Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΡΩΠΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ-ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΜΠΕ

Πρόσφατα Άρθρα

 

 

Η Δημοτική Αρχή Κρωπίας για την Στρατηγική Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) και τις προτεινόμενες αλλαγές στο Προεδρικό Διάταγμα  Προστασίας του Υμηττού- με συλλόγους στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου Κρωπίας, την Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020, στις 14:00.

111218009 3491049970914934 411440785758921408 n 

Η σύσκεψη  θα μεταδοθεί ζωντανά-διαδικτυακά από το www.koropi.gr

Συγκρατημένη αισιοδοξία επικρατεί στη Δημοτική Αρχή Κρωπίας,  από τις ρυθμίσεις της  Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) και τις εκ των ενόντων προτεινόμενες τροποποιήσεις των διατάξεων του Προεδρικού Διατάγματος προστασίας του Υμηττού 2011 που παρουσίασε ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Κωστής Χατζηδάκης. Οι εξελίξεις αυτές  επιβλήθηκαν,  από τις νομικές ενέργειες του Δήμου  (2011-2017,προσφυγή στο Δικαστήριο Ευρωπαϊκής Ένωσης, δικαίωση το 2015  και εν νέου δικαίωση το 2017,στο ΣτΕ), την επιμονή και συνέπεια που επέδειξε στην υπεράσπιση δίκαιων θέσεων σε πλαίσιο ρεαλιστικής προσέγγισης της πραγματικότητας και την  πολιτική βούληση της σημερινής Κυβέρνησης.

Οι οικισμοί, Χέρωμα (Δήμου Βάρης), Σκάρπιζας, τμήματος του Κιτσίου- Άνοιξη (Δήμου Κρωπίας) που είχαν αναπτυχθεί πριν το πρώτο διάταγμα προστασίας του Υμηττού 1978 αντιμετωπίζονται ρεαλιστικά και δικαιώνονται οι πολύχρονοι αγώνες κατοίκων, συλλόγων και των Δήμων.Δασικές περιοχές,αναπόσπαστα μέρη του δασικού οικοσυστήματος Υμηττού που είχαν εξαιρεθεί,εντάσσονται σε ζώνη απολύτου προστασίας. Η ουσιαστική προστασία του Υμηττού και η ταυτόχρονη υπεράσπιση παραδοσιακών αγροτικών δραστηριοτήτων καθώς και του δικαιώματος της ιδιοκτησίας,ήταν οι στόχοι μας.

Η ΣΜΠΕ και ο «νέος οδικός χάρτης προστασίας του Υμηττού» διευκολύνουν πολλαπλές πολιτικές,βιώσιμης-εναλλακτικής ανάπτυξης και ανάδειξης του αρχέγονου βουνού που κυριαρχεί στο Λεκανοπέδιο της Αθήνας και στην πεδιάδα των Μεσογείων.Επιφυλάξεις και διαφορετικές προσεγγίσεις υπάρχουν σε επιμέρους ρυθμίσεις τόσο για το Δήμο μας όσο και για άλλες περιοχές. Με κριτήριο τη συνολική προστασία του Υμηττού οφείλουμε να συμβάλουμε στην οριστική επικράτηση άλλων πολιτικών που θα αποτρέπουν τη συνέχιση λανθασμένων αντιλήψεων, Κράτους-Αυτοδιοίκησης,που επέτρεψαν ή επιτρέπουν, την εγκατάσταση –λειτουργία κοιμητηρίων, χώρων διαχείρισης απορριμμάτων, λατομείων, κεραιών τηλεπικοινωνιών, νέων αυθαιρέτων κ.ο.κστον Υμηττό.

Ο Δήμαρχος Κρωπίας, Δημήτριος Κιούσης και ο αντιδήμαρχος,Νικόλαος Γιαννάκος εκπροσώπησαν το Δήμο Κρωπίαςστην παρουσίαση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τον Υμηττό από τον Υπουργό ΠεριβάλλοντοςΚ. Χατζηδάκη την περασμένη Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020 και ανέπτυξαν τις πρώτες αξιολογήσεις τους και τις παρατηρήσεις τους σε επιμέρους ρυθμίσεις της ΣΜΠΕΗ πρώτη είναι θετική. Για την καλύτερη συμμετοχή στη δημόσια διαβούλευση και στην ανάπτυξη κοινών θέσεων, Δήμου και  συλλογικών φορέων, προγραμματίστηκε στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου Κρωπίας, την Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020, στις 14:00.

Η σύσκεψη  θα μεταδοθεί ζωντανά-διαδικτυακά από το www.koropi.gr

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ