Πάει για ιστορικό ρεκόρ το Ελ.Βενιζέλος, 12 εκατ.επιβάτες το πρώτο επτάμηνο του 2017

Πρόσφατα Άρθρα

Καλπάζει και πάει για ιστορικό ρεκόρ το Ελ.Βενιζέλος 12 εκατ.επιβάτες το πρώτο επτάμηνο

Ακόμα ένας μήνας ανόδου καταγράφηκε στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα στοιχεία του ΔΑΑ κατά τη διάρκεια του Ιουλίου, η του αεροδροµίου έφθασε τα 2,56 εκατ. επιβάτες, σηµειώνοντας άνοδο της τάξης του 7,7%.

Η οφείλεται στην άνοδο τόσο της κίνησης εσωτερικού (+5,9%) όσο και της κίνησης εξωτερικού (+8,7%). Συνολικά, κατά την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουλίου του 2017, η κίνηση του αεροδροµίου σχεδόν άγγιξε τους 12 εκατ. επιβάτες (11,97), σηµειώνοντας άνοδο της τάξης του 8,2%.

Η άνοδος αυτή οφείλεται στην επιτυχηµένη πορεία της διεθνούς κίνησης µε 12,2%, ενώ και η κίνηση εσωτερικού σηµείωσε µικρή άνοδο (+1,3%), κυρίως λόγω της θετικής εξέλιξης των θερινών µηνών Ιουνίου και Ιουλίου.

Ειδικότερα για τους επιβάτες εσωτερικού καταγράφηκε σημαντική αναστροφή της αρνητικής κίνησης που καταγράφηκε το πρώτο 5μηνο και με δύο δυνατούς μήνες, τον Ιούνιο με 6,8% και τον Ιούλιο με 5,9% γύρισε σε θετικό πρόσημο η κίνηση.

Αυτό που αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι η κίνηση Αυγούστου με τις πρώτες ενδείξεις να μιλούν για νέο της κίνησης καθώς από τις πρώτες ημέρες του μήνα σύμφωνα με το ΔΑΑ καταγράφηκαν ιστορικά υψηλά στην 24ωρη κίνηση του Αεροδρομίου.

Μεγάλος στόχος για φέτος παραμένει το φράγμα των 22 εκατομμυρίων επιβατών. Με το 8,2% που έχει καταγραφεί στο πρώτο οκτάμηνο δείχνει ότι μάλλον θα είναι οριακά πάνω ή κάτω από τον συγκεκριμένο στόχο, όμως και εδώ ο Αύγουστος θα είναι ο καθοριστικός μήνας που θα δείξει τις πιθανότητες για το “σπάσιμο” του φράγματος αυτού.

Σε κάθε περίπτωση στο Ελ. διανύεται ίσως η καλύτερη περίοδος της 16χρονης ιστορίας του με συνεχείς προσθήκες προορισμών και εταιρειών με πιο μεγάλη εκείνη της απευθείας πτήση από τη Σιγκαπούρη στην με την χαμηλού κόστους εταιρεία Scoot. Αν το πείραμα αυτό κριθεί επιτυχημένο θεωρείται πολύ πιθανό να τραβήξει και άλλες εταιρείες ή νέους προορισμούς από την πολλά υποσχόμενη αγορά της Νότιο-Ανατολικής Ασίας.

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ