Υπογραφή προγραμματικής σύμβασης Περιφέρειας Αττικής και Δήμου Λαυρεωτικής για τη μελέτη «Κτηματογράφηση Πολεοδόμηση –Πράξη Εφαρμογής Περιοχών Β’ Κατοικίας Περιγιάλι –Τσονίμα –Τρεχαντιέρα» -Συνολικός προϋπολογισμός περίπου 880.000 ευρώ 

Πρόσφατα Άρθρα

Γ. Πατούλης: «Μαζί με τους δήμους της Αττικής συνεχίζουμε τη συστηματική προσπάθεια μας προκειμένου να διευθετηθούν μια σειρά από ζητήματα τα οποία δεν έχουν λυθεί εδώ και δεκαετίες»

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης και ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δ. Λουκάς προχώρησαν την Παρασκευή 27 Ιουλίου 2020 στην υπογραφή  προγραμματικής σύμβασης για τη μελέτη «Κτηματογράφηση Πολεοδόμηση –Πράξη Εφαρμογής Περιοχών Β’ Κατοικίας Περιγιάλι –Τσονίμα –Τρεχαντιέρα». 

Η υπογραφή της σύμβασης πραγματοποιήθηκε παρουσία και του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Θ. Αυγερινού

Ο προϋπολογισμός της Προγραμματικής Σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των 879.875,58 ευρώ και αφορά στις υπολειπόμενες εργασίες για την ολοκλήρωση της μελέτης. Η ισχύς της σύμβασης αρχίζει από την υπογραφή της και η διάρκειά της ορίζεται σε 28 μήνες.

Στο πλαίσιο των σχετικών δεσμεύσεων των δύο μερών, η αναλαμβάνει μεταξύ άλλων, τη χρηματοδότηση των υπολειπόμενων εργασιών της μελέτης και μέχρι του παραπάνω ποσού των 879.875,08 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.24% ).

Ο μεταξύ άλλων αναλαμβάνει την επίβλεψη της μελέτης, την παραλαβή της και τη χρηματοδότηση κάθε επιπλέον δαπάνης μελετών και εργασιών που δεν συμπεριλαμβάνονται στον εγκεκριμένο πίνακα για τον καθορισμό του συμβατικού αντικειμένου της. 

Κατά τη διάρκεια της υπογραφής της σύμβασης ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι η θα συνεχίσει τη συστηματική προσπάθεια που έχει ξεκινήσει προκειμένου να διευθετηθούν μια σειρά από ζητήματα τα οποία δεν έχουν λυθεί εδώ και πολλά χρόνια.  Επίσης υπογράμμισε ότι για να επιτευχθεί ο στόχος της συνολικής ανάπτυξης της Αττικής απαιτούνται σταθερά βήματα και ισότιμη μεταχείριση. Πρόθεσή μας είναι η ολοκλήρωση των επιβαλλόμενων, εκ του νόμου, διαδικασιών στο συντομότερο δυνατό χρόνο. 

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Δ. Λουκάς εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του για την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης η οποία ανοίγει το δρόμο για την οριστική επίλυση του προβλήματος που υπάρχει στην περιοχή. 

Στη συνέχεια ο δήμαρχος αναφέρθηκε στο καλό κλίμα συνεργασίας που υπάρχει με τον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη και συζήτησαν για μια σειρά από έργα υποδομών που αφορούν στην περιοχή και τα οποία μπορούν να υλοποιηθούν μέσω χρηματοδότησης της Περιφέρειας Αττικής.

 Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να εξειδικευθούν οι προτάσεις και όπου υπάρχουν ώριμες μελέτες να ενταχθούν τα έργα. Ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης επισήμανε για άλλη μια φορά ότι προτεραιότητα δίδεται σε έργα που αφορούν στην ασφάλεια των πολιτών (όμβρια, αντιπλημμυρικά, έργα οδοποιίας κ.α.).   

IMG 2947 scaled

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ