Παρουσίαση του Ιστορικού Λευκώματος του Δήμου Σαρωνικού

Πρόσφατα Άρθρα

Γιώργος Σωφρόνης: παραδίδουμε μια έκδοση που αποτελεί παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.

Το Σάββατο 31 Αυγούστου, στο κατάμεστο Αμφιθέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου, έγινε η παρουσίαση του ιστορικού Λευκώματος του Δήμου Σαρωνικού. Πρόκειται για μια έκδοση του Δήμου Σαρωνικού, η οποία αναδεικνύει την ιστορία και την παράδοση του τόπου, μέσα από αρχειακό υλικό, φωτογραφίες και ντοκουμέντα.

Η έκδοση υλοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία του κ. Αθανάσιου Μαρτίνου και του ιδρύματος ΑΙΓΕΑΣ Α.Μ.Κ.Ε.

Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο δημοσιογράφος, κ. Νίκος Χιδίρογλου, και την έκδοση παρουσίασαν η Υπεύθυνη Έκδοσης κα Κατερίνα Καλλιαμπάκου και ο κ. Γιώργος Σωφρόνης.
Απευθύνοντας σύντομο χαιρετισμό, ο απερχόμενος Σαρωνικού, κ. Γιώργος Σωφρόνης, τόνισε τα εξής:

«Επιλέξαμε να συνδέσουμε την τελευταία ημέρα της θητείας μας με την παρουσίαση μιας έκδοσης που αφορά το παρελθόν, το παρόν, αλλά και το μέλλον του ξεχωριστού μας τόπου.
Η για τη δημιουργία του Λευκώματος εντάσσεται στην προσπάθεια που ξεκινήσαμε πριν από πέντε χρόνια, για την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του Δήμου Σαρωνικού.

Ένα από αυτά είναι μια ιστορία χιλιάδων ετών, με ίχνη που είναι ορατά παντού: από τα ευρήματα της νεολιθικής εποχής και τους Κούρους των αρχαϊκών χρόνων, μέχρι τους βυζαντινούς ναούς και τους οικισμούς των προσφύγων.

Αυτό το ιστορικό μωσαϊκό, ένα από τα πιο ιδιαίτερα της Αττικής γης, μπορεί να αποτελέσει θεμέλιο για την της περιοχής στα επόμενα χρόνια. Αντλώντας έμπνευση και καθοδήγηση από την ιστορία μας, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε με περισσότερη και αυτοπεποίθηση τις προκλήσεις του μέλλοντος. Μπορούμε να θέτουμε σωστές προτεραιότητες και να πετυχαίνουμε υψηλούς στόχους.

Είμαι υπερήφανος, γιατί σήμερα παραδίδω στους συμπολίτες μου μια έκδοση που αποτελεί παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.

Μια έκδοση που υπηρετεί το όραμά μας και αντικατοπτρίζει το έργο που επιτελέσαμε τα προηγούμενα πέντε χρόνια, για να δημιουργήσουμε ένα Δήμο ισχυρό, μια πόλη σύγχρονη κι ανθρώπινη, αντάξια της ιστορίας και των ανθρώπων της.»

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο κ. Σωφρόνης απένειμε τιμητική πλακέτα στο χορηγό της έκδοσης κ. Αθανάσιο Μαρτίνο, για λογαριασμό του οποίου την παρέλαβε ο κ. Γεώργιος Παγώνης, και ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον εκδοτικό οίκο G.K. Media Publishing για την άρτια υλοποίηση του λευκώματος.

IMG 5068 IMG 5067 IMG 5063 IMG 5059 IMG 5050 IMG 5049 IMG 5038 IMG 5035 IMG 5027

Από το Γραφείο

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ