Ενημερωτική ανακοίνωση από την Μητρόπολη Μεσογαίας – Λαυρεωτικής για το περιστατικό της Παναγίας Ελεούσης στα Λεγραινά

Πρόσφατα Άρθρα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ

11.9.2017

Τις μέρες αυτές κυκλοφόρησε στο και στα σχόλιο ότι με τη λήξη της καθιερωμένης Λιτανείας και του Εσπερινού στην πανήγυρη της Παναγίας Ελεούσης στα Λεγραινά, την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017, και ενώ ο Σεβασμιώτατος Μεσογαίας και κ. Νικόλαος  προέτρεψε τον κόσμο να ψάλουν τον Εθνικό Ύμνο, ο κ. Δημήτριος Λουκάς δήθεν αντέτεινε ότι δεν πρέπει αυτό να γίνει λόγω του ότι είχε δύσει ο ήλιος.

Η πληροφορία αυτή και μάλιστα όπως παρουσιάστηκε με ερμηνευτική προέκτασή της περί αρνήσεως του Δημάρχου να ακουστεί ο μας Ύμνος είναι αναληθής. Η αλήθεια είναι ότι όταν ο Σεβασμιώτατος έκανε την πρότασή του, ο Δήμαρχος ρώτησε διακριτικά εάν κάτι τέτοιο επιτρέπεται μετά τη δύση του ηλίου, και τούτο διότι η άποψη αυτή κυκλοφορεί ανάμεσά μας. Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος στράφηκε στον διευθυντή της φιλαρμονικής κ. Θεόδωρο Λεμπέση και ρώτησε εάν μπορεί η ορχήστρα να παίξει τον Εθνικό Ύμνο, ο οποίος ένευσε ότι δεν έχουν τις παρτιτούρες. Γι’ αυτό και ο Σεβασμιώτατος πρότρεψε να ψάλουν όλοι μαζί τον Εθνικό Ύμνο, πράγμα που έκαναν όλοι πρόθυμα, του Δημάρχου συμμετέχοντος χωρίς κανέναν ενδοιασμό και του λαού ψάλλοντος με εθνικό παλμό και ενθουσιασμό.

Οι διχαστικές αλλοιώσεις των γεγονότων και οι κακοπροαίρετες παρερμηνείες τους, ιδίως όταν τραυματίζουν υπολήψεις δημοσίων προσώπων, εκτός από άδικες μόνον κακό κάνουν.

(εκ της Ιεράς Μητροπόλεως)

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 11.9.2017 1

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ
ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ & ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

 

Σχετικά:

Το περιστατικό με τη μη ανάκρουση, από την φιλαρμονική, του Εθνικού Ύμνου στη λιτανεία…

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ