Καθαιρέθηκε η πρέσβης της Αλβανίας στην Ελλάδα και όλο το προσωπικό της πρεσβείας

Πρόσφατα Άρθρα

Σύμφωνα με τα αλβανικά ΜΜΕ ο αναπληρωτής Υπουργός Ευρώπης και Εξωτερικών Υποθέσεων της Αλβανίας Γκέντ Τσάκαϊ, απέλυσε το διπλωματικό προσωπικό και την πρέσβη της Αλβανίας στην Αθήνα, Αρντιάνα Χομπντάρι.

Ο κ. Τσάκαϊ πρότεινε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα η νέα πρέσβης να είναι η στενή συνεργάτης του Λιουέλια Χαϊντάραγκα. Η κ. Χαϊντάραγκα έχει σπουδές ψυχολογίας στις ΗΠΑ, ενώ είναι κόρη του πρώην υπουργού Άμυνας Λουάν Χαϊντάραγκα.

Οι ρηξικέλευθες αυτές αποφάσεις αιτιολογήθηκαν με τις χαμηλές επιδόσεις της πρεσβείας τόσο σε διπλωματικό επίπεδο, όσο και στην εξυπηρέτηση των πολιτών. Το γεγονός αυτό μάλιστα είχε προκαλέσει την έντονη δυσαρέσκεια των Αλβανών που διαμένουν στην Ελλάδα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η διαδικασία ανανέωσης της αλβανικής ταυτότητας, για την οποία η Πρεσβεία έκλεινε ραντεβού στους πολίτες μετά από 6 μήνες.

Πίσω όμως από αυτές τις προφάσεις, πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι πιστεύουν ότι οι αποφάσεις αυτές συνδέονται με το σκάνδαλο της μυστηριώδους εξαφάνισης των 100 αλβανικών διαβατηρίων πριν από περίπου έναν χρόνο. Τότε είχε απολυθεί ο πρόξενος της Αλβανίας στα Ιωάννινα, Περβίν Γκικουρία.

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα