Δεκάδες τα καμένα σπίτια από τη χθεσινή πυρκαγιά στην Κερατέα (ΒΙΝΤΕΟ)

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» και τους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη μίλησε και ένας κάτοικος της περιοχής, ο οποίος είδε το σπίτι του να καίγεται μέσα σε λίγα λεπτά.

Στην περιοχή Φέριζα Κερατέας οι ζημιές από τη χθεσινή πυρκαγιά είναι ανυπολόγιστες, καθώς δεκάδες σπίτια κάηκαν.

Αρκετά από αυτά τα σπίτια είναι πλέον μη κατοικήσιμα, με τους ιδιοκτήτες τους να μην γνωρίζουν τι θα κάνουν πλέον.

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» και τους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη μίλησε και ένας κάτοικος της περιοχής, ο οποίος είδε το σπίτι του να καίγεται μέσα σε λίγα λεπτά.

«Ήρθα συνοδεία αστυνομικών της ΔΙ.ΑΣ. για να πάρω το σκυλί. Η φωτιά ήταν ακόμα μακριά, όμως όταν μπήκα μέσα, είχε φτάσει στο διπλανό σπίτι και μέχρι να φύγουμε είχε καεί και το δικό μου» σημείωσε ο κάτοικος της περιοχής.

Σε ύφεση η πυρκαγιά σε Κερατέα-Έρευνες για εμπρησμούς

Σε ύφεση είναι πλέον η πυρκαγιά στην Κερατέα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική. Υπάρχουν μικρές αναζωπυρώσεις σε διάφορα σημεία που αντιμετωπίζονται, όμως, άμεσα από τις ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή και οι οποίες έδωσαν μια πολύ δύσκολη μάχη όλη τη νύχτα κόντρα στις φλόγες, αλλά και τους δυνατούς ανέμους.

Αυτή την ώρα επιχειρούν στην περιοχή 185 πυροσβέστες με 48 οχήματα, 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ, ενώ δεν χρειάζεται πλέον να συνδράμουν εναέρια μέσα.

Παράλληλα, σύμφωνα με την Αστυνομία, αποκαταστάθηκε πλέον η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Λαυρίου και στις οδούς Λαυρίου, Αγίας Ειρήνης. Εν τω μεταξύ, νέα πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 11 το βράδυ σε δασική έκταση στον Άγιο Κωνσταντίνο Λαυρίου.

  Αναβλήθηκε το φιλικό του Ολυμπιακού με το Λαύριο λόγω τεστ Covid-19

Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής και αντιμετωπίστηκε, ενώ στο σημείο παραμένουν 32 πυροσβέστες με 14 οχήματα.

↓ Σχολιάστε εδώ μέσω του λογαριασμού σας στο facebook ↓