Μετονομασία της λεωφόρου Βάρης Κορωπίου ζητά ο …Στρατός

Πρόσφατα Άρθρα

της λεωφόρου Βάρης Κορωπίου ζητά ο …Στρατός

ονομασία σε μια από τις κεντρικότερες οδικές αρτηρίες της ανατολικής Αττικής δρομολογούν οι δημοτικές αρχές Κορωπίου και Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, μετά από αίτημα του στρατεύματος. 

Η πρωτοβουλία ανήκει στον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού, αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή, ο οποίος με επιστολές του στους δύο δημάρχους, και 3Β, ζήτησε στα μέσα Ιανουαρίου τη μετονομασία της Λεωφόρου Βάρης Κορωπίου σε «Λεωφόρο Ευελπίδων».

Αφορμή κατά τον Αρχηγό του ΓΕΣ είναι η 190ή από την ίδρυση της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, που το 1982 εγκαταστάθηκε στο σημερινό της σημείο, μεταξύ της Βάρης και του Κορωπίου.

Ο αντιστράτηγος στην επιστολή του προς τους δύο δημάρχους, αναφέρει προς επίρρωση των επιχειρημάτων του, ότι το 1928, κατά την επέτειο των 100 χρόνων της Σχολής, ο Δήμος μετονόμασε την τότε οδό Ακτής σε οδό Ευελπίδων (στο σημείο όπου σήμερα στεγάζονται τα δικαστήρια).

Η δημοτική αρχή Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης έχει ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία αποδοχής της πρότασης. Το θέμα συζητήθηκε στο Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Βούλας, όπου η εισήγηση υιοθετήθηκε κατά πλειοψηφία, με τον Μανώλη Βαρδαβά πάντως να μειοψηφεί, καθώς όπως σημείωσε ο σύμβουλος της Ριζοσπαστικής Κίνησης Πολιτών, για τέτοια θέματα απαιτείται να προηγηθεί διαβούλευση με την τοπική κοινωνία.

Αναμένεται η σχετική συζήτηση στο Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Βάρης αλλά και στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η θέση του Δήμου άλλωστε είναι γνωμοδοτική, καθώς την τελική απόφαση λαμβάνει η Επιτροπή του άρθρου 8 του Ν. 3463/2006 που συστήνει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής για την ονομασία και μετονομασία συνοικιών, οδών και πλατειών των Δήμων Περιφέρειας Αττικής.

Θετικός πάντως δήλωσε και ο Κρωπίας .

Μιλώντας στο 3vita.gr, είπε πως αν απαιτείται, θα θέσει το θέμα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Κορωπίου, εκφράζοντας όμως επιφυλάξεις για την αρμοδιότητα του Δήμου, καθώς όπως σημείωσε ο δρόμος διέρχεται από περιοχές εκτός σχεδίου πόλεως.

Ο  ακόμη εξέφρασε κάποιους διασταγμούς ως προς την ταλαιπωρία που θα υποστούν οι επιχειρήσεις κυρίως αλλά και οι οικίες που εδρεύουν επί της λεωφόρου Βάρης Κορωπίου, από την αλλαγή που θα πρέπει να δηλωθεί με σχετικές βεβαιώσεις στην Εφορία, στους ασφαλιστικούς και άλλους φορείς με τους οποίους συναλλάσσονται οι πολίτες.

3vita.gr

Πηγή3vita.gr

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ