Άμεση αντίδραση της Περιφέρειας Αττικής στη φωτιά που ξέσπασε στο Λαύριο

ΔΕΛΤΊΟ ΤΎΠΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΈΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΉΣ

Γ. Πατούλης «Σε κάθε έκτακτη κατάσταση θα είμαστε στο πλευρό των πολιτών έχοντας ως ύψιστη προτεραιότητα την προστασία της ζωής και της περιουσίας τους»

Άμεση ήταν η ανταπόκριση της Περιφέρειας Αττικής αμέσως μόλις ενημερώθηκε από την για τη φωτιά που ξέσπασε σήμερα στην περιοχή  Πούντα Ζέζα στο Λαύριο, κοντά σε κατοικημένη περιοχή.

Με εντολή του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη  ο μηχανισμός της Περιφέρειας τέθηκε σε πλήρη κινητοποίηση.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης λαμβάνουν μέρος της Περιφέρειας Αττικής με 8 υδροφόρες καθώς και 2 χωματουργικά μηχανήματα. 

Το συντονισμό της ομάδας Πολιτικής Προστασίας έχει ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Κόκκαλης, ενώ επιτόπου βρέθηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Α. Αυγερινός, ο συντονιστής της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής Ν. Σταθόπουλος, καθώς και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γ. Σμέρος

Ο με αφορμή την πυρκαγιά τόνισε τα εξής:

«Ο μηχανισμός της Περιφέρειας Αττικής από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της πυρκαγιάς βρέθηκε στο σημείο των επιχειρήσεων. Σε συνεργασία με την Πυροσβεστική, την Αστυνομία, τον Δήμο Λαυρεωτικής  και με το συντονισμό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, με συντονισμένες ενέργειες  συμβάλλουμε στην προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς. Θέλω να ευχαριστήσω τους εργαζόμενους και τα στελέχη της Περιφέρειας για την άμεση ανταπόκριση τους. Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Ν.  Χαρδαλιά και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για τον καλύτερο συντονισμό. Όλοι μαζί στέλνουμε ότι σε έκτακτες καταστάσεις θα είμαστε στο πλευρό των πολιτών, έχοντας ως ύψιστη προτεραιότητα την προστασίας της ζωής και της περιουσίας τους». 

Image scaled Image 1 scaled

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ