Πλήγμα και για το λιμάνι της Πάτρας η ακύρωση της γραμμής Λαύριο – Τσεσμέ

Αρνητικό πρόσημο θα έχει και για το λιμάνι της Πάτρας η διακοπή της καθημερινής ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Ελλάδος με την Τουρκία, μέσω της γραμμής Λαυρίου – Τσεσμέ. 

Η γραμμή αυτή που εγκαινιάστηκε στις αρχές Ιουλίου θα είχε ως βασικό συνδετικό της κρίκο το νέο λιμάνι της Πάτρας, το οποίο θα αποτελούσε τον βασικό ενδιάμεσο σταθμό για τις θαλάσσιες μεταφορές των δύο χωρών προς την υπόλοιπη Ευρώπη.

Η γραμμή αυτή είχε εγκαινιαστεί μετά από πρωτοβουλία των ναυτιλιακών πρακτόρων των δύο χωρών, της Ελλάδος και της Τουρκίας, ενώ το δρομολόγιο διαρκούσε περίπου εφτά ώρες. Βασικός στόχος της ήταν να μειωθεί ο χρόνος μετάβασης ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία κάτι που θα εξυπηρετούσε τους οδηγούς φορτηγών διεθνών μεταφορών. 

Ταυτόχρονα, με την πάροδο του χρόνου, θα είχε και ένα σημαντικό θετικό αντίκτυπο και στον επιβατικό τομέα με την αύξηση του αριθμού των ταξιδιωτών ανάμεσα στις δύο χώρες, αλλά και την μείωση της κυκλοφορίας στα σύνορα των δύο αυτών χωρών.

Ωστόσο, το όλο εγχείρημα κρίνοντας από το τελικό αποτέλεσμα δεν πέτυχε τους σκοπούς του ή καλύτερα δεν πρόλαβε να τους πετύχει, με την τούρκικη εταιρεία στην οποία ανήκει το πλοίο που εκτελούσε τα δρομολόγια να το στέλνει πίσω και πάλι στην Μαύρη Θάλασσα. 

Σχόλια μέσω facebook
  ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΛΑΟΥ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΦΑΙΝΟΜΕΝΗ ΕΚΑΠΛΩΣΗ, ΤΟΥ «ΝΕΟΥ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ»