astynomiaΛουκέτο μπαίνει μετά τις 12 το βράδυ σε δεκάδες Τμήματα Ασφαλείας σε όλο Λεκανοπέδιο Αττικής, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής, τα οποία καταδεικνύουν την τραγική κατάσταση όσον αφορά στη δυνατότητα των πολιτών να καταγγείλουν… μεταμεσονύχτια περιστατικά, όπως λόγου χάρη διαρρήξεις και ληστείες.

 

Από τα 54 Τμήματα Ασφαλείας στα προάστια, μόλις τα 10 παραμένουν ανοιχτά το βράδυ. Παρόμοια είναι η εικόνα και στην Αθήνα, καθώς από τα 21 Τμήματα Ασφαλείας είναι ανοιχτά -κατά περίπτωση- μόλις τα 4.

Την ώρα που ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, διατείνεται πως έχει μειωθεί η εγκληματικότητα, δεκάδες κάτοικοι της Αττικής δεν μπορούν να κάνουν αναφορά συμβάντος και να καταθέσουν, καθώς πολλά Τμήματα Ασφαλείας είναι κλειστά τις μεταμεσονύχτιες ώρες.

Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους.

Ειδικότερα, από τα 20 Τμήματα Ασφαλείας της Βορειοανατολικής Αττικής παραμένουν ανοιχτά μόνο 5 (Νέα Ιωνία, Χαλάνδρι, Αγία Παρασκευή, και Κηφισιά).

Δραματική είναι η κατάσταση και στη Νοτιοανατολική Αττική, μία περιοχή όπου δρουν ανεξέλεγκτοι ληστές και διαρρήκτες.

Από τα 14 Τμήματα Ασφαλείας (Βούλα, Βουλιαγμένη, Ελληνικό, Αργυρούπολη, Αλιμος, Μαρκόπουλο, Κερατέα, Καλύβια, Βάρη, Λαύριο, Ανάβυσσος, Κορωπί, Ηλιούπολη και Γλυφάδα) είναι ανοιχτά μετά τις 12 το βράδυ μόλις τα δύο (Ηλιούπολη και Γλυφάδα).

Σοβαρό πρόβλημα επικρατεί και στην πολύπαθη Δυτική Αττική, η οποία θεωρείται, σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο νούμερο ένα στόχος του Νίκου Τόσκα για την «πάταξη της εγκληματικότητας», μετά και το θάνατο του 11χρονου Μάριου Σουλούκου από σφαίρα, κατά τη διάρκεια σχολικής εορτής τον περασμένο Μάιο.

Από τα συνολικά 14 Τμήματα Ασφαλείας (Αιγάλεω, Χαϊδάρι, Αγία Βαρβάρα, Ιλιον, Μάνδρα κ.ά.) είναι ανοιχτά μόνο τα δύο (Μενίδι και Α’ Περιστερίου).

«Πρόκειται για περιοχές με αυξημένη εγκληματικότητα και σοβαρά θέματα με ληστείες και ναρκωτικά. Οταν δεν λειτουργούν τα Τμήματα Ασφαλείας τις βραδινές ώρες, είναι δυσκολότερη η κατάσταση και δεν υπάρχει ενίσχυση της αστυνόμευσης», ανέφεραν χαρακτηριστικά αστυνομικές πηγές στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής, που τυγχάνει να έχουν γνώση της κατάστασης σε όλο το Λεκανοπέδιο της Αττικής όσον αφορά στις περιπολίες και τον τρόπο λειτουργίας των Τμημάτων Ασφαλείας.

astynomika tmimata louketo 500 

Επιπρόσθετα, προβλήματα παρατηρούνται και στον Πειραιά, καθώς τις μεταμεσονύχτιες ώρες από τα επτά τμήματα παραμένει ανοιχτό μόνο το ένα!

Τα σοβαρά… μεταμεσονύκτια προβλήματα έχουν προκληθεί από τους λανθασμένους χειρισμούς τα τελευταία χρόνια, όπως καταγγέλλουν οι συνδικαλιστές αστυνομικοί.

«Είναι γεγονός ότι τα Τμήματα Ασφαλείας της Αττικής, εκτός ελαχίστων, το βράδυ βάζουν… λουκέτο.

Τα Αστυνομικά Τμήματα λειτουργούν με προσωπικό έκτακτης ανάγκης. Η κατάσταση αυτή είναι απόρροια των πολιτικών που ακολουθήθηκαν εδώ και τουλάχιστον μία δεκαετία.

Οι περικοπές στις προσλήψεις και δυστυχώς η ακατάσχετη ρουσφετολογία έχουν δημιουργήσει υπερτροφικές και ατροφικές υπηρεσίες στην ΕΛ.ΑΣ.», δήλωσε στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής ο Δημοσθένης Πάκος, της Ενωσης Αστυνομικών Αθήνας.

«Οι μάχιμες υπηρεσίες έχουν αποδεκατιστεί, οι καθημερινές υπηρεσιακές ανάγκες όμως διαρκώς αυξάνονται. Οι διαμαρτύρονται για ελλιπή αστυνόμευση και οι αστυνομικοί για εργασιακές συνθήκες γαλέρας. Φαύλος κύκλος!», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Αθήνας, Μιχάλης Καρδιασμένος, χαρακτήρισε την κατάσταση που επικρατεί στα Τμήματα Ασφαλείας στο Λεκανοπέδιο της Αττικής «απελπιστική καθώς υπάρχει σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης των ανωτέρω υπηρεσιών σε τέτοιο βαθμό που η ομαλή λειτουργία τους να είναι αδύνατη». «Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι τα περισσότερα Τ.Α. αδυνατούν να λειτουργήσουν τη νύχτα.

Αυτό έχει ως αντίκτυπο να δημιουργείται στους η αίσθηση της ελλιπούς αστυνόμευσης, ενώ αυτή η κατάσταση επηρεάζει και την ομαλότητα της οικογενειακής ζωής των συναδέλφων μας, καθώς η χορήγηση των προβλεπομένων ημερησίων αναπαύσεων είναι είδος προς εξαφάνιση», επισήμανε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Αθήνας.

Πηγή: eleftherostypos.gr