Με χρώματα, φαντασία και κέφι γιόρτασε και φέτος το Καρναβάλι ο Δήμος Σαρωνικού. Την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου, κάτοικοι και επισκέπτες διασκέδασαν στην μεγάλη Καρναβαλική Παρέλαση που διοργανώθηκε στην κεντρική Πλατεία της Παλαιάς Φώκαιας. Εκατοντάδες μικροί και μεγάλοι καρναβαλιστές, μεταξύ των οποίων και ένας έφιππος, έδωσαν τον παλμό και ξεσήκωσαν τους περισσότερους από χίλιους παραβρισκόμενους.

Το πρόγραμμα, περιελάμβανε πεζοπόρα τμήματα, ξυλοπόδαρους και κινέζικο δράκο. Συμμετείχαν πολλά σχολεία του Δήμου, φορείς και σύλλογοι, όπου ο καθένας τους είχε προετοιμάσει μία ξεχωριστή παρουσία με έντονα τα στοιχεία της παράδοσης, αλλά και των αποκριάτικων εθίμων. Ενώ δεν έλειψαν και τα τολμηρά και άκρως εντυπωσιακά ακροβατικά. Μεγάλοι νικητές για φέτος είναι το 1ο Δημοτικό Αναβύσσου και το Δημοτικό Παλαιάς Φώκαιας, οι οποίοι και θα ανοίξουν πρώτοι την Καρναβαλική παρέλαση του 2019 στην Ανάβυσσο. Όλες οι ομάδες είχαν εξαιρετική παρουσία και δυσκόλεψαν ιδιαίτερα την κριτική επιτροπή.

Για όλους τους μικρούς μας φίλους, κατά την διάρκεια της παρέλασης, αλλά και μετά το τέλος αυτής,  υπήρχαν μεγάλα φουσκωτά παιχνίδια, τραμπολίνο και face painters στην πλατεία, όπου και μοιράστηκαν γλυκίσματα και λιχουδιές από τις μασκότ που κυκλοφορούσαν ανάμεσά τους. Ακολούθησε ένα μεγάλο πάρτι, για τη λήξη του καρναβαλιού, με  ζωντανή μουσική και τραγούδι από τον Νίκο Βολάκο και την παρέα του.

Παρουσιαστής των αποκριάτικων εκδηλώσεων ήταν ο Γιώργος Πετρινόλης, ενώ την επιμέλεια της διοργάνωσης είχε το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Σαρωνικού «Αριστόδικος» και η Δημοτική Κοινότητα Παλαιάς Φώκαιας.

Ευχαριστούμε την Πολιτική Προστασία του Δήμου Σαρωνικού, το προσωπικό του Δήμου, τους εθελοντές, καθώς και τους χορηγούς της εκδήλωσης: ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ, ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ BAZZAR ΠΑΛΑΙΑΣ ΦΩΚΑΙΑΣ, ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ MY MARKET ΣΑΡΩΝΙΔΑΣ και ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΠΑΛΟΝΙ.