Δεύτερη σύσκεψη – αυτοψία πραγματοποίησε στην , κλιμάκιο της Ειδικής Γραμματείας Κοινωνικής Ένταξης των ΡΟΜΑ, του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στο πλαίσιο της αποστολής της, η οποία περιλαμβάνει και την ανάπτυξη ολοκληρωμένων σχεδίων παρέμβασης με τους δήμους που έχουν θετική βούληση και «ώριμες» προτάσεις κοινωνικής ένταξης για τους Ρομά.

Την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου η Ειδική Γραμματέας Κοινωνικής Ένταξης των ΡΟΜΑ Κατερίνα Γιάντσιου και οι συνεργάτες της, διενήργησαν αυτοψία στον  Δήμο Κρωπίας και συγκεκριμένα στον καταυλισμό «Κούπι» από κοινού με εκπροσώπους της Περιφέρειας Αττικής και της Δημοτικής Αρχής.

Κατά την αυτοψία καταγράφηκαν τα προβλήματα των Ρομά ενώ στη σύσκεψη που προηγήθηκε στο Δημαρχείο Κρωπίας, έγινε συζήτηση  για τις δράσεις που προωθούνται στην κατεύθυνση της κοινωνικής ένταξης των Ρομά στην τοπική κοινωνία στους τομείς της στέγασης, της απασχόλησης, των υποδομών, της υγείας  και της εκπαίδευσης. Ο Δήμος Κρωπίας θα πρέπει να καταθέσει Τοπικό Σχέδιο Δράσης για την κοινωνική ένταξη των Ρομά της περιοχής.

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος εκτός της Ειδικής Γραμματέος κας Γιάντσιου, στελέχη της Ειδικής Γραμματείας για την Κοινωνική Ένταξη των Ρομά, από την η Περιφερειακή Σύμβουλος Καίτη Θεοχάρη, από τον Δήμο Κρωπίας ο Δήμαρχος Δημήτρης Κιούσης, δημοτικοί σύμβουλοι (συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης) και εκπρόσωποι τοπικών φορέων, ενώ στην αυτοψία συμμετείχαν και στελέχη της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Κρωπίας.

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Γραφείο  Αντιπεριφερειάρχη

Διαβάστε επίσης: