19.2 C
Keratea
Σάββατο, 27 Νοεμβρίου, 2021

Κακή εξέλιξη στην υπόθεση του Αλιευτικού Καταφυγίου Π. Φώκαιας ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Σαρωνικού

Πρόσφατα Άρθρα

Την πολύ κακή εξέλιξη στην υπόθεση του Αλιευτικού Καταφυγίου Π. Φώκαιας, ανακοίνωσε ο Σαρωνικού κατά την διάρκεια της συζήτησης του Τεχνικού Προγράμματος του 2021 στην τηλεδιάσκεψη του Δημοτικού Συμβουλίου της 23/12/20 καθώς δεν επήλθε συμβιβασμός με τον Ανάδοχο του έργου ο οποίος με αγωγή του, εναντίον της Περιφέρειας διεκδικεί μεγάλο χρηματικό ποσό για την ζημία που υπέστη από την του έργου που είχε αναλάβει για την αναβάθμιση του αλιευτικού καταφυγίου της Παλαιάς Φώκαιας.

Η σύμβαση για το Αλιευτικό Καταφύγιο Παλαιάς Φώκαιας υπεγράφη την 1-12-2014 μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και την Εταιρεία «ΜΕΤΡΟ ΑΤΕ» και αφορούσε στην
αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του αλιευτικού καταφυγίου της Παλαιάς Φώκαιας, συνολικού προϋπολογισμού 4.650.000€

Η υπογραφή της σύμβασης ήταν καρπός πολυετών προσπαθειών της πρώην Κοινότητας Παλαιάς Φώκαιας αλλά και της προηγούμενης διοίκησης του Δήμου Σαρωνικού που είχε θέσει σε πρώτη προτεραιότητα την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου.

Ο πρώην Κοινοτάρχης Παλαιάς Φώκαιας και μετέπειτα Αντιδήμαρχος Σαρωνικού Μανώλης Τσαλικίδης είχε ασχοληθεί ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια με τη της μελέτης της επέκτασης του λιμανιού και τη διεκπεραίωση όλων των γραφειοκρατικών προβλημάτων και κωλυμάτων που συχνά προκύπτουν σε αυτές τις περιπτώσεις από τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, όπως είναι η σύνταξη και έγκριση οριστικών μελετών, η έγκριση περιβαλλοντικών όρων, η σύμφωνη γνώμη διαφόρων φορέων και υπηρεσιών π.χ. των υπουργείων Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας, της Κτηματικής Υπηρεσίας, της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας κλπ.

Στη συνέχεια, ο Σαρωνικού Γιώργος Σωφρόνης και ο Αντιδημάρχος Ηλίας Μπουκοβάλας ξεκινώντας τη θητεία τους το 2014, μετά την υπουργική απόφαση περί μεταβίβασης του Δημοσίου Κτήματος στην εταιρία Παράκτιο Μέτωπο Α.Ε. στο οποίο συμπεριλαμβάνονταν  και το αλιευτικό καταφύγιο της Παλαιάς Φώκαιας, διασφάλισαν εγγράφως την επίσημη σύμφωνη γνώμη του Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου της εταιρίας Παράκτιο Μέτωπο Α.Ε., κ. Αριστείδη Ματιάτου περί υπογραφής της σύμβασης Κατασκευής του Αλιευτικού Καταφυγίου.  Το έργο είχε  χρονικό ορίζοντα υλοποίησης 12 μήνες, εγκαινιάστηκε στις 5 Απρ 15 πλην όμως “σκόνταψε”  στην Αρχαιολογική Υπηρεσία στο ξεκίνημά του.

Έκτοτε, καταβλήθηκαν απ’ όλους τους θεσμικούς παράγοντες του Δήμου μας πολλές πιέσεις πρός όλες τις κατευθύνσεις και η Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων επέτρεψε τελικά προς το τέλος του 2019, την έναρξη των εργασιών στον Νοτιοανατολικό βραχιονα όμως προέκυψε άλλο ζήτημα καθώς ο ανάδοχος του έργου διεκδικεί με Αγωγή εναντίον της Περιφέρειας Αττικής τα έξοδα στα οποία είχε υποβληθεί για την εγκατάσταση των πλωτών μηχανημάτων και άλλων αφανών εργασιών από την ημερομηνία ανάθεσης μέχρι την του έργου και όλες οι προσπάθειες εξωδικαστικού συμβιβασμού έχουν αποτύχει.

Αυτό σημαίνει πρακτικά, όπως εξήγησε ο Π. Φιλίππου στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 23/12/20, πως δεν φαίνεται δυνατή η υλοποίηση του έργου για τους λόγους που περιγράφονται στο video που ακολουθεί

Πηγήparaktios

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ