ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ, ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ, ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ, ΚΟΡΩΠΙ, ΚΕΡΑΤΕΑ, ΛΑΥΡΙΟ, ΚΑΛΥΒΙΑ, ΚΑΜΑΡΙΖΑ, ΑΝΑΒΥΣΣΟΣ, ΠΑΛΑΙΑ ΦΩΚΑΙΑ, ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ, ΚΙΤΣΙ, ΚΟΥΠΙ, ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ, ΚΡΩΠΙΑ

Αναφορά πορείας του εθελοντικού προγράμματος 3-13 Δήμου Σαρωνικού, σε συνεργασία με το Επιστημονικό Κέντρο Ενημέρωσης και Στήριξης «Οικογένεια»

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο...
Facebook
Twitter

Αναφορά πορείας του εθελοντικού προγράμματος 3-13 Δήμου Σαρωνικού, σε συνεργασία με το Επιστημονικό Κέντρο Ενημέρωσης και Στήριξης «Οικογένεια»

 

Το εθελοντικό πρόγραμμα 3-13 του Δήμου Σαρωνικού σε συνεργασία με το Επιστημονικό Κέντρο «Οικογένεια» συνεχίστηκε τους μήνες Ιανουάριο , Φεβρουάριο και Μάρτιο. Η κυρία Τατιάνα Τσαραμιάδου – Οικογενειακή Σύμβουλος και η επιστημονική ομάδα του προγράμματος «3-13 μας ενημερώνουν:

«Υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον από γονείς αλλά και εκπαιδευτικούς, οι οποίοι τηλεφωνούν, κάνουν ερωτήσεις και ζητούν υποστήριξη για παιδιά στην τάξη και τα σχολεία. Αυτήν την περίοδο διαπιστώσαμε ότι οι μαθησιακές και συναισθηματικές δυσκολίες, που παρουσιάζουν τα παιδιά στο σχολείο, συνοδεύονται και με πολλά συναισθηματικά και  οικογενειακά ζητήματα. Τα ραντεβού κλείνονται κάθε Δευτέρα από τις 2-4μ.μ Συγκεκριμένα τους μήνες Ιανουάριο , Φεβρουάριο και Μάρτιο αξιολογήθηκαν 17 περιστατικά παιδιών και εφήβων εκ των οποίων:

  • Σε  2 περιστατικά δεν διαγνώστηκαν δυσκολίες
  • Σε 1 περιστατικό δόθηκε χρόνος αυτοβελτίωσης και έγινε πρόταση για  επαναξιολόγηση σε 6 μήνες λόγω μικρής ηλικίας.
  • 12 περιστατικά είχαν ευρήματα και παραπέμφθηκαν από την κοινωνική μας υπηρεσία σε δημόσιους φορείς (Ιατροπαιδαγωγικά κέντρα, Ασκληπιείο Βούλας, Παίδων κ.α.) και κατόπιν βοηθήσαμε τους γονείς τηλεφωνικά και προσωπικά.
  • Για 1 παιδί που παρουσίαζε δυσκολίες συμπεριφοράς στο σχολείο, μας ζητήθηκε συνεργασία από διεύθυνση Δημοτικού σχολείου, για το οποίο συνεργαστήκαμε , αξιολογήσαμε τις δυσκολίες, ενημερώσαμε συμβουλευτικά τον γονέα  που όμως δεν επιθυμούσε περαιτέρω ενέργειες.
  • Για 2 παιδιά, μας έγινε παραπομπή από την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου Σαρωνικού, με σκοπό ο γονέας να δει Παιδοψυχίατρο του κέντρου μας. Το κέντρο μας προσέφερε – εκτός του προγράμματος- ΔΩΡΕΑΝ (εθελοντικά) συνεδρίες με τον παιδοψυχίατρο με στόχο παιδοψυχιατρική εκτίμηση.

 

Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία κάθε αξιολόγησης, ορίζουμε νέα συνάντηση χωρίς την παρουσία του παιδιού, για να δώσουμε αποτελέσματα και να καθοδηγήσουμε τους γονείς με τα ταμεία και τις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ. Το εθελοντικό μας έργο συνεχίζεται και μετά το ραντεβού τους, καθώς παρέχουμε κάθε δυνατή βοήθεια τηλεφωνικά ή προσωπικά.

Για τις διακοπές του Πάσχα σας ενημερώνουμε ότι το πρόγραμμα θα επαναλειτουργήσει από την Δευτέρα 16 Απριλίου 2018.

Στα πλαίσια του εθελοντικού μας έργου η διευθύντρια κ. Τατιάνα Τσαραμιάδου έκανε ομιλία στο Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Παλαιάς Φώκαιας με θέμα: «Οι δυσκολίες των παιδιών στο σχολείο» την Τρίτη 27 Μαρτίου.

Παραμένουμε στην διάθεσή σας για κάθε συνεργασία. Καλές γιορτές!»

 

Σχολίασαν…Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή και δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε άμεσα και χωρίς καμία προειδοποίηση συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης θα αποκλείονται.

Δημοφιλή άρθρα

ΤΑ-ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ!-ΕΓΙΝΕ-και-σεισμός-στο-Λαύριο…
Σεισμική-δόνηση-“κούνησε”-το-Λαύριο-τα-ξημερώματα
780588
Απόφαση-Κοινοτικού-Συμβουλίου-Κερατέας-στο-αίτημα-του-Δήμου-Λαυρεωτικής-για-Υποβολή-προτάσεων-στον…
Δημήτρης-Παπαχρήστου:-«Η-παράταξη-“Σαρωνικός-Ξεκινάμε”-είναι-διαφορετική»
ΕΚΤΑΚΤΗ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ!!!
avit:-το-«χειροποίητο»-vegan-μαγαζί-της-Γλυφάδας-δεν-είναι-μόνο-για-vegans
Έκτακτες-διακοπές-ρεύματος-σήμερα-σε-9-περιοχές-της-Αττικής
Αποχαιρέτησε-με…-γυμνή-φωτογραφία-το-καλοκαίρι-η-Μίνα-Αρναούτη-(pic)

Διαβάστε επίσης...

Αξιολόγηση-4ετίας-του-Γραφείου-Παιδείας-από-το-σύνολο-των-Σχολικών-Μονάδων-του-Δήμου-Μαρκοπούλου

Αξιολόγηση 4ετίας του Γραφείου Παιδείας από το σύνολο των Σχολικών Μονάδων του Δήμου Μαρκοπούλου

Αρχική » Ενημέρωση » Αξιολόγηση 4ετίας του Γραφείου Παιδείας από το σύνολο των Σχολικών Μονάδων του Δήμου Μαρκοπούλου Με την συμπλήρωση της 4ετούς θητείας της

Scroll to Top