Καταδικάστηκε ο Εμμανουήλ Γρινιεζάκης

Την ενοχή για δύο κακουργήματα του πρώην προέδρου και δύο μελών της προηγούμενης διοίκησης του Γηροκομείου Αθηνών αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων που δίκασε την υπόθεση της τεράστιας οικονομικής ζημιάς που υπέστη το ίδρυμα, εξαιτίας σωρείας ατασθαλιών στην οικονομική διαχείριση την περίοδο 2008 έως και 2013.

Το δικαστήριο, κατόπιν ανάλογης εισαγγελικής πρότασης, καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 16 ετών και 6 μηνών τον ιερέα Προκόπιο Μπούμπα, πρώην πρόεδρο του φιλανθρωπικού Σωματείου «Ελεήμων Εταιρία Αθηνών-Γηροκομείο- Πτωχοκομείο», για απιστία και υπεξαίρεση κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και δεν δόθηκε αναστολή στην έκτιση της ποινής. Έτσι, σε βάρος του εκδίδεται ένταλμα σύλληψης και αναμένεται να οδηγηθεί στη φυλακή.

Επίσης ένοχοι κρίθηκαν για τα ίδια αδικήματα οι άλλοι δύο συγκατηγορούμενοί του. Στον πρώην γραμματέα του Ιδρύματος, Αντώνη Διονυσόπουλο, επιβλήθηκε ποινή 13 ετών και 2 ετών και στον σύμβουλο-ταμία Εμμανουήλ Γρινιεζάκη ποινή 9 ετών και δύο μηνών. Η ποινή τους έχει ανασταλτικό χαρακτήρα και θα μείνουν εκτός φυλακής μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής τους σε δεύτερο βαθμό.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Γρινιεζάκης ήταν δημοτικός σύμβουλος Κορωπίου και αντιδήμαρχος ενώ παραιτήθηκε από τα καθήκοντά του το Νοέμβριο του 2018. Ήταν ίσως ο μακροβιότερος δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Κρωπίας καθώς είχε εκλεγεί σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις, τα τελευταία 20 χρόνια, είτε ως σύμβουλος της αντιπολίτευσης είτε της συμπολίτευσης, με τους συνδυασμούς του κ. Παπαγιανόπουλου και του κ. Κιούση.

Η υπόθεση της διαχείρισης των οικονομικών του Γηροκομείου είχε ερευνηθεί από τους εισαγγελείς διαφθοράς, έπειτα από εντολή της τότε εισαγγελέως Ελένης Ράικου, οι οποίοι τον Ιούλιο του 2015 προχώρησαν στην άσκηση κακουργηματικών ποινικών διώξεων σε βάρος των τριών υπευθύνων στους οποίους καταλόγιζαν σωρεία αυθαιρεσιών και αδιαφανών διαδικασιών στα οικονομικά που έφεραν σε οριακή οικονομική κατάσταση το ίδρυμα, τους εργαζομένους αλλά και τους τρόφιμους του, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

  Ο Δήμος Λαυρεωτικής κατέθεσε πρόταση για τη δημιουργία Γεωπάρκου στο Δήμο μας στην Ελληνική Επιτροπή της Unesco

Από τα στοιχεία που είχαν συλλέξει οι εισαγγελείς διαφθοράς προέκυψε πως οι τρεις υπεύθυνοι του Ιδρύματος άφησαν αναξιοποίητα ακίνητα που ανήκουν στο Γηροκομείο τα οποία είτε δεν μίσθωναν καθόλου αφήνοντάς τα χωρίς συντήρηση είτε μίσθωναν σε πρόσωπα του κύκλου τους με ελάχιστα μισθώματα.

Ακόμη, μεταξύ άλλων, στη δικογραφία αναφέρεται ότι ποσά που ξεπερνούν τα 10 εκατομμύρια ευρώ είχαν αναληφθεί από λογαριασμούς του ιδρύματος με μη νόμιμες διαδικασίες, ενώ σε λογαριασμούς των κατηγορουμένων είχαν εντοπιστεί ποσά έως 200 χιλιάδες ευρώ, που δεν δικαιολογούνταν από τα εισοδήματα που δήλωναν.

↓ Σχολιάστε εδώ μέσω του λογαριασμού σας στο facebook ↓