Θεοδωρικάκος: Το επόμενο τρίμηνο κάθε δήμος θα έχει το δικό του πολεοδομικό γραφείο

Πρόσφατα Άρθρα

Ερωτηθείς για τη σύσταση πολεοδομικών γραφείων σε κάθε δήμο, ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε ότι κάτι τέτοιο έχει ψηφιστεί, ωστόσο για να γίνει πράξη, θα χρειαστεί οι δήμοι να αντλήσουν πολιτικούς μηχανικούς από το μητρώο της ΕΕΤΑΑ.

«Αυτό το μητρώο ανοίγει την επόμενη εβδομάδα, επομένως θα δοθεί μια μικρή παράταση λειτουργίας με το προηγούμενο σύστημα.

Σίγουρα, στο επόμενο τρίμηνο θα γίνει πράξη η δυνατότητα κάθε δήμος να έχει το δικό του πολεοδομικό γραφείο».

 

«Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι έτοιμη να καινοτομήσει

Ερωτηθείς για τις έξυπνες πόλεις, ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι έτοιμη να καινοτομήσει και έχει πάρει πρωτοβουλίες.

Το επόμενο 10ήμερο θα ανακοινωθεί η πρόσκληση, που θα περιλαμβάνει πολλές ψηφιακές εφαρμογές, όπως την αναβάθμιση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» αλλά και δυνατότητες για τα ΑμεΑ, ώστε να έχουν μια κανονική ζωή, ισότιμη με τους υπόλοιπους πολίτες.

Έφερε δε ως παράδειγμα τις εκατοντάδες παραλίες που θα τοποθετηθούν ράμπες, προκειμένου να μπουν στη θάλασσα άτομα με κινητικά προβλήματα.

Ειδική αναφορά έκανε στην ψηφιοποίηση των υπηρεσιών από όλους τους δήμους κατά το διάστημα της καραντίνας.

«Όλοι οι δήμοι πρωταγωνίστησαν στην ψηφιοποίηση των υπηρεσιών τους. (…) Η αυτοδιοίκηση καινοτομεί και προχωρά μπροστά στις ψηφιακές υπηρεσίες και στη μείωση του ενεργειακού κόστους», είπε , εκφράζοντας την πεποίθηση ότι το πρόγραμμα των 130 εκατ. ευρώ θα πιάσει τόπο.

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα