Νέα μείωση των τελών χρήσης κοινόχρηστων χώρων για το 2019 αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σαρωνικού.

Μείωση των τελών χρήσης κοινόχρηστων χώρων για το έτος 2019, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σαρωνικού, κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης, 27 Νοεμβρίου, εγκρίνοντας κατά πλειοψηφία τη σχετική πρόταση του Δημάρχου, κ. Γιώργου Σωφρόνη.

Συγκεκριμένα, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε τη μείωση των τελών χρήσης κοινόχρηστων χώρων για το 2019 κατά 50% στη Δημοτική Κοινότητα Σαρωνίδας, κατά 20% στη Δημοτική Κοινότητα Καλυβίων και κατά 10% στις Δημοτικές Κοινότητες Αναβύσσου, Παλαιάς Φώκαιας και Κουβαρά.

Σκοπός της απόφασης ήταν αφενός η εξομάλυνση των τελών σε όλο τον Καλλικρατικό Δήμο Σαρωνικού, μετά από 8,5 χρόνια, καθώς και η ενίσχυση των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων του Δήμου, οι οποίοι εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν δυσχέρειες εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.  

Σημειώνεται ότι για το 2018, με αντίστοιχη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, είχε εφαρμοστεί οριζόντια μείωση των τελών χρήσης κοινόχρηστων χώρων κατά 10%, σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες, καθώς και μείωση όλων των δημοτικών τελών κατά 2%.

Όπως τόνισε ο Σαρωνικού, κ. , «Χάρη στην αποτελεσματική οικονομική διαχείριση που εφαρμόζουμε, είμαστε φέτος σε θέση να μειώσουμε ακόμη περισσότερο την επιβάρυνση για δεκάδες επιχειρήσεις, οι οποίες στηρίζουν την τοπική οικονομία και την απασχόληση. Στόχος μας ήταν και παραμένει να δίνουμε αξία σε κάθε ευρώ που πληρώνουν οι δημότες. Συνεχίζουμε, λοιπόν, την προσπάθειά μας για εξοικονόμηση πόρων και για τη δημιουργία πλεονασματικών προϋπολογισμών, που θα μας επιτρέψουν να στηρίξουμε ακόμη πιο αποτελεσματικά την καθημερινότητα του πολίτη και της επιχείρησης.»