των τρέιλερ, ασφάλιζαν με επιπλέον σκοινιά και ιμάντες σκάφος και τρέιλερ μεταφοράς.

Ούτε δυο χρόνια από τη παραλίγο τραγωδία, τίποτα δεν άλλαξε !!!

Δεν πρέπει να έχουν περάσει πάνω από δύο χρόνια, όταν κατά τη μεταφορά σκάφους από τη γλίστρα στο parking, ξεκότσαρε σκάφος και έπεσε στο μικρό γκρεμό που υπάρχει στο γεφυράκι της περιοχής.

Στο σκάφος μάλιστα, επέβαινε μια οικογένεια με τα παιδιά της. Όπως σέρνονταν στο γκρεμό, τους ακολουθούσε ελεύθερο το σκάφος και από θαύμα δεν είχαμε θρηνήσει τότε θύματα.

Τι άλλαξε από τότε ; απολύτως τίποτα για τα περισσότερα parking σκαφών…

Συχνά τα ατυχήματα με τρέιλερ στο δρόμο.

Ισως κάποιοι υποθέσουν, πως τα ατυχήματα με σκάφη κατά την οδική μεταφορά τους, είναι σπάνια. Δυστυχώς όμως, δεν είναι καθόλου έτσι…

Μόλις λίγες ημέρες έχουν περάσει, όταν σκάφος έπεσε από το τρέιλερ μεταφοράς του στη Γλυφάδα. Φαντάζεστε τι θα είχε συμβεί, εάν είχε και επιβάτες να καμαρώνουν επάνω σε αυτό ;

Επειδή τα τρέιλερ μεταφοράς σκαφών, μπαίνουν μέσα στο νερό, το αλάτι οξειδώνει επικίνδυνα την κατασκευή. Τόσο τις βίδες στήριξης, όσο και τους δοκούς.

Η πιο συχνή και επικίνδυνη όμως φθορά, αποτελεί η φθορά των ρουλεμάν των τροχών, με αποτέλεσμα να φεύγει από τον άξονα η ρόδα !!!

Τα ατυχήματα λοιπόν με τρέιλερ στο δρόμο, αποτελούν αρκετά συχνό φαινόμενο. Προσοχή λοιπόν και ξανασκεφτείτε το  πριν ανεβείτε στο σκάφος, κατά την οδική μεταφορά του…

Δείτε φωτογραφίες από πρόσφατα ατυχήματα με τρέιλερ, κατά την οδική μεταφορά τους. Φανταστείτε να είχαν και κόσμο επάνω…

ΠΡΟΣΟΧΗ.
Δεν αποτελεί μόνον τροχαία παράβαση. Διώκεται και… ποινικά !!!

Η μεταφορά σκάφους με τους επιβαίνοντες επάνω, δεν αποτελεί μόνον τροχαία παράβαση. Σε περίπτωση ατυχήματος και τραυματισμού, οι ευθύνες τόσο για την εταιρεία μεταφοράς ( parking ), όσο και για τον ιδιοκτήτη του σκάφους, είναι ακόμα και ποινικές.

Σε περίπτωση θανάτου μάλιστα, τόσο οι ποινικές ευθύνες, όσο και οι αστικές αποζημιώσεις, πιστέψτε με, είναι τόσο υψηλές, που δεν αξίζει ένας εγκληματίας να ρισκάρει παρόμοιες εγκληματικές μεταφορές…

Εχεις σκάφος ; Αρνήσου τη μεταφορά. Η ζωή σου μετράει…

Αρκετά parking σκαφών, δε διαθέτουν κατάλληλα οχήματα, ώστε να επιβιβάζουν τους επιβάτες εντός των αυτοκινήτων. Ετσι λοιπόν επιλέγουν να τους μεταφέρουν προς και από τη γλίστρα, επάνω στα σκάφη τους.

Εχεις σκάφος και συνεργάζεσαι με έναν τέτοιο επικίνδυνο και εγκληματικά ηλίθιο « επαγγελματία » ; Α Ρ Ν Η Σ Ο Υ τη μεταφορά !!! Η ζωή σου μετράει περισσότερο !!!

Άλλωστε, τα περισσότερα parking, χρεώνουν τη μεταφορά προς τη γλίστρα, προς 20,00 €. Ας επενδύσουν λοιπόν, σε κατάλληλα οχήματα, ώστε η μεταφορά να γίνεται με ασφάλεια.

Μια φορά να υπάρξει τραυματισμός ( όχι θάνατος, ένας απλός τραυματισμός ), η αποζημίωση αστικής ευθύνης ( πέραν των όποιων τύψεων ) που θα κληθούν να πληρώσουν, θα ξεπερνάει κατά πολλές φορές την αγορά μερικών κατάλληλων μεταχειρισμένων 4 x 4…

Προσοχή και πάλι προσοχή. Η ζωή και η σωματική ακεραιότητα, είναι πάνω από όλα !!!

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα