«Καμπάνες» στο κύκλωμα ναρκωτικών που έκρυβε 28 κιλά ηρωίνης σε γνωστή ταβέρνα στα Καλύβια

Σε ποινή κάθειρξης 20 ετών καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο 32χρονος Αλβανός εγκέφαλος του κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών…


…που συνελήφθη πριν από περίπου έναν χρόνο, έπειτα από έφοδο αστυνομικών σε γνωστή ταβέρνα στα Καλύβια Θορικού, όπου βρέθηκαν κρυμμένα 28 κιλά ηρωίνης!

Εκτός από τον 32χρονο, στο εδώλιο βρέθηκαν η 29χρονη Ελληνίδα σύζυγός του και ακόμη ένας 34χρονος ομοεθνής του, που καταδικάστηκαν σε ποινές κάθειρξης 11 και 12 ετών, αντίστοιχα, για ιδιαίτερα διακεκριμένη περίπτωση διακίνησης ναρκωτικών κατ’ επάγγελμα.

Ενδιάμεσος σταθμός

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τα μέλη της σπείρας χρησιμοποιούσαν τη γνωστή ταβέρνα, στην οποία εργαζόταν ο 34χρονος, ως ενδιάμεσο σταθμό για την αποθήκευση των ναρκωτικών.

Σε ασφαλισμένο αποθηκευτικό χώρο του καταστήματος οι αστυνομικοί κατάσχεσαν 59 δέματα ηρωίνης συνολικού βάρους 28,708 κιλών, ζυγαριά ακριβείας, σπάτουλες και άλλα σύνεργα που χρησιμοποιούσαν οι δράστες, ενώ σε ειδική κρύπτη μέσα σε τοίχο έκρυβαν ουσίες που χρησιμοποιούσαν για τη νόθευση της ηρωίνης!

«Αφού λάμβαναν ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης, προκειμένου να μη γίνουν αντιληπτοί από τις διωκτικές Αρχές, μετέφεραν και αποθήκευαν τα ναρκωτικά σε εργαστήριο νόθευσης και επανατυποποίησης που κατείχαν» αναφέρει το κατηγορητήριο. Το προσδοκώμενο όφελος από την πώληση της κατασχεθείσας ηρωίνης σε χονδρική τιμή υπολογίζεται μεταξύ 414.170 και 931.882,50 ευρώ!

Στην απολογία του, ο 32χρονος «αρχηγός» επιχείρησε να πάρει πάνω του το βάρος της ευθύνης απαλλάσσοντας τη σύζυγό του, στην οποία τελικά αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της τέλεσης της πράξης σε καθεστώς εξάρτησής της από εκείνον. Παρά την αντίθετη εισαγγελική εισήγηση, η έδρα αναγνώρισε ελαφρυντικό και στον φερόμενο ως αρχηγό της σπείρας, ο οποίος γλίτωσε τα ισόβια.

«Οι εντολείς μας δικαιώθηκαν με το συγκεκριμένο αποτέλεσμα, καθότι αναγνωρίστηκαν οι ελαφρυντικές περιστάσεις της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς για τον πρώτο κατηγορούμενο και της τέλεσης της πράξης σε καθεστώς εξάρτησης της δεύτερης κατηγορουμένης από τον πρώτο κατηγορούμενο» δήλωσαν στην «Espresso» οι συνήγοροι υπεράσπισης Γιάννης Γλύκας και Ευαγγελία Καπλανίδου.

 

Διαβάστε σχετικά:

Σάλος για την ταβέρνα της ηρωίνης στα Καλύβια – Τι λέει ο ιδιοκτήτης της…

Νέο “χτύπημα” στα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών πέτυχαν οι Αρχές. Αυτή τη φορά εντόπισαν σχεδόν 29 κιλά ηρωίνης στο υπόγεια ταβέρνας στα Καλύβια. Για την…

28 κιλά ηρωίνη εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν σε ταβέρνα στα Καλύβια Αττικής

Πρόκειται για δύο αλλοδαπούς ηλικίας 32 (ηγετικό στέλεχος) και 34 ετών και μία 29χρονη Ελληνίδα. Έπειτα από συντονισμένες επιχειρήσεις στην ταβέρνα που εργάζεται ένας εξ’…