Ο Αντιπεριφερειάρχης  κ Αθανάσιος Αυγερινός  στην επέτειο για τα 10 χρόνια της Ομοσπονδίας Παραλιακών Συλλόγων.  

Την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου στην αίθουσα του Ιερού Ναού Προφήτη Ηλία, πραγματοποιήθηκε η κοπή πίτας της Ομοσπονδία Παραλιακών, Εξωραϊστικών και Πολιτιστικών Συλλόγων Δήμου Λαυρεωτικής, ενώ παράλληλα εορτάστηκαν τα 10 χρόνια από την ίδρυση της Ομοσπονδίας.  

Επίτιμος καλεσμένος ήταν ο αντιπεριφερειάρχης κύριος Αθανάσιος Αυγερινός ο οποίος στον χαιρετισμό του εξήρε τις πολυετής προσπάθειες της Ομοσπονδίας για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στην περιοχή και δεσμεύτηκε να είναι αρωγός σε οτιδήποτε απαιτηθεί  και ειδικά στο θέμα της προώθησης των διαδικασιών για την ένταξη στο σχέδιο πόλης. 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κος Ιωάννης Αδάμης, η αντιδήμαρχος κα Ελένη Κανελλοπούλου, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος στη ΔΕΥΑΤΗΛ κος Αντώνης Κωστάλας, ο τέως Δήμαρχος και δημοτικός σύμβουλος  κος Κωνσταντίνος Λεβαντής, οι δημοτικοί σύμβουλοι κος Γιώργος Αδάμης, κα Αρετούσα Μακρή, κος Σταύρος Ρόζης, κος Σταύρος Κρητικός, κος Κωνσταντίνος Άμαντος, ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ ΚΕΦΑΛΟΣ κύριος Κώστας Λουκάς, ο αντιπρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Λαυρίου κος Βαγγέλης Μπούζας και ο πρόεδρος της ομοσπονδίας οικιστικών συλλόγων κος Βαγγέλης Γώγος.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κύριος Νικηφόρος Φρατζέσκος στον χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στα σημαντικότερα έργα, δράσεις και κοινωνικές δραστηριότητες που συμμετέχει ενεργά η Ομοσπονδία, που επιδρούν καθημερινά στη ζωή των κατοίκων της ευρύτερης παραλιακής περιοχής όπως:

 1) Στο σχέδιο πόλης, όπου δεν παρέλειψε να τονίσει τη συμβολή των κ.κ. Δημάρχων Λεβαντή, Ιατρού και Λουκά στην θετική εξέλιξη των μελετών ένταξης . 

 

  Κλοπή μηχανήματος έργου JCB από το χώρο του ΣΜΑ (ΒΙΟ.ΠΑ.) Κερατέας.

2) Στην παρακολούθηση της λειτουργίας του Βιολογικού Λαυρίου και των θαλασσίων υδάτων στις παραλίες μας.

 3) Στη συμμετοχή των καθημερινών προβλημάτων της περιοχής με προτάσεις σχετικά με τον σχεδιασμό για την καλύτερη συγκομιδή των  απορριμμάτων, την καλύτερη συγκοινωνία με τα αστικά κέντρα, τον φωτισμό, την ασφάλεια, τη βελτίωση του οδικού δικτύου κ.α.

 4) Τη δημιουργία του 1ου περιφερειακού Ιατρείου στην περιοχή μας και την ανάγκη για να στελεχωθεί με περισσότερες ειδικότητες ιατρών και να καθιερωθεί η λειτουργία του, (όχι μόνο 1 φορά της εβδομάδα) τακτικότερα ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. 

5) Τη συμμετοχή στο δικαστικό αγώνα υπέρ του Δημοσίου για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα του λόφου του Προφήτη Ηλία. 

6) Στις πολιτιστικές δραστηριότητες των συλλόγων αλλά και στη λειτουργία του Δημοτικού Ωδείου Λαυρεωτικής στο Περιγιάλι.

Επίσης, έγινε ειδική μνεία στους πρωτεργάτες της δημιουργίας και λειτουργίας του άτυπου Διασυλλογικού και μετέπειτα Ομοσπονδίας, τον Μάριο Ναυπλιώτη, τον Γιώργο Φραγκιουδάκη τον Θεόδωρο Γκολφινόπουλο και το Νικηφόρο Φρατζέσκο. 

Στη συνέχεια ευχήθηκε σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς οι παραλιακοί οικισμοί να ενώσουν τις δυνάμεις τους μέσω της Ομοσπονδίας, ενεργώντας με σύμπνοια και αποφασιστικότητα, ώστε να κατακτηθεί ο πρωταρχικός στόχος που είναι η αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων της περιοχής μας και η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης της τοπικής κοινωνίας.

Σε αυτόν τον συνεχή αγώνα δεν πρέπει να λείπει κανείς, γιατί όταν είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι, μπορούμε να καταφέρουμε πολλά για τον Δήμο μας και τη πατρίδα μας .

Επεσήμανε δε ότι οι οικισμοί μπορούν να αποτελέσουν τον συνδετικό κρίκο μεταξύ των δύο πόλεων, Λαυρίου και Κερατέας, Κερατέας και Λαυρίου, συνεργαζόμενοι για το σκοπό αυτό  με όλους τους φορείς και απώτερο στόχο έναν καλύτερο Δήμο

Ο Πρόεδρος τέλος  εξέφρασε τις ευχαριστίες του σε όλα τα μέλη των Δ.Σ. των Συλλόγων/μελών της για την άριστη διοργάνωση μίας ακόμα εκδήλωσης, το πατέρα Στέφανο, τους επιτρόπους του ναού του Προφήτη Ηλία για το χώρο φιλοξενίας και βέβαια το πλήθος των κατοίκων από όλους τους οικισμούς της παραλιακής μας ζώνης, που παρέστηκε στην εκδήλωση εκφράζοντας με τον καλύτερο τρόπο τη συμπαράστασή τους στο έργο και στις προσπάθειες των συλλόγων και της Ομοσπονδίας. 

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κος Ι. Αδάμης και οι επικεφαλείς των παρατάξεων που μετέχουν στο δημοτικό  συμβούλιο Λαυρεωτικής κος Κ. Λεβαντής, κα Α. Μακρή και ο κ Σ. Κρητικός, αφού εξήραν το έργο της Ομοσπονδίας, απεύθυναν στους παρευρισκόμενους τις ευχές τους για τα 10 χρόνια της Ομοσπονδίας και τα χρόνια πολλά για το νέο έτος.   

Στο τέλος της εκδήλωσης ακολούθησε η κοπή της πίτας και το καθιερωμένο κέρασμα .

Για το Δ.Σ της Ομοσπονδίας

 

  Με αγορά αναπνευστήρων και κρεβατιών ΜΕΘ και ΜΑΦ ύψους 740.000,  προμηθεύει νοσοκομεία της Αττικής, η Περιφέρεια Αττικής

Πρόεδρος: Νικηφόρος Φρατζέσκος

Αντ/δρος: Θεμιστοκλής Μακαντάσης

Γραμματέας: Στυλιανός Γρηγοράκος

Μέλη: Αθανάσιος Αντωνιάδης, Σπυρίδων Ιορδανίδης, Γεώργιος Κερένης, Παράσχος Μαρούσης, Νικόλαος Παππάς, , Ευάγγελος Ταράσης.

 

Σχόλια μέσω facebook