3.9 C
Keratea
Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου, 2022

Δήμος Λαυρεωτικής: Ενημέρωση για την υπαγωγή του Σαν Τζόρτζι στον Δήμο Ύδρας με γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους

Πρόσφατα Άρθρα

γεώργιος σαν τζοτζι

 

Με τη γνωμοδότηση Νο 171/2017 το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους απεφάνθη ομόφωνα ότι τα διοικητικά όρια της νησίδας Άγιος Γεώργιος υπάγονται στον Δήμο Ύδρας. Μετά από αυτή τη εξέλιξη αυτή αναμένεται η σχετική αποδοχή της γνωμοδότησης από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Πιο συγκεκριμένα:

Η νήσος Άγιος Γεώργιος υπάγεται διοικητικά στο Δήμο Ύδρας. Η Ελληνική Στατιστική Αρχή δεν δύναται να επιφέρει μεταβολή στα όρια των Ο.Τ.Α., μέσω των διενεργούμενων απογραφών. Η υπ’ αριθμ. 11247/28.12.2012 απόφαση του Προέδρου της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, με την οποία η νήσος Άγιος Γεώργιος καταχωρήθηκε στο Δήμο υπόκειται σε τροποποίηση, προκειμένου η ανωτέρω νήσος να καταχωρηθεί στο Δήμο της Ύδρας, στον οποίο υπάγεται διοικητικά. Η υπ’ αριθμ. ΑΠΕΗΛ/Α/Φ1/οικ.23840/2014 ΚΥΑ θα πρέπει να τροποποιηθεί, κατά τρόπον ώστε σ’ αυτή να οριστεί ότι ως διοικητικά όρια Δημοτικών ή Τοπικών Κοινοτήτων Δήμων λαμβάνονται τα εκάστοτε προσδιοριζόμενα, με βάση τις κείμενες διατάξεις, οι οποίες ρυθμίζουν τη διοικητική διαίρεση της χώρας. Το ζήτημα του εάν η Διοίκηση θα ανακαλέσει ή όχι τις πράξεις της, οι οποίες την εμφανίζουν ως υπαγόμενη στο Δήμο Λαυρεωτικής, θα κριθεί, κατά περίπτωση, με βάση τους κανόνες και τις γενικές αρχές περί ανακλήσεως των διοικητικών πράξεων.

Διαβάστε ολόκληρη τη γνωμοδότηση και την απόφαση εδώ κάνοντας λήψη αρχείου σε μορφή PDF

 

Ακολουθεί η από το Δήμο Λαυρεωτικής:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΜΟΥ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

Απόδοση 100% των χρημάτων από τις ανεμογεννήτριες του Σαν Τζώρτζη στο Δήμο

Με αφορμή τη δημοσίευση της υπ’αριθμ.171/2017 γνωμοδότησης του Ε’ τμήματος του ΝΣΚ, σε σχέση με τη διοικητική υπαγωγή της νήσου «Άγιος Γεώργιος», έχουμε να ενημερώσουμε τους δημότες μας  τα εξής:

Σε έγγραφο της  ΛΑΓΗΕ προς τον Δήμο με θέμα: «Καταβολή τέλους υπέρ ΟΤΑ» και στον συνημμένο πίνακα παραθέτουμε, εμφαίνεται η καταβολή στο 100% στον Δήμο Λαυρεωτικής  του ειδικού τέλους, απέδωσαν οι Εταιρείες «ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ AΪ ΓΙΩΡΓΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ 1 και ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ AΪ ΓΙΩΡΓΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ 2» από τις ανεμογεννήτριες, που έχουν εγκαταστήσει στη νησίδα «Άγιος Γεώργιος» του Δήμου και το οποίο ανέρχεται συνολικά στο ποσόν των 138.253, 31 ευρώ (για τους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2016)  εφαρμόζοντας το ισχύον κανονιστικό πλαίσιο και δη τις διατάξεις του άρθρου 25 του ν. 3468/2006 σε συνδυασμό με αυτές του άρθρου 3 της με αριθμ. ΑΠΕΗΛ/Α/Φ1/οικ. 23840/23.12.2014 (ΦΕΚ Β 3497/29-12-2014) απόφασης του Υπουργού Εσωτερικών και του Υπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής  Αλλαγής,  αναγνωρίζοντας ότι ο δικαιούχος του ποσοστού του ειδικού τέλους της περ. iii της παραγράφου Α.3 του άρθρου 25 του ν. 3468/2006  είναι ο Δήμος Λαυρεωτικής.

Ο Δήμος Λαυρεωτικής, αφού κατάφερε να εισπράξει τα πρώτα χρήματα από τις ανεμογεννήτριες του Σαν Τζώρτζη,  βρίσκεται σε διαρκή επαγρύπνηση για τις δέουσες περαιτέρω ενέργειες.

ΣΥΝΗΜΜΕΝΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ

Από το Γραφείο Τύπου & Επικοινωνίας

 

Δήλωση του βουλευτή Α’ και Νήσων Κώστα Κατσαφάδου για την εξέλιξη αυτή

Ο βουλευτής Α’ και Νήσων Κώστας Κατσαφάδος είχε σταθεί δίπλα στην Ύδρα, στο πρόβλημα με το Σαν Τζόρτζι και είχε κινηθεί από την πλευρά του αποτελεσματικά, δήλωσε για την ομόφωνη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για τη διοικητική υπαγωγή της νησίδας Σαν Τζόρτζι στην Ύδρα:

«Η γνωμοδότηση του ΝΣΚ που δημοσιεύεται σήμερα και ανακοινώνει την ομόφωνη απόφασή του για τη διοικητική υπαγωγή της νησίδας ‘’Άγιος Γεώργιος’’ στην Ύδρα, δικαιώνει τις προσπάθειες του Δημάρχου Ύδρας, του Δημοτικού Συμβουλίου, των κατοίκων της Ύδρας και εμένα προσωπικά προς την κατεύθυνση αυτή. Σε ό,τι με αφορά, έκανα ό,τι μου επιτρέπει ο θεσμικός μου ρόλος, ως Βουλευτής, προκειμένου να στηρίξω το δίκαιο αίτημα των Υδραίων: με δυο Ερωτήσεις στη Βουλή, προσωπική μου επιστολή προς τον Πρόεδρο της ΕΛ.ΣΤΑΤ, μια Επίκαιρη Ερώτηση, με την οποία έφερα τον αρμόδιο Υφυπουργό Εσωτερικών στη Βουλή, ώστε να συζητήσουμε για το θέμα. Η σημερινή γνωμοδότηση είναι μια μεγάλη νίκη για την Ύδρα. Αναμένουμε από τον αρμόδιο Υπουργό να την κάνει αποδεκτή και να πράξει τα δέοντα.»

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ