Κορωπί, Μαρκόπουλο, Παιανία, Σπάτα ένωσαν δυνάμεις για την ανάπτυξη-Ποιοι προτάθηκαν για το νεοσύστατο φορέα

Αξίζει να διαβάσετε

Ένωσαν δυνάμεις για να φέρουν την  ανάπτυξη, ξεπερνώντας αδυναμίες και αγκυλώσεις. Πρόκειται για τέσσερις δήμους της Ανατολικής Αττικής, που συνέστησαν Αναπτυξιακό Οργανισμό  μέσα από τον οποίο στοχεύουν να υλοποιήσουν έργα ανάπτυξης για την περιοχή τους, με πνεύμα συνεργασίας και αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Συγκεκριμένα σε κοινή ανακοίνωση αναφέρουν:

                                                            KOINO ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                                          11.02.2021

Στρατηγική επιλογή ανάπτυξης των η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΤΤΙΚΗΣ Α.Ε (Α.Ο.Τ.Α) από τους Δήμους Κρωπίας, Μαρκοπούλου – Μεσογαίας, Παιανίας και Σπάτων – Αρτέμιδος

Οι Δήμοι Κρωπίας, Μαρκοπούλου – Μεσογαίας, Παιανίας και Σπάτων – Αρτέμιδος κατόπιν σχετικών αποφάσεων των Δημοτικών μας Συμβουλίων έχουμε ξεκινήσει τις διαδικασίες για τη σύσταση Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τη μορφή Ανώνυμης Εταιρείας Ειδικού Σκοπού με την επωνυμία «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΤΤΙΚΗΣ Α.Ε. – ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΠΙΚΗΣΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ» και με διακριτικό τίτλο «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΤΤΙΚΗΣ Α.Ε- Α.Ο.Τ.Α.».

Η «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΤΤΙΚΗΣ Α.Ε – Α.Ο.Τ.Α.» αποτελεί μια στρατηγική επιλογή ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή των κι ανοίγει νέους ορίζοντες, ενώνοντας τις δυνάμεις μας για την αναβάθμιση των υποδομών και την ενίσχυση των υπηρεσιών προς τους πολίτες. Είναι ένα δυναμικό εργαλείο, που θα αποτελέσει την αιχμή της παραγωγής έργου, ξεπερνώντας τις δαιδαλώδεις γραφειοκρατικές διαδικασίες, που πυκνά συχνά δυσχεραίνουν το έργο της τοπικής αυτοδιοίκησης, δίνοντας απαντήσεις στη δύσκολη καθημερινότητα των δημοτών.

Στόχος μας είναι: Η από κοινού με τους Δήμους εφαρμογή αναπτυξιακών πολιτικών μέσω της εκπόνησης τοπικού Στρατηγικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης της Τοπικής Οικονομίας προς όφελος των πολιτών, η ένταξη-συμμετοχή και υλοποίηση συν-χρηματοδοτούμενων Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, η ενίσχυση της διοικητικής και τεχνικής επάρκειας των Δήμων μέσω της επιστημονικής, συμβουλευτικής, και τεχνικής υποστήριξης, η ωρίμανση και εκτέλεση έργων υποδομής, η υλοποίηση δράσεων κι έργων που εντάσσονται στους στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης, η υιοθέτηση νέων τεχνολογιών σε όλες τις υπηρεσίες των Δήμων κι η παροχή υπηρεσιών ψηφιοποίησης, η υλοποίηση πολιτικών κοινωνικής συνοχής. 

Σε ένα τόσο σημαντικό φορέα για την περιοχή μας, που θα αναλάβει να σχεδιάσει και να υλοποιήσει σημαντικά αναπτυξιακά έργα, η επιλογή των προσώπων που θα τον καθοδηγήσουν είναι καθοριστική. 

Από κοινού οι τέσσερις επιλέξαμε να συνθέσουμε την ομάδα που θα ηγηθεί αυτής της προσπάθειας με ανθρώπους που έχουν εμπειρία, τεχνογνωσία και δυναμική, δημιουργώντας ένα σχήμα με καταξιωμένα στελέχη, το οποίο θα εγγυάται την επίτευξη των προσδοκιών και των στόχων. 

138556Στη θέση του Προέδρου της «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Α.Ε – Α.Ο.Τ.Α.»προτάθηκε να αναλάβει ο επί χρόνια Νομάρχης Ανατολικής Αττικής κ.Λεωνίδας Κουρής. Συστάσεις για το ποιος είναι ο Λεωνίδας Κουρής, δε χρειάζονται. Η μακρόχρονη παρουσία του στα αυτοδιοικητικά και στην πολιτική ζωή του τόπου, το έργο που επιτέλεσε στην και η καθαρότητα του, αποτελούν εγγύηση και βάζουν τον πήχη ψηλά. 

Δίπλα στον έμπειρο Λεωνίδα Κουρή, στη νευραλγική θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου, προτάθηκε ομόφωνα να αναλάβει ο Κωνσταντίνος Μπουλμέτης, με πολυετή αυτοδιοικητική και επαγγελματική εμπειρία στη διοίκηση φορέων Γενικής Κυβέρνησης, Δ.Ε.Κ.Ο., Ο.Τ.Α. και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων, έχοντας γνώση του ευρύτερου ρόλου των δημόσιων επιχειρήσεων κι οργανισμών, εντός ενός ανταγωνιστικού οικονομικού περιβάλλοντος.

Είμαστε βέβαιοι ότι θα υπηρετήσουν το σκοπό του Αναπτυξιακού Οργανισμού με τον καλύτερο τρόπο, έχοντας υψηλή την αίσθηση του καθήκοντος και την κατανόηση της έννοιας του δημόσιου συμφέροντος. 

Εμείς, οι τέσσερις Δήμοι Κρωπίας, Μαρκοπούλου – Μεσογαίας, Παιανίας και Σπάτων – Αρτέμιδος, θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις το μεγαλεπήβολο αυτό εγχείρημα, μέσα από το οποίο στοχεύουμε να αναβαθμίσουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες και την ποιότητα ζωής των δημοτών μας. 

 

Οι Κρωπίας, Δημήτριος Κιούσης, Μαρκοπούλου-Μεσογαίας, Κωνσταντίνος Αλλαγιάννης, Παιανίας, Ισίδωρος Μάδης, Σπατών-Αρτέμιδος, Δημήτριος Μάρκου

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Η επιλογή του κυρίου Λ. Κουρή ,ως προέδρου ,εγκύηση επιτυχίας του νεου θεσμού.

Σχολιασμός του άρθρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

- Advertisement -

Πρόσφατα Νέα

- Advertisement -

Σχετικά άρθρα