10.3 C
Keratea
Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου, 2022

Άμεσες ενέργειες του Δήμου Κρωπίας με αυτοψία και με κατάθεση αίτησης ασφαλιστικών μέτρων για 4 Κεραίες κινητής τηλεφωνίας σε έναν ιστό στον Άγιο Δημήτριο Κορωπίου

Πρόσφατα Άρθρα

«4 Κεραίες κινητής τηλεφωνίας σε έναν ιστό στον Κορωπίου, κοντά σε πλατεία με παιδική χαρά, δύο Προσκυνηματικούς χώρους,  παιδικό σταθμό και άλλους χώρους συνάθροισης κοινού »

Άμεσες ενέργειες του Δήμου με αυτοψία και με κατάθεση αίτησης ασφαλιστικών μέτρων την Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020. Την Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020 ορίστηκε η εξέταση της αίτησης στα αστικά

 

Ο έχει εναντιωθεί  σε όλες τις απόπειρες παράνομης εγκατάστασης και λειτουργίας κεραιών κινητής τηλεφωνίας στο οικιστικό ιστό της πόλης και κοντά σε οικιστικές περιοχές όταν μάλιστα υπάρχουν κοντά σχολεία, παιδικές χαρές, πλατείες και άλλες δημοτικές εγκαταστάσεις συνάθροισης κοινού, σεβόμενοι την κείμενη νομοθεσία τόσο πολεοδομικά όσο και με βάση  επιτρεπόμενες περιοχές εγκατάστασης και τα όρια εκπομπών ραδιοσυχνοτήτων. 

Πάντοτε με πνεύμα συνεργασίας ο Δήμος επιδιώκει κοινές δράσεις με συλλόγους ή άτυπες κινήσεις πολιτών, ακόμα και με μεμονωμένους πολίτες που αγωνίζονται για καλύτερη ποιότητα ζωής

Μάλιστα έχει λάβει συμφωνίες, ομόφωνες, όλων των μελών της Δημοτικής Επιτροπής Υγείας το 2020 (13.02.2020) για αγορά μηχανημάτων ανεξάρτητης μέτρησης ραδιοσυχνοτήτων αμφισβητώντας το πλαίσιο καταγραφής των συχνοτήτων που μέχρι σήμερα διεξαγάγει η Ατομικής Ενέργειας, χωρίς φυσικά να αμφισβητούμε την επιστημοσύνη και την ειλικρίνεια των μελών της.

Στην περίπτωση της κεραίας του Αγίου Δημητρίου, ο Δήμος μας, μόλις πληροφορήθηκε από κάτοικο της περιοχής την ημέρα των εργασιών εγκατάστασης της κεραίας, ενήργησε άμεσα. Με εντολή Δημάρχου ενεργοποιήθηκε η Τεχνική Υπηρεσία και διενήργησε αυτοψία. Διερευνήθηκαν όλα τα στοιχεία αδειοδότησης της από την Ε.Ε.Τ.Τ (υπεύθυνη αρχή αδειοδότησης). 

Πρέπει να επισημανθεί για την ορθή ενημέρωση των πολιτών του Αγίου Δημητρίου, εκπροσώπων συλλόγων και ομάδων πολιτών ότι καμία άδεια ή έγκριση δεν αιτήθηκε στο Δήμο καθότι δεν διαθέτει Πολεοδομική Υπηρεσία, όπως άλλοι μεγάλοι Δήμοι, ούτε ενημερώνεται από την ΕΕΤΤ για τις εγκρίσεις κεραιών. 

Το αποτέλεσμα της αυτοψίας αποκάλυψε ότι πρόκειται για 4 κεραίες (!) εκπομπής των τεσσάρων (4) συχνοτήτων σε έναν ιστό. Αμέσως συντάχθηκε τεχνική έκθεση από την υπηρεσία τεχνικών υπηρεσιών και το νομικό τμήμα του Δήμου μας ανέλαβε την αίτησης ασφαλιστικών μέτρων. Η αίτησή μας κατατέθηκε την Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020 και ορίστηκε ημερομηνία συζήτησης για την Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020. 

Η κατάθεση αίτησης ασφαλιστικών μέτρων του  Δήμου είναι νομιμοποιημένη σύμφωνα με την καταστατική αρχή του δικαιώματός του, ως Ο.Τ.Α, αρμόδιος σε τοπικά θέματα που αφορούν τη διασφάλιση της ποιότητας ζωής, της δημόσιας υγείας, του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος

Στο πλαίσιο αυτό λειτουργήσαμε ανεξάρτητα των ενεργειών εκπροσώπων του συλλόγου του Αγίου Δημητρίου και εκπροσώπων άτυπης επιτροπής πολιτών που προχώρησαν με δική τους πρωτοβουλία σε δικές τους νομικές πράξεις, ασκώντας ορισμένοι εκπρόσωποί τους απαράδεκτη κακόπιστη κριτική και υποτιμητικά σχόλια ευτελίζοντας θεσμούς και πρόσωπα.

Δηλώνουμε ότι εκ των ενόντων στηρίζουμε δράσεις συλλόγων και πολιτών αρκεί εγκαίρως να υπάρχει ώστε να συντονίζουμε από κοινού  ενέργειες για την προάσπιση του δημοσίου και δημοτικού συμφέροντος. Με αυτόν τον τρόπο λειτουργούμε για να έχουμε πολλαπλασιαστικά οφέλη

Ο Δήμος, είμαστε όλοι εμείς, οι πολλοί, που ενδιαφερόμαστε για την ουσιαστική προστασία της δημόσιας υγείας, του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος.

 

ΔΗΜΟΣ ΚΡΩΠΙΑΣ

 

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ