
Εξιχνιάσθηκε, από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η ανθρωποκτονία 71χρονου, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στις 15 Δεκεμβρίου 2017 σε ποιμνιοστάσιο στην περιοχή του Κορωπίου.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, το θύμα ασχολούνταν με την εκτροφή ζώων και στο πλαίσιο αυτό είχε μισθώσει τον συγκεκριμένο χώρο στον οποίο είχε μεταβεί στις 14 Δεκεμβρίου με σκοπό να διανυκτερεύσει. Μεσημβρινές ώρες της επόμενης ημέρας βρέθηκε νεκρός, φέροντας τραύμα στο κεφάλι από κυνηγετικό όπλο.
Από την έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας και τα εργαστηριακά ευρήματα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, εξακριβώθηκε ότι δράστης της ανθρωποκτονίας είναι ένας 20χρονος υπήκοος Αφγανιστάν, ήδη έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης για παραβάσεις σχετικές με τις εκρηκτικές ύλες.
Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με πρόθεση και η υπόθεση παραπέμφθηκε για κύρια ανάκριση.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο 70χρονος διέμενε στους Αμπελοκήπους και μετά την συνταξιοδότηση του αποφάσισε να δημιουργήσει το ποιμνιοστάσιο. Όπως έλεγε είχε αντιληφθεί πως κάποιος άγνωστος έμπαινε στο χώρο και αφαιρούσε διάφορα αντικείμενα. Το βράδυ της 14ης Δεκεμβρίου σχεδίασε να διανυκτερεύσει στο ποιμνιοστάσιο έχοντας μαζί του και το κυνηγετικό όπλο ώστε να στήσει «ενέδρα» στον «κλέφτη».
Σε μικρή απόσταση είχε βρεθεί ένα φυσίγγιο κυνηγετικού όπλου και μία καραμπίνα στο εσωτερικό του ποιμνιοστασίου. Τότε λοιπόν είχε ανιχνευθεί DNA αγνώστου δράστη στην καραμπίνα που ταυτοποιήθηκε με αυτό του νεαρού Αφγανού όταν συνελήφθη με τους πυροκροτητές. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο 20χρονος δεν μιλάει στους αστυνομικούς για την δολοφονία.
Επίσης τις προηγούμενες ημέρες οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει εντόπισε το οίκημα στο οποίο διέμενε o αλλοδαπός κοντά στο σημείο του φόνου του βοσκού ενώ αναζητούσαν τον χώρο -κοντά στο ίδιο σημείο-όπου μπορεί να έχει κρύψει και άλλα εκρηκτικά ή πυροκροτητές που έχουν κλαπεί από γύρω λατομεία.
Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με πρόθεση και η υπόθεση παραπέμφθηκε για κύρια ανάκριση.