Πατούλης – Φιλίππου: Μίλησαν για πολλά όχι όμως για το «φλέγον» θέμα με τις ανεμογεννήτριες!

Πρόσφατα Άρθρα

Μπορεί τη Δευτέρα (1 Ιουνίου) να απέστειλε επιστολή τόσο προς τον περιφερειάρχη όσο και προς το περιφερειακό συμβούλιο ζητώντας να στηρίξουν τον «αγώνα για την αποτροπή εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο Πάνειο Όρος», και να συζητηθεί το θέμα στη συνεδρίαση το απόγευμα της Τετάρτης (3 Ιουνίου), όμως λίγες ώρες πριν από την έναρξη της συνεδρίασης αυτής παρότι συναντήθηκε με τον Γιώργο Πατούλη, δεν έκανε την παραμικρή σχετική νύξη!

Ο λόγος για τον δήμαρχο Σαρωνικού, Πέτρο Φιλίππου ο οποίος στη συνάντηση που είχε με τον κ. Πατούλη και στελέχη της Περιφέρειας για θέματα που αφορούν τον δήμο του δεν αναφέρθηκε ούτε έστω με μια φράση στο θέμα που έχει κάνει σημαία του σε τοπικό επίπεδο.

Και σαν να μην έφτανε αυτό εντύπωση προκάλεσε ότι, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφέρειας, τον κ. Φιλίππου συνόδευε μόνο ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δήμου Σαρωνικού, Χρήστος Τσιγαρίδας ενώ απουσίαζαν οι άλλοι δύο επικεφαλής παρατάξεων, δηλαδή ο τ. δήμαρχος και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Γιώργος Σωφρόνης αλλά και η κα Τάνια Γαλανοπούλου.

Σε σχετική ερώτηση του notioanatolika.gr προς τον κ. Σωφρόνη ο τ. δήμαρχος απάντησε ότι ουδέποτε προσεκλήθη στη συνάντηση αυτή και εξέφρασε την έκπληξή του για την παρουσία σε αυτή μόνο του κ. Τσιγαρίδα!

Πάντως οι κ.κ. Πατούλη και Φιλίππου καθώς και οι υπόλοιποι παρόντες μίλησαν για έργα που εξελίσσονται στις περιοχές του Δήμου Σαρωνικού και όπως αναφέρει και το δελτίο τύπου της Περιφέρειας «συζήτησαν τις δυνατότητες συνεργασίας με στόχο την από κοινού δρομολόγηση βιώσιμων λύσεων».

Η σύσκεψη κινήθηκε γύρω από την «ανακατασκευή παιδικών χαρών σύμφωνα με το νέο θεσμικό πλαίσιο, σε έργα οδοποιίας και αποχέτευσης αλλά και από την ανάγκη να προχωρήσει το έργο με το αλιευτικό καταφύγιο».

Παράλληλα ο κ. Φιλίππου ζήτησε από τον Πατούλη να υπάρχει τηλεδιάσκεψη με όλους τους δημάρχους της Ανατ. Αττικής για «να συζητηθούν ζητήματα που σχετίζονται με την εξυπηρέτηση και την καλύτερη ασφάλεια των λουόμενων λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού»!

Ολοκληρώνοντας τη συνάντηση ο κ. Πατούλης δήλωσε: «Μέσα από την αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων που είναι διαθέσιμα, θα συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην υλοποίηση ώριμων έργων και προγραμμάτων. Η ανάπτυξη στην Αττική αποτελεί το μεγάλο μας στοίχημα. Χαίρομαι που έχω συνομιλητές μου συναδέλφους Δημάρχους με τους οποίους γνωριζόμαστε διαχρονικά και συνεργαζόμαστε στενά για να υλοποιήσουμε αναπτυξιακές δράσεις και έργα προς όφελος των πολιτών. Κοινός μας στόχος είναι η καλύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων των πολιτών και των τοπικών κοινωνιών».

Στη συνάντηση, σύμφωνα πάντοτε με τη σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας «μετείχε ο Οικονομικός Αντιπεριφερειάρχης Ν. Πέππας, η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Τεχνικών Έργων Ε. Κοσμίδη, ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Α. Καλογερόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Σαρωνικού Γ. Κυριακόπουλος και ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δήμου Σαρωνικού Χ. Τσιγαρίδας».

 

 

Ακολουθεί δελτίο τύπου της περιφέρειας Αττικής:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Γραφείο Τύπου

 

3/6/2020      

                                                   Δελτίο Τύπου

Γ. Πατούλης: «Περιφέρεια και Δήμοι συνεργαζόμαστε στενά για να υλοποιήσουμε αναπτυξιακές δράσεις και έργα προς όφελος των πολιτών»

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον Δήμαρχο Σαρωνικού Π. Φιλίππου

 

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης στο πλαίσιο των συναντήσεων και των συστηματικών συνεργασιών με τους Δημάρχους Αττικής είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Σαρωνικού Π. Φιλίππου. 

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Φιλίππου ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη για τα προβλήματα και τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή του και συζήτησαν  τις δυνατότητες συνεργασίας με στόχο την από κοινού δρομολόγηση βιώσιμων λύσεων. 

Στη συνάντηση μετείχε ο Οικονομικός Αντιπεριφερειάρχης Ν. Πέππας, η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Τεχνικών Έργων Ε. Κοσμίδη,  ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Α. Καλογερόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Σαρωνικού Γ. Κυριακόπουλος και ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δήμου Σαρωνικού Χ. Τσιγαρίδας.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν ζητήματα που σχετίζονται με την πορεία  υλοποίησης των έργων που χρηματοδοτούνται από την περιφέρεια καθώς και υπό ένταξη έργα. 

Μεταξύ άλλων έγινε αναφορά  στην ανακατασκευή παιδικών χαρών σύμφωνα με το νέο θεσμικό πλαίσιο, σε έργα οδοποιίας και αποχέτευσης. Επιπρόσθετα ο κ. Φιλίππου αναφέρθηκε στην ανάγκη να προχωρήσει το έργο με το αλιευτικό καταφύγιο, ενώ με σχετική επιστολή του ζητά να υπάρξει τηλεδιάσκεψη με όλους τους παράλιους Δήμους της Αττικής προκειμένου να συζητηθούν ζητήματα που σχετίζονται με την εξυπηρέτηση και την καλύτερη ασφάλεια των λουόμενων λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.   

Ο κ. Πατούλης απευθυνόμενος προς τον Δήμαρχο Σαρωνικού επισήμανε πως για τον ίδιο προσωπικά έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα τα ζητήματα που σχετίζονται με την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής καθώς και με την υγιεινή και ασφάλεια των πολιτών.  

«Μέσα από την αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων που είναι διαθέσιμα, θα συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην υλοποίηση ώριμων έργων και προγραμμάτων. Η ανάπτυξη στην Αττική αποτελεί το μεγάλο μας στοίχημα. Χαίρομαι που έχω συνομιλητές μου συναδέλφους Δημάρχους με τους οποίους γνωριζόμαστε διαχρονικά και συνεργαζόμαστε στενά για να υλοποιήσουμε αναπτυξιακές δράσεις και έργα προς όφελος των πολιτών. Κοινός μας στόχος είναι η καλύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων των πολιτών και των τοπικών κοινωνιών». 

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα