ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ, ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ, ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ, ΚΟΡΩΠΙ, ΚΕΡΑΤΕΑ, ΛΑΥΡΙΟ, ΚΑΛΥΒΙΑ, ΚΑΜΑΡΙΖΑ, ΑΝΑΒΥΣΣΟΣ, ΠΑΛΑΙΑ ΦΩΚΑΙΑ, ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ, ΚΙΤΣΙ, ΚΟΥΠΙ, ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ, ΚΡΩΠΙΑ

Μετονομασία της λεωφόρου Βάρης Κορωπίου ζητά ο …Στρατός

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο...
Facebook
Twitter

Νέα ονομασία σε μια από τις κεντρικότερες οδικές αρτηρίες της ανατολικής Αττικής δρομολογούν οι δημοτικές αρχές Κορωπίου και Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, μετά από αίτημα του στρατεύματος. 

Η πρωτοβουλία ανήκει στον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού, αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή, ο οποίος με επιστολές του στους δύο δημάρχους, Κρωπίας και 3Β, ζήτησε στα μέσα Ιανουαρίου τη μετονομασία της Λεωφόρου Βάρης Κορωπίου σε «Λεωφόρο Ευελπίδων».

Αφορμή κατά τον Αρχηγό του ΓΕΣ είναι η 190ή επέτειος από την ίδρυση της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, που το 1982 εγκαταστάθηκε στο σημερινό της σημείο, μεταξύ της Βάρης και του Κορωπίου.

Ο αντιστράτηγος στην επιστολή του προς τους δύο δημάρχους, αναφέρει προς επίρρωση των επιχειρημάτων του, ότι το 1928, κατά την επέτειο των 100 χρόνων της Σχολής, ο Δήμος Αθηναίων μετονόμασε την τότε οδό Ακτής σε οδό Ευελπίδων (στο σημείο όπου σήμερα στεγάζονται τα δικαστήρια).

Η δημοτική αρχή Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης έχει ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία αποδοχής της πρότασης. Το θέμα συζητήθηκε στο Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Βούλας, όπου η εισήγηση υιοθετήθηκε κατά πλειοψηφία, με τον Μανώλη Βαρδαβά πάντως να μειοψηφεί, καθώς όπως σημείωσε ο σύμβουλος της Ριζοσπαστικής Κίνησης Πολιτών, για τέτοια θέματα απαιτείται να προηγηθεί διαβούλευση με την τοπική κοινωνία.

Αναμένεται η σχετική συζήτηση στο Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Βάρης αλλά και στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η θέση του Δήμου άλλωστε είναι γνωμοδοτική, καθώς την τελική απόφαση λαμβάνει η Επιτροπή του άρθρου 8 του Ν. 3463/2006 που συστήνει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής για την ονομασία και μετονομασία συνοικιών, οδών και πλατειών των Δήμων Περιφέρειας Αττικής.

Θετικός πάντως δήλωσε και ο Δήμαρχος Κρωπίας Δημήτρης Κιούσης.

Μιλώντας στο 3vita.gr, είπε πως αν απαιτείται, θα θέσει το θέμα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Κορωπίου, εκφράζοντας όμως επιφυλάξεις για την αρμοδιότητα του Δήμου, καθώς όπως σημείωσε ο δρόμος διέρχεται από περιοχές εκτός σχεδίου πόλεως.

Ο Δημήτρης Κιούσης ακόμη εξέφρασε κάποιους διασταγμούς ως προς την ταλαιπωρία που θα υποστούν οι επιχειρήσεις κυρίως αλλά και οι οικίες που εδρεύουν επί της λεωφόρου Βάρης Κορωπίου, από την αλλαγή που θα πρέπει να δηλωθεί με σχετικές βεβαιώσεις στην Εφορία, στους ασφαλιστικούς και άλλους φορείς με τους οποίους συναλλάσσονται οι πολίτες.

3vita.gr

Σχολίασαν…Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή και δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε άμεσα και χωρίς καμία προειδοποίηση συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης θα αποκλείονται.

Διαβάστε επίσης...

Δείτε-τι-έλεγε-ο-Βασίλης-Ρουμπέτης-στον-Μάκη-Τριανταφυλλόπουλο-για-τη-δολοφονία-του-οπαδού-στην-Παιανία

Δείτε τι έλεγε ο Βασίλης Ρουμπέτης στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο για τη δολοφονία του οπαδού στην Παιανία

Δείτε τι έλεγε ο Βασίλης Ρουμπέτης στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο για τη δολοφονία του οπαδού στην Παιανία Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 8 Ιουνίου 2023, 11:20 O 38χρονος

Scroll to Top