Άνθιμος κατά Αμβρόσιου: Φτάνει πια! Ο “άθεος” πρωθυπουργός μίλησε με περισσότερη ανθρωπιά

Απάντηση στον μητροπολίτη Καλαβρύτων, Αμβρόσιο, έδωσε ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος, σε άρθρο με τίτλο «Φτάνει πια Άγιε Καλαβρύτων!» που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητρόπολης.

Ο κ. Άνθιμος αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Σήμερα ο Θεός θρηνεί μαζί με τους ανθρώπους. Θρηνεί για μια μεγάλη καταστροφή, που οδήγησε στην απώλεια δεκάδων αδελφών μας. Δεν βρίσκεται απέναντί μας ο Θεός, δεν τιμωρεί ο Θεός -δεν ξέρει να τιμωρεί, δεν γνωρίζει την τιμωρία- αλλά στέκεται στο πλευρό των δημιουργημάτων του, των καρπών της αγάπης του. Πονάει μαζί τους, δακρύζει μαζί τους, διαλύεται μαζί τους, σταυρώνεται ξανά μαζί τους»…

… «Και τώρα, τη στιγμή του θρήνου και της αλληλεγγύης, τη στιγμή που πρέπει να σταθούμε δίπλα στους ανθρώπους που διαλύονται και να προσευχηθούμε για τα πρόσωπα που χάθηκαν, αλλά και να στηρίξουμε όσους ο πόνος της απώλειας λυγίζει, κάποιοι επιλέγουν κηρύγματα μίσους, άμεση απόδοση ευθυνών και τη σύνδεση πραγμάτων ασύνδετων»….

… «Σεβασμιώτατε, λυπάμαι, αλλά ο “άθεος” Πρωθυπουργός μίλησε με περισσότερη ανθρωπιά και ευαγγελική πραότητα για τους πονεμένους της πυρκαϊάς από ότι εσείς. Κάλεσε τον πληγωμένο λαό μας σε ενότητα και ομοψυχία, ενώ εσείς εξαπολύσατε κήρυγμα μίσους, κήρυγμα αντιχριστιανικό, απάνθρωπο. Φτάνει πια! Δεν είναι ο Χριστός μας, αυτός που τάχα εκφράζετε. Δεν είναι έτσι η Ορθόδοξη Πίστη μας, τσαλαπατώντας τον άνθρωπο, τότε αυτός μετατρέπει την Πίστη μας σε στεγνή και στυφή ιδεολογία, όπως ήταν ο φασισμός, ο ναζισμός και ο κομμουνισμός. Ορθόδοξη Πίστη ερήμην του ανθρώπου ή σε βάρος του ανθρώπου, δεν υπάρχει, δεν χρειάζεται να υπάρχει. Φτάνει λοιπόν, άγιε Καλαβρύτων!…».

Υπενθυμίζεται πως χθες ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα για την… αθεΐα του, με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να κρατά σαφείς αποστάσεις.

«Ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος εκφράζει αποκλειστικά και μόνο τις προσωπικές του απόψεις», σχολίασε σήμερα ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου, Ενημερώσεως και Επικοινωνίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Χάρης Κονιδάρης, ύστερα από ερώτηση δημοσιογράφων για τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβροσίου.

 

Ιερέας σε Αμβρόσιο: «ΣΚΑΣΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ»

neofytos1Ιερέας από την δεν… άντεξε ούτε όσα δήλωσε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων, ούτε την κακία που έβγαλε για ακόμα μία φορά. 

Αφού η Αρχιεπισκοπή απέτυχε να «αδειάσει» όπως θα έπρεπε τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιο, χρειάστηκε να πάρει την υπόθεση στα χέρια του ο κατώτερος κλήρος.

Με μια ανάρτησή του στο facebook λοιπόν, ο πάτερ Νεόφυτος από την Καλαμάτα, απαντά με αποστομωτικό τρόπο, στη χυδαιότητα του Μητροπολίτη που δεν ορρωδεί προ ουδενός, ούτε καν μπροστά στην των πυρκαγιών και των δεκάδων νεκρών που άφησαν πίσω τους.

Όπως γράφει ο πάτερ Νεόφυτος: «Σεβόμαστε τους πάντες ιδιαιτέρως δε τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας , όμως σε έναν συγκεκριμένο υπερήλικα πρέπει κάποιος να του πει ένα… «ΣΚΑΣΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ» σταμάτα να πονάς και να σκανδαλίζεις τον ορθόδοξο και μη κόσμο δεν σου φταίει ο Χριστός και η σε τίποτε σταμάτησε να τους βάζεις μπροστά για να βγάζεις την κακία σου . Είμαστε παπάδες και τα λόγια μας πρέπει να είναι ΑΜΒΡΟΣΙΑ και ΝΕΚΤΑΡ στις ψυχές των ανθρώπων όχι ΧΟΛΗ και ΞΥΔΙ».

 

«Να “αγιάσει το στόμα” του παπά για το “σκάσε επιτέλους” στον Αμβρόσιο»

82a53abd627785f814da3ca38f0615dd 3

Ένα επαινετικό σχόλιο για τον ιερέα που ξεσπάθωσε εναντίον του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιου, για τα όσα χυδαία ξεστόμισε με αφορμή τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική, επιφύλαξε ο Δημήτρης Παπαδημούλης. 

«Γεια στο στόμα σου πατέρα Νεόφυτε!» έγραψε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για το «σκάσε επιτέλους» που έγραψε σε post του ο ιερέας, εμφανώς αγανακτισμένος από τα επαίσχυντα που ξεστόμισε -έτι μία φορά- ο γνωστός για τα φιλοδημοκρατικά και φιλάνθρωπα αισθήματα Μητροπολίτης.    

«Ενότητα και χρειαζόμαστε για να αντιμετωπίσουμε την εθνική τραγωδία. Όχι μίσος, παραλογισμούς και χολή», κατέληξε.

 

Σχετικά:

Απίστευτο ξέσπασμα ακραίου φανατισμού από τον Αμβρόσιο (ΒΙΝΤΕΟ). Κήρυγμα μίσους ανήμερα της Κορύφωσης του…

Βίντεο κατέγραψε το παραλήρημα του μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας. Δριμεία επίθεση προς τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη αλλά και τους άθεους που κατανάλωσαν κρέας το…