1η Ημέρα Υιοθεσίας Αδέσποτων Ζώων Δήμου Σαρωνικού

Πρόσφατα Άρθρα

Με επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε την Τρίτη 4 Αυγούστου στον όμορφο χώρο του ζαχαροπλαστείου POEME στο Λαγονήσι, ο Δήμος Σαρωνικού σε συνεργασία με τους φιλόζωους της περιοχής, για την υιοθεσία των αδέσποτων του δήμου μας. 

Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του αρμόδιου Αντιδημάρχου Βασίλη Μπούτση, εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων που υλοποιεί ο δήμος για τη φροντίδα και την προστασία των αδέσποτων εντός των διοικητικών του ορίων και είχε ως στόχο να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες για τα αδέσποτα ζώα και παράλληλα να τους ενθαρρύνει να δώσουν μια ευκαιρία σε ένα αδέσποτο που έχει ανάγκη την αγάπη και τη στοργή μας και να το υιοθετήσουν. 

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, έγινε επίσης από την αρμόδια υπηρεσία του δήμου για το πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων που υλοποιεί ο Δήμος Σαρωνικού προκειμένου να επιτευχθεί ο έλεγχος των γεννήσεων και να αποφευχθεί η αύξηση του πληθυσμού των αδέσποτων της περιοχής αλλά και να διασφαλιστεί η υγεία τους. Ο Δήμος συμμετέχει από φέτος στον Περιβαλλοντικό Σύνδεσμο Δήμων Αθήνας – Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ) και στο Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων (ΔΙΚΕΠΑΖ) για την περίθαλψη αδέσποτων σκύλων. Επιπλέον, έχει συνάψει σύμβαση με κτηνίατρο για την περίθαλψη αδέσποτων γατών και μέχρι σήμερα έχουν γίνει περισσότερες από 80 στειρώσεις. Σε όλα τα ζώα διενεργούνται στειρώσεις, θεραπείες ερλιχίωσης, εξετάσεις και θεραπείες νόσου καλαζάρ, θεραπείες ψώρας, ορθοπεδικά χειρουργεία, αποπαρασιτώσεις, βιοχημικές εξετάσεις, αντιλυσσικός εμβολιασμός και ηλεκτρονική ταυτοποίηση (microchip) ενώ γίνεται και περίθαλψη χτυπημένων ή άρρωστων ζώων. Όλα τα στοιχεία των ζώων (φωτογραφία, εμβόλια, αριθμός ταυτοποίησης, περιοχή περισυλλογής) καταχωρούνται στο μητρώο που τηρεί ο δήμος και τα στειρωμένα ζώα είναι έτοιμα πλέον να δοθούν για υιοθεσία. Έχουν επίσης τοποθετηθεί 33 ταΐστρες και ποτίστρες σε διάφορα σημεία στις κοινότητες του δήμου, οι οποίες τροφοδοτούνται καθημερινά από δημοτικό υπάλληλο με ξηρά τροφή που προμηθεύτηκε ο δήμος (11 τόνους για σκύλους και γάτες). Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 15 υιοθεσίες σκύλων με συμβόλαια υιοθεσίας από τον δήμο. 

 

Η εκδήλωση, στην οποία παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της περιοχής αλλά και πολίτες, ολοκληρώθηκε με τον πιο ευχάριστο τρόπο αφού έξι σκυλάκια βρήκαν σπίτι και μια οικογένεια. Στόχος μας είναι να μην υπάρχει κανένα αδέσποτο στον δρόμο και όλα τα ζώα να βρουν στέγη και ζεστασιά. 

Αν αγαπάτε τα ζώα και αν είστε σίγουροι ότι μπορείτε να ανταπεξέλθετε στις ευθύνες ενός κατοικίδιου, δώστε μια ευκαιρία σε ένα αδέσποτο.

Από το Γραφείο Τύπου

Διαβάστε επίσης:

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε επίσης: