Νέα αποστολή αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες στο Λαύριο

Συνεχίζονται οι αποστολές αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες που βρίσκονται στο Λαύριο, αλλά και οι εκκλήσεις για συγκέντρωση των απαραίτητων ειδών.

Για άλλη μία φορά ο σύλλογος φίλων στην της γερμανικής ποδοσφαιρικής ομάδας Sankt Pauli Athen Klub, συμμετέχει και αναφέρει: «Οι ανάγκες στο Κέντρο του Λαυρίου είναι μεγάλες και πολύ πιεστικές. Ιδιαίτερα για τους 120 ανθρώπους που διαμένουν στα κοντέινερς (800 μακριά από το Κέντρο Φιλοξενίας)….καθώς πλησιάζει ο χειμώνας. Εκεί πέρα από τη μάχη της τροφής, θα δοθεί και η μάχη του κρύου, της βροχής, της λάσπης».

Mε την υπενθύμιση ότι ο σύλλογος έχει σειρά παρεμβάσεων υπέρ αστέγων, απόρων και προσφύγων και αντίστοιχη οπτική έχουν και οι σύνδεσμοι των φίλων του, το Sankt Pauli Athen Klub αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση:

«Παραμένει σε ισχύ η Έκκλησή μας για συγκέντρωση τροφίμων, φαρμάκων, ειδών πρώτης ανάγκης.
Θα επαναλάβουμε τις επισκέψεις μας στο Λαύριο μεταφέροντας υλική και ηθική στήριξη.
Παραμένουμε στοχοπροσηλωμένοι στο καθήκον που μας ανέθεσε η Επιτροπή των Κούρδων Προσφύγων: γάλα για τα παιδιά!

Αναζητούμε επίσης (αν είναι δυνατό) μικρά ψυγεία, πλυντήριο ρούχων, σκεύη με ηλεκτρικά μάτια, θερμαντικά (σόμπες, καλοριφέρ, αερόθερμα), καρέκλες και μικρά τραπεζάκια για τα κοντέινερς, τα οποία είναι χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Όποιος/α μπορεί να διαθέσει κάτι από όσα προαναφέραμε, ας επικοινωνήσει άμεσα μαζί μας.
Επικοινωνείστε επίσης μαζί μας για προσφορά τροφίμων, φαρμάκων, ειδών προσωπικής υγιεινής, καθαριστικών, παπουτσιών (ανδρικών, γυναικείων, παιδικών)…όχι ρούχα.
Όποια συλλογικότητα δραστηριοποιείται για τη στήριξη των Προσφύγων στο Λαύριο, ας επικοινωνήσει μαζί μας για να συντονίσουμε τις ενέργειές μας (καταμερισμό στη συγκέντρωση βοήθειας, κοινή μεταφορά κοκ).

Καλούμε για μια ακόμη φορά την κυβέρνηση, το Δήμο Λαυρεωτικής και κάθε αρμόδιο κρατικό φορέα να αναλάβουν τις τους, ώστε να αρχίσει πάλι η τροφοδοσία του Κέντρου Φιλοξενίας…. και να σταματήσουν τα σχέδια για κλείσιμο του Κέντρου.

Ο ελληνικός λαός έχει γνωρίσει την προσφυγιά και τη μετανάστευση και γι’ αυτό υποδέχεται και στηρίζει τα του πολέμου και της φτώχειας. Ο ελληνικός λαός γνωρίζει τι σημαίνει πολιτικός κατατρεγμός και πολιτικές διώξεις και γι’ αυτό θα πάει κόντρα στην «Ιερή Συμμαχία» της Δύσης που θέλει να εξαλείψει την ιδέα του πολιτικού ασύλου και την πρακτική της χορήγησής του.

Δεν θα επιτρέψουμε να κλείσει το Κέντρο Φιλοξενίας Αιτούντων Πολιτικού Ασύλου στο Λαύριο. Η Αλληλεγγύη θα νικήσει».