ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟ ΛΑΥΡΙΟ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ

ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΑΙΜΑΤΟΣ

Στο πλαίσιο της πανδημίας που έχει πλήξει και τη χώρα μας και λόγω της επικείμενης προγραμματισμένης εθελοντικής αιμοδοσίας μας της 16ης Μαρτίου, επικοινωνήσαμε με το νοσοκομείο «ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» φορέα στον οποίο ανήκουμε ως Τράπεζα Αίματος Λαυρίου, για να λάβουμε γνώση των υφιστάμενων διαδικασιών.

Ο φορέας μας καθώς και το ΕΚΕΑ (Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας) κρίνουν αναγκαίο να πραγματοποιηθεί η αιμοδοσία, διότι λόγω του κορονοϊού αλλά και της αναβολής των χειρουργείων, έχουν μειωθεί επικίνδυνα τα αποθέματα αίματος.

Έχει μεγάλη σημασία να γνωρίζουμε ότι για 2500 ανθρώπους, εξαρτάται η ζωή τους από την αιμοδοσία, δηλαδή τους συστηματικά μεταγγιζόμενους ασθενείς (μόνο για τις ανάγκες των ασθενών με Μεσογειακή Αναιμία χρειάζονται καθημερινά 500 μονάδες αίμα).

Επίσης σκοπός είναι να αποφεύγουν οι αιμοδότες να συναθροίζονται στα νοσοκομεία και προτιμούνται οι χώροι όπως το «Μηχανουργείο» μας για ευνόητους λόγους. Όσον αφορά στη διαδικασία της αιμοληψίας θα ακολουθηθούν οι γενικοί όροι υγιεινής, προστασίας και ασφάλειας προσωπικού και εθελοντών.

Αυτές οι ώρες κρίνονται κρίσιμες για τη ζωή χιλιάδων συμπολιτών μας και έχουμε ανάγκη τη συμμετοχή σας περισσότερο από ποτέ.

 

Εκ της Διοικήσεως

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΛΑΥΡΙΟΥ

↓ Σχολιάστε εδώ μέσω του λογαριασμού σας στο facebook ↓
  Θάνατος λουόμενου στα Λεγραινά Αττικής