Καταγγελία για την αυθαίρετη και χωρίς διαβούλευση τοποθέτηση στύλων στην κεντρική πλατεία Κερατέας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕμποροΕπαγγελματοΒιοτεχνικού Συλλόγου Κερατέας καταγγέλει την αυθαίρετη και χωρίς διαβούλευση τοποθέτηση στύλων στην κεντρική πλατεία Κερατέας.

Στις 7:30 μμ της Πέμπτης 11/10/18 παρουσιάστηκε στην Κεντρική Πλατεία Κερατέας κλιμάκιο υπαλλήλων του Δήμου και τοποθέτησε κολωνάκια κάθετα στην οδό Αγ. Δημητρίου κλείνοντας ουσιαστικά τη οδό και αποκλείοντας τη διέλευση οχημάτων.

Μετά από καταγγελία στο αστυνομικό τμήμα Κερατέας εδόθει εντολή να απομακρυνθούν τα κολωνάκια και να ελευθερωθεί η οδός.

Την Παρασκευή 12/10/18 το πρωί το κλιμάκιο επανήλθε τοποθετώντας εκ νέου κολωνάκια καθώς και ταμπέλες απαγόρευσης εισόδου στην οδό Αγ. Δημητρίου και κατ ́επέκταση στην οδό Ιατρού Μωραιτη από τη κεντρική Λεωφόρο Αθηνών Σουνίου.

Παρόλο τις διαμαρτυρίες και τα παράπονα των επαγγελματιών της περιοχής , το Δ.Σ. του συλλόγου με υπευθυνότητα και υπομονή ανέμενε πρωτού εκδόσει κάποια ανακοίνωση, μια συνάντηση με τη Δημοτική Αρχή προκειμένου να δοθούν εξηγήσεις για την ενέργεια αυτή.

Η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε στις 16/10/18 . Οι εξηγήσεις όμως που δόθηκαν δεν ήταν σαφείς και δεν έπεισαν ούτε για τη νομιμότητα ούτε για την αναγκαιότητα της συγκεκριμένης χωροταξικής παρέμβασης.

Γι’ αυτό λοιπόν προτείνουμε

ΔΙΑΛΟΓΟ – ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ

Ο Σύλλογος και τα μέλη του έχουν απόψεις και προτάσεις για να γίνει η πλατεία μας προσβάσιμη και φιλική σε όλους με προτεραιότητα τον πολίτη – καταναλωτή.

Με ομόφωνη απόφαση

Το Δ.Σ.

Την Τρίτη 23 Οκτωβρίου και ώρα 18:00 θα συζητηθεί το θέμα της πλατείας στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο  ̈ Μηχανουργείο ̈ στο Λαύριο.

ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ