Με λαμπρότητα τελέστηκε και το 2018, ο Αγιασμός των υδάτων στο Δήμο Κρωπίας, στο Ιερό Προσκύνημα της Αγίας Μαρίνας και στην ομώνυμη γραφική παραλιακή περιοχή με την παραδοσιακή ρίψη του Σταυρού.

Οι καλές καιρικές συνθήκες βοήθησαν στη συμμετοχή των πολιτών στις θρησκευτικές εκδηλώσεις των Θεοφανείων στο Δήμο Κρωπίας. Πάνω από 2000 χιλιάδες πολίτες συμμετείχαν ενώ 15 νέοι έπεσαν στη θάλασσα για την συλλογή του Σταυρού.

Την τελετή έκανε ο  π.Νεκτάριος Παρασκευάκος που τέλεσε τον Μεγάλο Αγιασμό στην προβλήτα της Αγία Μαρίνας συνοδευόμενος από τους ιερείς Απόστολο Σαγώνα και Γεώργιο Καλτσά.Θετική εντύπωση στο κοινό προκάλεσε και η περικύκλωση της περιοχής Ρίψης του Σταυρού από ιστιοπλοϊκά σκάφη του Ναυταθλητικού Ομίλου Κέκροψ Κορωπίου.

Ο Κρωπίας, Δημήτριος Ν. Κιούσης μετά το πέρας του εορτασμού των Θεοφανείων έκανε την ακόλουθη δήλωση προς τους πολίτες :

«Σήμερα, ημέρα των Θεοφανείων από την Αγία Μαρίνα, στέλνουμε μήνυμα ενότητας των πολιτών μας και απόλυτης αφοσίωσης στην αποστολή που μας έθεσαν οι πολίτες. Οι αγώνες του λαού μας για  δικαίωση των θυσιών του και εφαρμογή των Συνταγματικών Κοινωνικών Δικαιωμάτων του συνεχίζονται. Όλοι έχουμε το δικαίωμα να κάνουμε οικογένεια, να ζούμε με αξιοπρέπεια,  να έχουμε σταθερή απασχόληση με μισθούς ανάλογα με τις θυσίες μας  και την εργασία που κάνουμε. Κανείς δεν πρέπει να λυγίσει ηθικά και  κοινωνικά να περιθωριοποιηθεί στην μακροχρόνια αυτή πορεία περιοριστικών πολιτικών.

Ο αγώνας επίσης της Αυτοδιοίκησης για να γίνει θεσμός ουσιαστικής εκπροσώπησης και πλήρους άσκησης των αρμοδιοτήτων της συνεχίζεται. Και στον αγώνα αυτό όλοι γνωρίζουν ότι το Κορωπί είναι ενωμένο και  όταν απαιτηθεί απαντάει μαζικά και δυναμικά.Το 2018 να φέρει αγάπη, ομόνοια και  υγεία στους πολίτες μας».

Στις εορταστικές θρησκευτικές εκδηλώσεις στην Αγία Μαρίνα, την Κυβέρνηση εκπροσώπησε, ο βουλευτής Αττικής (ΑΝ.ΕΛ) Κωνσταντίνος Κατσίκης και τον Δήμο Κρωπίας εκπροσώπησαν, ο Δημήτριος Ν. Κιούσης συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Πόλυ Ντούνη,  ο πρόεδρος του Δ.Σ Κρωπίας ,Νίκος Γιαννάκος,  οι αντιδήμαρχοι, Ανδρέας Ντούνης, Μανώλης Γρινιεζάκης,Θοδωρής Γρίβας, οι δημοτικοί σύμβουλοι,  Θεοφάνης Μιχαιρίνας, πρώην πρόεδρος του Δ.Σ Κρωπίας (2014-2017), Αγγελική Λειβαδίτου, γραμματέας Δ.Σ Κρωπίας, Δήμητρα Μιχαιρίνα, πρόεδρος Δ.Ε Παιδείας & Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Κώστας Κιούσης, Γεωργία Θεοχάρη και Διονύσης Κερασιώτης. Η εθελοντική ομάδα Δήμου Κρωπίας (δασοπροστασία-πολιτική προστασία) μαζί με την Τροχαία και το εξασφάλισαν την ασφάλεια της εκδήλωσης.

————————

 

SAM 5115 SAM 5133 SAM 5126 SAM 5092 2018 01 06 10.52.49 ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤ ΔΗΜΑΣ 2018 ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ ΚΟΡΩΠΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΡΩΠΙΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΝΕΛ ΚΑΤΣΙΚΗΣ ΙΕΡΕΙΣ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΒΛΗΤΑ ΣΚΑΦΗ ΝΑΟΚΕΚΡΩΨ ΕΟΔΚ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ2018 ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ SAM 5116 2018 01 06 10.42.17 ΑΠΟΨΗ2 ΔΥΤΙΚΑ ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ