Έντονο προεκλογικό άρωμα στη ΝΔ με μεγάλη συμμετοχή αυτοδιοικητικών καθ’ υπόδειξη Μαξίμου

Αξίζει να διαβάσετε

Έντονο προεκλογικό άρωμα είχε ο της 4ης Ιανουαρίου από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης, μετά τον ανασχηματισμό της Δευτέρας, φουντώνει ξανά τα σενάρια για πρόωρες κάλπες τους επόμενους μήνες και υλοποίηση του σχεδίου που είχαν εισηγηθεί στον πρωθυπουργό κορυφαία στελέχη, για το 2+4 έτη.

Στην κυβέρνηση απορρίπτουν αυτά τα σενάρια και μιλούν για κάλπες στο τέλος της τετραετίας. και Σπ. Λιβανός, μετά την ορκωμοσία τους στο Προεδρικό Μέγαρο, αναφέρθηκαν σε αυτά τα σενάρια λέγοντας ότι δεν ισχύουν και ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία.

Ωστόσο, μεταξύ των βουλευτών και στελεχών της κυβέρνησης η συζήτηση έχει ανάψει και τα σενάρια «ζυγίζονται» για να ληφθούν και οι αποφάσεις.

Μολονότι ο βασικός κορμός του υπουργικού συμβουλίου στα «βαριά» χαρτοφυλάκια έμεινε αμετάβλητος, η ενίσχυση του σχήματος με μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας και οι στοχευμένες αλλαγές στο ΥΠΕΣ έδωσαν το στίγμα του «εκλογικού» ανασχηματισμού.
Oι περισσότεροι αναλυτές συμφωνούν ότι ο έχει εκλογικό «άρωμα». Τονίζουν π.χ. ότι επελέγησαν περισσότερα «γαλάζια» στελέχη, από τον σκληρό πυρήνα του κόμματος δηλαδή. Αυτοί που θα «τρέξουν» τις εκλογές, θα οργανώσουν το κόμμα, θα «οργώσουν» τη χώρα για να συνομιλήσουν με τους πολίτες.
Σε αυτό το πλαίσιο, σύμφωνα με πληροφορίες από το e-ota.gr, στο της Νέας Δημοκρατίας έχουν ξεκινήσει ήδη οι εκλογικές διεργασίες, με την Πειραιώς να βρίσκεται σε μια προκαταρκτική διαδικασία κατάρτισης των ψηφοδελτίων.

Υπάρχουν διάφορες φήμες περί κινητοποίησης στελεχών της Νέας Δημοκρατίας (αλλά κι από άλλα κόμματα).

Ένα είδος προετοιμασίας για προκήρυξη εκλογών, με άνοιγμα γραφείων, τηλέφωνα σε ψηφοφόρους, περιοδείες κ.λπ.

Ενισχυμένη θα είναι η συμμετοχή στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στις «γαλάζιες» λίστες.
Άλλωστε, η ενίσχυση των ψηφοδελτίων με πρόσωπα από τους δήμους και τις περιφέρειες, αποτελεί βασική επιδίωξη του , ως μια «επιβράβευση» των αυτοδιοικητικών για τον κομβικό ρόλο που επιτέλεσαν στη μάχη με την πανδημία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι προερχόμενες από την Τοπική υποψηφιότητες δεν θα αφορούν μόνο σε εν ενεργεία αιρετούς αλλά και σε πρώην δημάρχους και περιφερειάρχες, οι οποίοι βρίσκονται την τελευταία διετία σε στάση πολιτικής αναμονής.
Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί πως η συμμετοχή των αυτοδιοικητικών στα υπό διαμόρφωση ψηφοδέλτια της Πειραιώς δεν προκαλεί ικανοποίηση σε αρκετούς ήδη εκλεγμένους γαλάζιους βουλευτές, καθώς λόγω της απλής αναλογικής δεν αποκλείεται η είσοδος «δυνατών» υποψηφιοτήτων από την πρώτου και δευτέρου βαθμού να δείξει την πόρτα της εξόδου του Κοινοβουλίου σε ορισμένους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος.

Σχολιασμός του άρθρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

- Advertisement -

Πρόσφατα Νέα

- Advertisement -

Σχετικά άρθρα